Avatar
Offline, Laatste login: 14:55, 4 June 2018
Geschreven op Monday, 13 September 2010 om 18:32

Maandag 13 September 2010, ik betreed het tijdelijke kantoor, Mojo Amsterdam (Deel II)

0+barcelona+sevilla+team+hug.jpg


Quote:
"Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat wij denken." - Buddha (Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama (ca. 450 vC. - ca. 370 vC)


Ik ben net terug van een weekendje Tiel met mijn nieuwe team. Een fantastisch weekend met een hoop gelach en gefeest (!). Toch wel het recept voor een geslaagd weekend met een paar vrienden. Wat zeg ik, vrienden? Ik ken ze pas een luttele 48 uur maar ik noem ze al vrienden. Ik ken ze eigenlijk al langer, virtueel dat wel. Maar wat is nou het verschil? Je zit een paar weken met een paar personen te babbelen via Voice over IP, je ontmoet ze in het echt en het lijkt alsof je ze al maanden kent. Je weet hoe ze reageren op bepaalde prikkels, je weet wie het snelst op ze tenen is getrapt en hoe jij en de rest van het team er mee om moet gaan. Je bent een gezellige groep, zelfs bij de eerste ontmoeting in het echte leven.

Waar is het al oude LAN gevoel gebleven. Niet meer alleen komen omdat je denkt dat je kans maakt op die vijf computer voedingen of het zakcentje van 500 euro, maar komen voor de gezelligheid. Het kunnen lachen met je teammaten, een gezellig weekend hebben en naast het spelen van games er ook een paar gezellige dagen aan over houden. Wees creatief, pak een terrasje in de zomer of ga een keer iets mafs doen zoals jetskiën of wave boarden met je team. Des te vaker je elkaar ziet offline, des te meer verbroedering er zich in team mengt. Je leert elkaar beter kennen, je voelt elkaar beter aan en gaat elkaar meer respecteren. Een gouden sleutel tot succes als we kijken naar de echte teams zoals fnatic en vooral de Koreaanse teams, alhoewel dit laatste voorbeeld redelijk extreem is; Samen wonen in een appartement van 150 m2, beschikking hebben over een bootcamp kantoor waar je 10 uur per dag speelt en elke dag 1,5 uur aan groepsfitness doet.

Ik heb mijzelf gelukkig kunnen prijzen om een tijdje met Sam (manager van fnatic team) en Anton en Tim (beide managers en coach SK-Gaming) te kunnen babbelen over e-sports en de teamgeest en motivatie van de echte topteams. Beiden geven toe dat het bij elkaar houden en vormen van hét perfecte team een van de meest moeilijke opgaves zijn die er bestaan. Er is altijd een buitenbeentje en er is altijd een leider in de groep. Het buitenbeentje word vaak gestuurd door de leider en de leider word weer gestuurd door de rest van het team. De core bestaat vaak uit drie spelers die onmisbaar zijn en altijd met elkaar bljven spelen. Dit zie je terug in zowel Europa als Amerika en niet alleen bij Counterstrike maar ook bij Call of Duty en zelfs bij games als Heroes of Newerth.

Er zijn mogelijkheden om hieraan te werken; het vormen en bij elkaar houden van een gerespecteerd topteam. Iets wat ik eerder al opmerkte was het werken aan de teamgeest door middel van het vaker elkaar ontmoeten buiten de virtuele wereld om. Spreek af met elkaar en probeer wat activiteiten te verzinnen die verschillend zijn. Zorg voor een activiteit die om inspanning vergt en druk; een activiteit waar je elkaar bij nodig hebt; Een “army bootcamp” in de Ardennen of blind off road rijden in een Land Rover met in elke auto iemand aan het stuur en een navigator. Naast de inspanning en druk moet je ook een activiteit hebben waar je emoties deelt (dit klinkt raar); ga eens samen met elkaar vrijwilligerswerk doen voor kankerpatiënten of jonge kinderen met beperkingen of zware handicaps. Een weekendje of dag sporten met jonge kids uit oorlogslanden kan ook heel effectief zijn, voor zowel de vrijwilliger als het ‘target’ is dit een enorm mooie ervaring. Daarnaast is er nog 1 laatste activiteit die onmisbaar is in dit rijtje: gelukkig zijn. Ga samen een keer uit naar een goed festival of een leuk feest met een paar goede deejays en zo nodig wat alcohol. Geniet en maak er een top nacht van! Na deze drie activiteiten weet je zoveel meer van elkaar in diverse opzichten. Je weet wat je van elkaar kan verwachten, je weet hoe je sociaal met elkaar om moet gaan en wat de bottleneck kan zijn voor jouw zelf en je team.

