Avatar
Offline, Laatste login: 14:55, 4 June 2018
Geschreven op Tuesday, 29 November 2011 om 14:36

Guidson hangt de muis op.


Na weer een sensationeel weekend Jonkoping heb ik besloten om af te zien van het mooie begrip e-Sports. Na jarenlang tijd en geld in deze mooie hobby te hebben gestoken vind ik het mooi geweest! 21 jaar, op naar de volgende stap!

Netgamez 2003 was mijn eerste LAN, de Pandahallen of de Homeboxx ik weet het niet meer. Ik was 13 jaar en mocht voor het eerst mee naar een LAN samen met mijn broer die toentertijd voor rG en SoD speelde (priZma). Nadat hij niet geselecteerd werd voor het nieuwe mysod van “Steelo” besloten “Zagarias”, “00g”en mijn broer te stoppen met gamen. Maar niet zonder laatste LAN: Dit werd Northcon in Hamburg waar ze onder de vlag van Qpool een laatste LAN mochten spelen, een week nadat ze vertrokken kreeg Qpool de grootste sponsor in de Duitse CS scene: ATi. Mijn broer was altijd mijn grote voorbeeld, jammer genoeg heb ik hem nooit voorbij mogen streven. Mijn eerste LAN was een enorm gezellige ervaring. Pas op Netgamez 2004C toen ik 15 was, werd het serieus. Ik mocht mee met KoC ook wel bekend als Kings of Combat (later Chaos). We rolden enorm snel door de poules tot aan de 1/8 finale alwaar we stranden tegen toentertijd “EDiT.BenQ”. Ik zie “dann” en “spoenk” tot de dag van vandaag nog voor me, met hun azuur blauwe Steelpad (toen heette Steelseries nog Steelpad!) hoodies en hun fluoriscerend groene tandenborstels achter de oren. Een jaar later mocht ik het nog 1x proberen met =DpG= DutchPowerGeeks (later DutchPCGeeks), ook hier stranden wij in de 1/8 finales tegen het bekende “mysod.MSI”. Ik mocht later nog even op de foto met ex0r en MasterMe.

Omdat ik te druk was met gamen besloten mijn ouders toenterijd voor het eerst mijn PC weg te kapen. 1 jaar zonder PC, 1 jaar zonder CS. Begin 2006 begon ik weer te gamen. Ik kwam in aanraking met AaiGht en Craven, ik begon als journalist voor de nieuwe website van digitalMind. Later raakte ik zo geinteresseerd in management, sponsoring en andere mooie titels als Management Director, nadat AaiGht toentertijd powerpoint en pdf presentaties stuurde van teams als “NoA” en andere grote organisaties waar “dM|kml” voor werkte. Ik begon mijn eigen organisatie genaamd “equiped”. Ik wist contact te leggen met iemand van Akasa die ik eerder op Netgamez tegen het lijf wist te lopen. Ze vonden mijn een drifting jong knaapje met mooie ideeen, maar vonden mij toen nog te jong. Toen ik bijna 17 werd probeerde ik het nog een keer, het was meteen raak. Ik kreeg een doos uit Taiwan opgestuurd met een paar mooie casefans, wat lampjes, promotie material een envelop met een “X” bedrag aan dollars en een brief. Naast managen hat ik alsnog een voorliefde voor CS. Ik was de CS’ende manager. Een combinatie die eigenlijk nooit echt goed kan zijn. Zo begon “lurpiss” ook ooit, hij was de manager van “xabre” en “Expjah” en verzorgde naast wars ook servers en kleinere dingen. Pas 3 jaar later wist hij zicht te ontpoppen tot een grote speler. Met “Equiped” heb ik enorm veel leuke maar ook minder leuke tijden beleefd. De eerste keer dat ik met contracten in aanraking kwam was in 2008. Mensen hielden zich niet aan het contract en omdat het niet was vastgelegd bij een notaris stond ik nergens. Mijn vertrouwen in mensen die ik kende van het internet en waarmee ik elke dag gezelligheid beleefde ebde weg. Met “Equiped” heb ik de beginselen van corporate sponsoring geleerd, het gaat niet alleen om resultaten die jij behaald met een team. Het gaat ook om het charisma wat jou team uitstraalt. Wij hadden misschien 5 mindere spelers dan de top 5, maar ons team was minstens zo gemotiveerd om in de top 5 te geraken. Wij namen het allemaal net wat serieuzer dan de top 5 teams het deden. Dat waren een stel luilakken die niet naar school gingen of parttime werkte en alles gratis wilde. CS’en zagen ze als bijzaak en leuk tijdverdrijf, niemand hield rekening met elkaar.