Een van de oorzaken dat er weinig tot geen teams naar Nederlandse events komen heeft onder andere te maken met het feit dat wij niet echt een land zijn waar mensen goed met elkaar kunnen opschieten in het spelletje. Dit heeft niks te maken met het feit hoe je bent buiten je team om maar hoe je bent in het bijzijn van je teammaten. Iemand kan totaal anders zijn tegenover personen buiten het team om, maar het gaat er juist om hoe de puzzel in elkaar steekt in het team zelf. Je zag het al voorbijkomen in de tijden dat Surrender or Die de clanbase ladders onveilig maakten. Om de zoveel maanden of zelfs weken was het tijd voor één of zelfs meerdere frisse gezichten in de gelederen. Het is een van de kenmerken van vooral de Counterstrike scene in Nederland. De topteams laten koppen rollen. Repareren of sprokkelen is geen optie, werkt iets niet? We werken er niet aan we gaan gewoon op naar de volgende. Een goed voorbeeld hiervan is het Belgische Antwerp Aces en LowLandLions. De CS teams van deze organisaties wisten in een luttele 12 maanden meer dan 12x van lineup te veranderen. Zelfs als iemand op vakantie moest werd er geen uitzondering gemaakt, ging het bij een belangrijke match niet goed? We hebben iemand nodig om naar te wijzen.

Dit probleem word alleen maar groter, er wordt niet op gehamerd door organisaties alhoewel er steeds vaker met contracten word gewerkt. Dit zie je vooral in het buitenland; een mooi voorbeeld hiervan was het probleem met het Nederlandse H2k Gaming en het Duitse SK-Gaming in 2009. Beide teams vochten om sterspeler kHRYSTAL. De Zweedse tiener moest even als de bliksem 10.000 euro overmaken naar een advocatenkantoor in Amsterdam ten gevolge van contractbreuk anders kon een beslaglegging op zijn appartement wel even worden gerealiseerd. SK-Gaming had het recht niet om kHRYSTAL uit H2k te plukken om een nieuw dreamteam te creëren. SK-Gaming heeft vervolgens aan de tafel gezeten met H2k en voor een niet nader te noemen bedrag de speler vrijgekocht. Jij wilt dat er meer prijzen komen en meer events. Daarvoor is professionaliteit nodig, vanuit zowel het gamerskamp als de vrijwilligers en bedrijven. Werken met contracten is zo gek nog niet, zelfs niet in de wereld van professionele gamers. Het houd mensen bezig bij het maken van beslissingen. Er word meer nagedacht om professioneler te werk te gaan. Bedrijven en potentiële sponsors stellen dit zeer op prijs. Zij werken overigens ook al te graag met contracten....

Vandaag is me nog eens goed duidelijk geworden dat het nemen van belangrijke beslissingen niet voor iedereen is weggelegd. Het vergt inspanning, het om kunnen gaan met druk en intelligentie. Hoewel ik nooit perse over deze drie dingen beschik (op dit moment…) ben ik blij dat ook ik dezer dagen met contracten werk. Een stukje papier wat naast het hele verhaal over het bouwen van een teamgeest de laatste zekerheid bied tot een succes. Of juist niet?

Ik hoop dat je het stuk goed hebt gelezen en misschien enkele tips gaat gebruiken voor het maken van je volgende team of het verbeteren van het team waar je nu manager, speler of coach bent. Samen zijn we representatief voor de Nederlandse game scene. Wil jij meer events met een grotere prijzenpot? Zorg er dan eerst voor dat jij en je team minimaal drie maanden samen spelen en niet bij elke slag of stoot tegen de handdoek in de ring gooien of een bekend gezicht uit je team de genadeloze dolk in de rug steekt voor een paar misvattingen of individuele tegenslagen. We zijn tenslotte gewoon maar mensen.

Volgende week Deel 3 (3/8)

Reacties

benGiee schreef op 13 September 2010 - 19:02 0 thumbs
Avatar
 
goed dat je dit doet man, staat veel info in.
:)
havoc schreef op 13 September 2010 - 19:08 0 thumbs
Avatar
 
Nice read again, doet me denken aan een oud clangenootje en goede vriend van me, die zei in 2005 al het volgende:
w9wie schreef:
Mensen uit de NL-scene flamen omdat ze barsten van jaloezie. Niemand gunt iemand anders iets en iedereen handelt uit egoisme en zelfbehoud. Mensen hebben een gebrek aan incasseringsvermogen en hebben geen doorzettingsvermogen en geven daarom bij de minste en geringste tegenslag op. Dït is precies wat er mis is met deze scene.
primortje schreef op 13 September 2010 - 19:12 0 thumbs
Avatar
 
al een jaar of 5 samen met de basis van progression :D heujjj
luosrevo schreef op 13 September 2010 - 19:13 0 thumbs
Avatar
 
Je bent goed bezig guido keep it up;)
MELKpak3i schreef op 13 September 2010 - 19:15 0 thumbs
Avatar
 
Nice read.
+1
stiffMtjehz schreef op 13 September 2010 - 19:17 0 thumbs
Avatar
 
nice read guido..
TmK schreef op 13 September 2010 - 19:33 0 thumbs
Avatar
 
nais read guids0nnic
eXOfUN schreef op 13 September 2010 - 19:35 0 thumbs
Avatar
 
Over dat vrijwilligers werk etc was iets teveel bs om cohesie te krijgen als teambuilding maar de rest good read.
jEKA schreef op 13 September 2010 - 19:41 1 thumbs
Avatar
 
denk je nou echt dat ik dit ga lezen
TareaN schreef op 13 September 2010 - 19:45 0 thumbs
Avatar
 
Het net beide delen gelezen. Veel dingen kloppen indd maar ik snap 1 ding niet als jij hier 100% achter staat. Je flamed veel en komt vaak arrogant over bij mensen (en nee ik ben niet de enige). En dan doel ik niet op laatst maar over het algemeen. Zie dit niet als een flame want heb totaal geen problemen met je maar bekijk het ook eens vanuit mijn/een ander zijn ogen.

Een beter begin, begint bij jezelf toch?


Laatst gewijzigd op 13 September 2010 - 19:49

paddo schreef op 13 September 2010 - 19:47 0 thumbs
Avatar
 
havoc schreef:
Nice read again, doet me denken aan een oud clangenootje en goede vriend van me, die zei in 2005 al het volgende:
w9wie schreef:
Mensen uit de NL-scene flamen omdat ze barsten van jaloezie. Niemand gunt iemand anders iets en iedereen handelt uit egoisme en zelfbehoud. Mensen hebben een gebrek aan incasseringsvermogen en hebben geen doorzettingsvermogen en geven daarom bij de minste en geringste tegenslag op. Dït is precies wat er mis is met deze scene.

Dit klopt helemaal !
guidson schreef op 13 September 2010 - 19:52 0 thumbs
Avatar
 
Hoe ik ben op een offtopic forum of het dollen in mixjes heeft niks maar dan ook niks te maken met het punt wat ik hier duidelijk maak. Als je me beter kent Stephan dan zou je wel beter weten. Ik ben niet arrogant tegen mensen die mij respecteren en waarmee ik op een LAN gezellig een praatje kan maken of een biertje mee kan drinken. Als jij je geïrriteerd of aangevallen voelt in een random mix omdat ik een grote bek trek of raar opstel heeft niks te maken met mij als persoon. Spreek me er dan gewoon op aan?

Flamen zit in mijn persoonlijkheid dat maakt mij soms enorm onuitstaanbaar maar brengt vaak ook goede dingen mee. Ik ben eenmaal niet op mijn mondje gevallen en heb een uitgesproken mening. Ik respecteer je mening als dat je totaal niet aanstaat maar dat heeft niks te maken met hoe ik verder ben of in elkaar zit.

P.S. Het is ook net wat jij ziet in een 'flame'. Een flame neem ik ook niet eens serieus. Zou jij ook moeten doen.