In 2010 wist mijn broer voor de gein een schoolproject te starten; een nieuwe gaming organisatie. Hij vroeg mij of ik teams aan kon trekken, liet ik nou net zelf in een goed CS team zitten. Naas teen Nederlands team wilde mijn broer een serieus team aantrekken, Er waren plannen voor het oude H2K en MYM team (barbarr etc.) Na gesprekken over en weer en zelfs een retourtje Stockholm liep dit uit op een total fiasco. De Zweden hadden een andere kijk op de zaken dan dat wij hadden. Ze vroegen zelfs salaris en een minimal budget per maand, wat ver buiten ons budget schoot en misschien wel gelijk stond als het budget van organisaties als SK en fnatic. Daarna heb ik geprobeerd een Call of Duty team aan te trekken wat het op sites als Tek-9 enorm goed doet. Ook dit was een total disaster. Er werden onrealistische dingen gevraagd en wensen al seen eigen kledinglijn en eigen muismatten van Qpad. De heren hadden 1 LAN gewonnen en wantrouwde elke organisatie. Na 6 maanden heb ik de handoek in de ring gegooit en ben ik weer hetzelfde gaan doen als met Equiped. Mijn eigen team managen. Iets wat ik nooit had moeten doen. Als speler en manager tegelijk komen je medespelers vaak ondankbaar over voor de tijd die jij erin steekt als manager. Ze willen het liefst alles gratis en zo snel mogelijk. Gratis dingen motiveerd ze om te spelen.

Na 3.5 jaar tijd Equiped werd het tijd voor wat nieuws. Ik stopte met managen en ging fulltime CS’en dit resulteerde in een paar leuke resultaten maar echt goed was ik nooit. Ik was meer one of the guys, ik viel nooit op en schoot soms wel wat raak, maar niks meer. Ik heb maar liefst 8 jaar over mijn HAVO gedaan mede dankzij mij verslavende CS perikelen. Ik kwam in een reality soap met het oorspronkelijk geheim: Ik ben pro-gamer. En ik kreeg te maken met het woord karma. Een woord wat je als person soms wel pijn kan doen. Ik heb gelachen om jullie opmerkingen en snap de verontwaardiging van velen. Gelukkig hebben de mensen waar ik om geef mij gerespecteerd in die tijd, en ook mijn keuzes gesupport. Desalniettemin heb ik enorm veel geleerd en heb ik naast dit ook veel als kat uit de boom gekeken. Die 8 jaar aan Counter-Strike is een ware levensles geweest. En daar bedank ik jullie allemaal voor. Ik zal jullie hier op Gamelux nog af en toe even aanspreken en ik ben nog aan het twijfelen of ik voor Gamelux zal gaan schrijven. Akortrush is namelijk ook geen success geworden ;-) Gelukkig heb ik mijn petekind Greenmelon nog, een website die wel goed loopt en waar ik dus wel al mijn tijd in ga steken naast mijn opleiding International Communication & Media op de Hogeschool Utrecht.

Om mijn blog te beindigen wil ik nog een aantal mensen bedanken voor wat ze voor mij hebben betekend over de afgelopen jaren:

Jeroen (xilo) – De Volvo van je Opa blijft een beest
Tom (stiffM) – De goedzak zelve, snel weer even langs de frietkot.
Marnix (marnix) – De kleine dondersteen van Equiped
Floren (faah) – Een goed mens met een goed hart.
Julien (tazzie) – Er is leven na de dood! Onze haat-liefde verhouding gaat over lijken.
Tomik (TmK) – Mijn muis met aan de zijkant een draad vriend. Childlover2k9.
Bas (AaiGht) – Mijn oldschool buddy in crime, thx for sharing bro!
Dennis (seezung) – Veel leuke tijden gehad, zowel online als offline.
Kees (Migatno) – Stiekem nam je het soms wel eens voor me op als ik werd gestriked Kees, of je haatte me echt. Weet het niet!
Dennis (muh) – Jonkoping e-sport journalistjes.
Melania (Gina) - Een gaming chick die ik altijd serieus heb genomen.
Irwan (BANG) - Johnny Walker was jou vriend in Denemarken, of was het een Duits tankstation?

en natuurlijk al mijn ex clanmates van Equiped, DPG, KOC, PWP, Mojo Amsterdam en Famazing!

Tot ooit bra boys!

Reacties

guidson schreef op 29 November 2011 - 14:41 0 thumbs
Avatar
 
ik vergat Melvin (Mellie_G) bij de shoutouts / zeker geen waste of time onze vriendschap :D
faah schreef op 29 November 2011 - 14:46 0 thumbs
Avatar
 
't ga je goed mien jung!
Lxd schreef op 29 November 2011 - 14:51 0 thumbs
Avatar
 
Ik moest toch wel even een traantje wegpinken...XD
klootzak
Gina schreef op 29 November 2011 - 15:21 0 thumbs
Avatar
 
Heel jammer! Maar we zien je vast wel weer ergens verschijnen! :) We all love you!