Laatst gewijzigd op 13 September 2010 - 19:57

TareaN schreef op 13 September 2010 - 20:02 0 thumbs
Avatar
 
Ik weet hoe je bent ja, ingame en op gamelux etc en daar kijk ik ook doorheen omdat ik je daar lang genoeg voor ken(je moet alleen niet vergeten dat niet iedereen dat hier doet). Maar door tegen iemand te zeggen dat je op me spuugt gaat mij gewoon een beetje te ver. Misschien is dat in jou wereld niet serieus maar ik vind dat persoonlijk niet kunnen zulke dingen. Maar ieder zn mening dus denk ik zo :)


Laatst gewijzigd op 13 September 2010 - 20:04

guidson schreef op 13 September 2010 - 20:24 -2 thumbs
Avatar
 
Ik vind het ook een redelijk incompetente en ironische post als je computers of schermen jat op lan? Sorry.
proximotus schreef op 13 September 2010 - 20:50 0 thumbs
Avatar
 
Nice read, goed bezig guidson!
Trilok schreef op 13 September 2010 - 20:52 0 thumbs
Avatar
 
TareaN slaat de spijker op z'n kop met z'n verhaal over guidson. Hypocriet geval.
guidson schreef op 13 September 2010 - 21:01 0 thumbs
Avatar
 
Trilok schreef:
TareaN slaat de spijker op z'n kop met z'n verhaal over guidson. Hypocriet geval.

Ja want flamen op een offtopic forum mag niet en past niet bij deze instelling. Ik weet onderhand wel dat je me haat Trilok, maar het word steeds verdrietiger. Je zou me al meer dan 10x op een LAN opzoeken om 'even een praatje' te komen maken. Ik heb je tot de dag van vandaag nooit mogen ontmoeten. Zeer jammer. Ik ben aanwezig op de E-series! Lust je bier? Lijkt me top.


Laatst gewijzigd op 13 September 2010 - 21:10

Trilok schreef op 13 September 2010 - 21:11 0 thumbs
Avatar
 
guidson schreef:
Trilok schreef:
TareaN slaat de spijker op z'n kop met z'n verhaal over guidson. Hypocriet geval.

Ja want flamen op een offtopic forum mag niet en past niet bij deze instelling.Triest geval ook Trilok. Je zou me al meer dan 10x op een LAN opzoeken om 'even een praatje' te komen maken. Ik heb tot de dag vandaag nooit mogen ontmoeten. Zeer jammer. Ik ben aanwezig op de e-series! Lust je bier? Lijkt me top.

Bier is altijd lekker.
Degene die altijd het hardst in z'n reacties en blogs schreeuwt om professionaliteit binnen de NL scene en hier naar eigen zeggen zelf aan mee probeert te werken, is in mixjes en op offtopic-forums het grootste kind. Nee.. dat strookt niet..
guidson schreef op 13 September 2010 - 21:25 0 thumbs
Avatar
 
Je zegt het zelf: random mixjes en offtopic forums. Dat laatste is naar mijn weten daar juist voor bedoeld. Daarnaast denk dat ik in me hele leven niet meer dan drie mixjes tegen je hebt gespeeld omdat jij altijd iedereen uit de tent lokt wanneer 1x je iets niet aanstaat. Dat is in dit geval een grote bek van mij, omdat jij dat niet gewend bent met CS-vrienden als slaYn en cOiLL (niet lullig bedoeld).

Naast het flamen in offtopic forums (die daar grotendeels voor bedoelt zijn; random crap) en losgaan in gathers (speel nooit mixjes), heb ik veel betekend voor de 'scene'. Dat is iets wat jij niet opmerkt omdat je niet naar LANS of andere game events gaat. Daarnaast ken je me net niet goed genoeg om een persoonlijk oordeel over mij te op basis van een irritant trekje van mij welke ik graag gebruik in de virtuele wereld. Gegroet.

Ik laat me wel lekker uit me tent lokken hier, maar ik vind dat het mag. Discussies zijn lekker.
Laten we maar kappen Trilok, wet toch wel waar het eindigt ;)


Laatst gewijzigd op 13 September 2010 - 21:29

Flexa schreef op 13 September 2010 - 21:37 0 thumbs
Avatar
 
Nice reading.
Leuke stukje tekst guidson.
TareaN schreef op 13 September 2010 - 22:41 0 thumbs
Avatar
 
guidson schreef:
Ik vind het ook een redelijk incompetente en ironische post als je computers of schermen jat op lan? Sorry.

haha dan ben jij dus even verkeerd ingelicht, ik was het niet maar weet wel wie het is maar dat doet er niet toe. + wat heeft dat er ineens mee te maken dat je zegt dat je op me spuugt? totaal niks? dus weet niet wat je ermee wilt bereiken?