Laatst gewijzigd op 29 November 2011 - 15:23

BANG schreef op 29 November 2011 - 15:28 0 thumbs
Avatar
 
Even een speciale inlog voor de ooit puberende en ook misschien wel het meest misplaatste arrogante ventje uit de scene!

Als ik nu terugdenk aan die tijd, heb ik veel verpest, maar "oh, wat een lol hadden we". Guido, bedankt hiervoor en veel succes in het verdere leven!
shadoN3i schreef op 29 November 2011 - 16:31 0 thumbs
Avatar
 
leuk guido, aardig van je.
stLpt. schreef op 29 November 2011 - 16:52 0 thumbs
Avatar
 
Guido, ondanks dat ik je vaak een enorme aandachtsgeile etter heb gevonden, en ook enorm hard heb gelachen en heb meegedaan met het flamen toen je in SST meedeed, moet ik zeggen dat ik enorm veel respect heb voor de manier hoe je je zaken (hebt) aan(ge)pakt en vaak grote ideeën en concepten weet uit te werken tot iets concreets. Dat het niet altijd een succes is doet er niet toe, juist door te doen leer je veel en ik denk dat je een bijzondere aanleg voor marketing en communicatie hebt.

Buiten dat staat vast dat er alweer een karakteristiek iemand de scene gaat verlaten, en iemand die z'n best deed om er het beste van te maken en uit te halen.

Karma is een bitch, maar je bent volgens mij (zover ik je ken) geen verkeerd persoon en iedereen wordt ouder en volwassener :)

Peace out en het ga je goed.
tazzie schreef op 29 November 2011 - 16:53 0 thumbs
Avatar
 
guido best gaming mate ever oneluv :(

en ofcourse gaan we sowieso nog vaak chillen en de stad in


Laatst gewijzigd op 29 November 2011 - 16:54

guidson schreef op 29 November 2011 - 16:58 0 thumbs
Avatar
 
Doet me goed om die reacties te lezen. Thx boys :) Toch het gevoel dat ik misschien wel wat achterlaat hier op Gamelux hehe.
TmK schreef op 29 November 2011 - 19:27 -1 thumbs
Avatar
 
succes verder :D <3 :D
Loc0 schreef op 29 November 2011 - 20:06 0 thumbs
Avatar
 
Quote:
Kees (Migatno) – Stiekem nam je het soms wel eens voor me op als ik werd gestriked Kees, of je haatte me echt. Weet het niet!
dit komt me bekend voor :) :evil:
Spreek je vanzelf wel weer op een lan, maar dan ben je compo admin?
stLpt. schreef:
Guido, ondanks dat ik je vaak een enorme aandachtsgeile etter heb gevonden, en ook enorm hard heb gelachen en heb meegedaan met het flamen toen je in SST meedeed, moet ik zeggen dat ik enorm veel respect heb voor de manier hoe je je zaken (hebt) aan(ge)pakt en vaak grote ideeën en concepten weet uit te werken tot iets concreets. Dat het niet altijd een succes is doet er niet toe, juist door te doen leer je veel en ik denk dat je een bijzondere aanleg voor marketing en communicatie hebt.

Buiten dat staat vast dat er alweer een karakteristiek iemand de scene gaat verlaten, en iemand die z'n best deed om er het beste van te maken en uit te halen.

Karma is een bitch, maar je bent volgens mij (zover ik je ken) geen verkeerd persoon en iedereen wordt ouder en volwassener :)

Peace out en het ga je goed.
says it all!


Laatst gewijzigd op 29 November 2011 - 20:07

mcke schreef op 29 November 2011 - 20:08 0 thumbs
Avatar
 
Succes ook met je studie guidoyoussef&kamal
m1ele3i schreef op 29 November 2011 - 20:29 -1 thumbs
Avatar
 
altijd gezellig met je gehad @ LAN heb nooit echt een hekel aan je gehad (zoals vele) maar we hadden ook niet echt de MATTIE status mss komt het omdat ik eigenlijk al een poos terug gestopt ben en eigenlijk de laatste 4 jaar maar sporadisch naar een LAN ging mss 2 per jaar max ;)
wimbjorno schreef op 29 November 2011 - 20:38 0 thumbs
Avatar
 
Nice read, good luck in de toekomst! Ondanks wat haat in het begin, las ik stiekem wel alle blogjes... Even goede vriend zeg ik dan maar:


Laatst gewijzigd op 29 November 2011 - 20:40

deQy schreef op 29 November 2011 - 21:11 0 thumbs
Avatar
 
leuke blog ;)
SEEZUNG schreef op 29 November 2011 - 22:03 0 thumbs
Avatar
 
QQ :(
stiffMtjehz schreef op 29 November 2011 - 22:27 0 thumbs
Avatar
 
GG mate.. top tijd gehad. Bedankt voor alles
iKS schreef op 30 November 2011 - 01:35 0 thumbs
Avatar
 
Zeker gaan schrijven voor gamelux. Je blogs zijn altijd leuk om te lezen!
DE ENIGE ECHTE FREEZE schreef op 30 November 2011 - 08:53 0 thumbs
Avatar
 
Het afsluiten van een tijdperk is altijd even lastig, maar er zijn simpelweg een hoop andere leuke dingen die simpelweg meer waard zijn in het leven.

Wij zijn elkaar een aantal keer tegen gekomen in het verleden. Ik kan me nog goed een match herrineren voor de 1ste plaats op de clanbase 5on5 benelux ladder tussen addictiveGaming en eQuiped. De game wonnen wij vrij simpel, maar alle rivaliteit er omheen dat was toch wel het mooiste.

Eigenlijk hebben wij wel veel overeenkomsten, echter heb jij dit nog veel langer/verder doorgevoerd. Ook ik speelde en managede altijd, en ook altijd zonder veel succes.
bbs schreef op 30 November 2011 - 13:10 0 thumbs
Avatar
 
Dat weet ik ook nog wel :) Clanbase benelux 5v5 nr1 ah yeah.. Dag daarna ging equiped (toevallig wss) dood.


Guidson, leuk om je verhaal te lezen. Ik herken veel dingen die jij beleefd hebt voor mezelf en ik heb toevallig deze week ook mijn computer game-vrij gemaakt.. Tijd om verder te gaan en me op andere dingen te focussen!
sexawn schreef op 30 November 2011 - 17:12 0 thumbs
Avatar
 
nub
xilo schreef op 30 November 2011 - 17:45 0 thumbs
Avatar
 
Bedankt voor de mooie tijd in equiped mate. Hopelijk zie ik je nog eens op een lan,voor coverage of gewoon een potje pokeren. Heb heel veel jaar gezegd tegen je dat met gamen moet stoppen en lekker een team moet gaan managen.. en nu doe je dat en vind ik het eigenlijk wel jammer :)
artist schreef op 30 November 2011 - 19:40 0 thumbs
Avatar
 
Beter stop ik ook met gamen? Wat bereik ik ermee :S cya guidson
amnesiahaze schreef op 1 December 2011 - 03:17 0 thumbs
Avatar
 
8-)


Laatst gewijzigd op 1 December 2011 - 03:17

basb schreef op 10 December 2011 - 16:44 -1 thumbs
Avatar
 
Ik las "Guidson hangt zich aan zn muis op", het was te mooi om waar te zijn.

-1 toggler :D
nush schreef op 11 March 2012 - 22:41 0 thumbs
Avatar
 
Ik heb mijn wachtwoord terug gezocht via de e-mail aanvraag want ik wist echt niet meer wat mijn inloggegevens waren. Het was de moeite waard, puur alleen om hierop te reageren. Ik ben na 4 zinnen afgehaakt, Guidson jonge wat doe jejezelf toch aan, je bent een echte knuppel.

Halleekes
Rsssss schreef op 10 May 2012 - 10:51 0 thumbs
Avatar
 
De muis is inmiddels weer gepakt en het geflame is weer begonnen :D
FwR[M] schreef op 4 November 2012 - 12:43 0 thumbs
Avatar
 
Rsssss schreef:
De muis is inmiddels weer gepakt en het geflame is weer begonnen :D

Zelfs een nieuw record gezet

Acties

action guidson heeft gereageerd in Defusekids CS:GO FoM Challenge [ONLINE]
action guidson heeft gereageerd in [Nieuwjaarslan] Aftermovie
action guidson heeft gereageerd in [CS 1.6] Team-NL
action guidson heeft gereageerd in FOM 18.1
action guidson heeft gereageerd in FoM Anti-cheating
action guidson heeft gereageerd in Masters Of Benelux (Tweede Editie) - CS:GO
action guidson heeft gereageerd in FOM 18.1
action guidson heeft gereageerd in ESL Benelux is terug

Mijn gallerij

guidson's Gallery
guidson's Gallery
Toegevoegd op: 20-04-13
Aantal foto's: 22
Gallerij bekijken

Mijn videos

S O H N - The Wheel
S O H N - The Wheel
Toegevoegd op: 17-09-13
Reacties: 0
Bekeken: 1468
Zo ging dat vroeger
Zo ging dat vroeger
Toegevoegd op: 12-02-13
Reacties: 0
Bekeken: 1886
Meer videos

Mijn blogs

11 April 2013
Reacties: 5
Bekeken: 1902
29 November 2011
Reacties: 28
Bekeken: 3094
Meer blogs
-->