Laatst gewijzigd op 13 September 2010 - 22:44

guidson schreef op 13 September 2010 - 23:06 0 thumbs
Avatar
 
TareaN schreef:
guidson schreef:
Ik vind het ook een redelijk incompetente en ironische post als je computers of schermen jat op lan? Sorry.

haha dan ben jij dus even verkeerd ingelicht, ik was het niet maar weet wel wie het is maar dat doet er niet toe. + wat heeft dat er ineens mee te maken dat je zegt dat je op me spuugt? totaal niks? dus weet niet wat je ermee wilt bereiken?

Even verkeerd ingelicht als dat jij zegt dat ik op je spuug. Eind goed al goed.
Scrtz schreef op 13 September 2010 - 23:10 1 thumbs
Avatar
 
over dat mixjes en offtopic crap op gamelux, het mag misschien niet zo belangrijk lijken, maar toch is het voor veel nieuwe spelers toch de eerste indruk die ze krijgen van de scene ( die vooral op gamelux zit ) en de spelers persoonlijk tijdens mixjes ( want daar beginnen "noobs" nu eenmaal mee ). Denk als iedereen hier een stuk aardiger/motiverender en opbouwende kritiek bij zou geven, en dat wordt vast wel gedaan nu hoor alleen op een verkeerde vooral negatieve manier. Dan zou je nu ook nog een stuk meer CSers zien.

Ik weet nog goed bijvoorbeeld toen ik begon met CS, je bakt er niks van je doet 99% fout en mensen liggen je altijd maar voor paal te zetten, flamen whinen etc ( uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk ) na een aantal maanden of zelfs jaren weet je zelf ook amper nog beter ( Veel csers beginnen jong en laten zich dus snel meeslepen ) en nemen dit zulk gedrag over, wat uiteindelijk ook niet ten goede komt.
Dus het is wel degelijk belangrijk, miss zelfs hét belangrijkste om bij het begin ( nieuwe csers en jonge spelers ) een goede houding aan te leren ipv de nu verneukte houdingen van 90%
skiller- schreef op 14 September 2010 - 15:55 0 thumbs
Avatar
 
Dr zijn er niet zoveel als wij guido :)
nika- schreef op 14 September 2010 - 18:11 0 thumbs
Avatar
 
skiller- schreef:
Dr zijn er niet zoveel als wij guido :)


jij cheat
shibble schreef op 14 September 2010 - 22:11 0 thumbs
Avatar
 
Nice post xD
kreeg wel kippevel hoor bij dat stukje "doe wat voor kankerpatieten blablabl etc" zou de mensen eigenlijk uitzichzelf standaard moeten doen.

nika- schreef:
skiller- schreef:
Dr zijn er niet zoveel als wij guido :)


jij cheat

dan ben jij kaas slecht :|


Laatst gewijzigd op 14 September 2010 - 22:12

paddo schreef op 15 September 2010 - 14:07 0 thumbs
Avatar
 
Scrtz schreef:
over dat mixjes en offtopic crap op gamelux, het mag misschien niet zo belangrijk lijken, maar toch is het voor veel nieuwe spelers toch de eerste indruk die ze krijgen van de scene ( die vooral op gamelux zit ) en de spelers persoonlijk tijdens mixjes ( want daar beginnen "noobs" nu eenmaal mee ). Denk als iedereen hier een stuk aardiger/motiverender en opbouwende kritiek bij zou geven, en dat wordt vast wel gedaan nu hoor alleen op een verkeerde vooral negatieve manier. Dan zou je nu ook nog een stuk meer CSers zien.

Ik weet nog goed bijvoorbeeld toen ik begon met CS, je bakt er niks van je doet 99% fout en mensen liggen je altijd maar voor paal te zetten, flamen whinen etc ( uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk ) na een aantal maanden of zelfs jaren weet je zelf ook amper nog beter ( Veel csers beginnen jong en laten zich dus snel meeslepen ) en nemen dit zulk gedrag over, wat uiteindelijk ook niet ten goede komt.
Dus het is wel degelijk belangrijk, miss zelfs hét belangrijkste om bij het begin ( nieuwe csers en jonge spelers ) een goede houding aan te leren ipv de nu verneukte houdingen van 90%

En hoe zou je dat laatste willen bereiken ?
Scrtz schreef op 15 September 2010 - 17:12 0 thumbs
Avatar
 
paddo schreef:
Scrtz schreef:
over dat mixjes en offtopic crap op gamelux, het mag misschien niet zo belangrijk lijken, maar toch is het voor veel nieuwe spelers toch de eerste indruk die ze krijgen van de scene ( die vooral op gamelux zit ) en de spelers persoonlijk tijdens mixjes ( want daar beginnen "noobs" nu eenmaal mee ). Denk als iedereen hier een stuk aardiger/motiverender en opbouwende kritiek bij zou geven, en dat wordt vast wel gedaan nu hoor alleen op een verkeerde vooral negatieve manier. Dan zou je nu ook nog een stuk meer CSers zien.

Ik weet nog goed bijvoorbeeld toen ik begon met CS, je bakt er niks van je doet 99% fout en mensen liggen je altijd maar voor paal te zetten, flamen whinen etc ( uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk ) na een aantal maanden of zelfs jaren weet je zelf ook amper nog beter ( Veel csers beginnen jong en laten zich dus snel meeslepen ) en nemen dit zulk gedrag over, wat uiteindelijk ook niet ten goede komt.
Dus het is wel degelijk belangrijk, miss zelfs hét belangrijkste om bij het begin ( nieuwe csers en jonge spelers ) een goede houding aan te leren ipv de nu verneukte houdingen van 90%

En hoe zou je dat laatste willen bereiken ?
een betere scene begint bij jezelf. door jezelf als lezer dus te verbeteren
kippeh schreef op 16 September 2010 - 12:08 0 thumbs
Avatar
 
Scrtz schreef:
paddo schreef:
Scrtz schreef:
over dat mixjes en offtopic crap op gamelux, het mag misschien niet zo belangrijk lijken, maar toch is het voor veel nieuwe spelers toch de eerste indruk die ze krijgen van de scene ( die vooral op gamelux zit ) en de spelers persoonlijk tijdens mixjes ( want daar beginnen "noobs" nu eenmaal mee ). Denk als iedereen hier een stuk aardiger/motiverender en opbouwende kritiek bij zou geven, en dat wordt vast wel gedaan nu hoor alleen op een verkeerde vooral negatieve manier. Dan zou je nu ook nog een stuk meer CSers zien.

Ik weet nog goed bijvoorbeeld toen ik begon met CS, je bakt er niks van je doet 99% fout en mensen liggen je altijd maar voor paal te zetten, flamen whinen etc ( uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk ) na een aantal maanden of zelfs jaren weet je zelf ook amper nog beter ( Veel csers beginnen jong en laten zich dus snel meeslepen ) en nemen dit zulk gedrag over, wat uiteindelijk ook niet ten goede komt.
Dus het is wel degelijk belangrijk, miss zelfs hét belangrijkste om bij het begin ( nieuwe csers en jonge spelers ) een goede houding aan te leren ipv de nu verneukte houdingen van 90%

En hoe zou je dat laatste willen bereiken ?
een betere scene begint bij jezelf. door jezelf als lezer dus te verbeteren

ok iedereen op lan een knuffel geven! Denk dat 9/10 je een klap geeft imo!
paddo schreef op 16 September 2010 - 12:21 0 thumbs
Avatar
 
Zou best kunnen werken :D
Spread That Love :B
resource040 schreef op 16 September 2010 - 18:55 0 thumbs
Avatar
 
nice read
proximotus schreef op 16 September 2010 - 21:54 0 thumbs
Avatar
 
Scrtz schreef:
over dat mixjes en offtopic crap op gamelux, het mag misschien niet zo belangrijk lijken, maar toch is het voor veel nieuwe spelers toch de eerste indruk die ze krijgen van de scene ( die vooral op gamelux zit ) en de spelers persoonlijk tijdens mixjes ( want daar beginnen "noobs" nu eenmaal mee ). Denk als iedereen hier een stuk aardiger/motiverender en opbouwende kritiek bij zou geven, en dat wordt vast wel gedaan nu hoor alleen op een verkeerde vooral negatieve manier. Dan zou je nu ook nog een stuk meer CSers zien.

Ik weet nog goed bijvoorbeeld toen ik begon met CS, je bakt er niks van je doet 99% fout en mensen liggen je altijd maar voor paal te zetten, flamen whinen etc ( uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk ) na een aantal maanden of zelfs jaren weet je zelf ook amper nog beter ( Veel csers beginnen jong en laten zich dus snel meeslepen ) en nemen dit zulk gedrag over, wat uiteindelijk ook niet ten goede komt.
Dus het is wel degelijk belangrijk, miss zelfs hét belangrijkste om bij het begin ( nieuwe csers en jonge spelers ) een goede houding aan te leren ipv de nu verneukte houdingen van 90%

Je hebt een goed punt daar Scrtz, En ik hoop dat dit ooit eens gaat veranderen, weliswaar niet meer in counterstrike( mischien de nieuwe cs promod ofzoiets, ) maar ik denk de huidige counterstrike dat het niet zal gebeuren. helaas..
de filosoof schreef op 17 September 2010 - 23:23 0 thumbs
Avatar
 
nice read, vooral de comments LoL! :p ;) :D :cool: ;) :) :) :) :p
keviN schreef op 20 September 2010 - 16:18 0 thumbs
Avatar
 
guidson schreef:
Trilok schreef:
TareaN slaat de spijker op z'n kop met z'n verhaal over guidson. Hypocriet geval.

Ja want flamen op een offtopic forum mag niet en past niet bij deze instelling.
Dude je artikelen zijn top, maar dat zijn dingen die de meeste al jaren zien en bespreken. En moet Trilok gelijk geven dat het allemaal nogal hypocriet over komt. Dat je flamed, arrogant doet, whatever, in offtopic topics kan je niet rechtvaardigen met het feit te zeggen dat het 'een offtopic topic' is. Zelfde voor random mixjes.

Hoe je je 'buiten je functie' gedraagt heeft -altijd- invloed op je functie zelf. Als een vooraanstaand politici vreemd gaat staat dat overal in de bladen/kranten en kan je er de donder op zeggen dat hij in de peilingen achteruit gaat.

Wellicht vind je het een 'vreemd' voorbeeld maar het punt is dat wanneer je een voorbeeld functie hebt/neemt (wat je overduidelijk aan het doen bent met Mojo/deze blogs, waar overigens niets mis mee is). Dan is dat iets wat je constant hebt en moet laten zien en dus niet 'in je eigen tijd' je misdragen want daar wordt je op afgerekend en doet je geloofwaardigheid niet ten goede.


gl ermee
guidson schreef op 20 September 2010 - 16:35 0 thumbs
Avatar
 
Wel geinig dat je dit post als ik je 10 minuten geleden van MSN verwijder omdat je arrogant overkomt in de eerste 3 zinnen die ik met je hebt vanwege een eventueel betaald opdrachtje.

Je kon een week lang reageren maar doet het op dit moment, lol.

Ik ben iemand die echt totale schijt heeft aan zijn imago maar wel ergens voor werkt. Misschien rare vergelijking: Richard Branson van Virgin. Die roept wat die wilt, doet wat hij wilt maar werkt letterlijke zijn reet krom om het werk wat hij levert perfect te doen en uiterst succesvol.

Mijn geloofwaardigheid inetresseert me ook echt geen kromme teen, mede omdat dit blogs zijn dus hersenspinsels die ik gewoon op papier schrijf met mijn point of view. Wat jij hier van vind zou mij ook een worst wezen, het enige wat ik wil is dat jij/jullie er over nadenken.

En ik heb geen voorbeeldfunctie met deze blog en Mojo; ten eerste deze blog schrijf ik puur uit mijzelf, just one of the guys. Ten tweede ik ben slechts team coach bij Mojo en de enige taak die ik hebt is de spelers helpen en alles voor hen regelen met betreffing tot compo's, events, kleding, etc. Ik ben verder totaal niet representatief en Mojo heeft er vrede mee met hoe ik verder in elkaar steek. Ben tenslotte geen PR man.

Doei he keaNu.


Laatst gewijzigd op 20 September 2010 - 16:38

keviN schreef op 20 September 2010 - 23:24 0 thumbs
Avatar
 
enige wat ik zei is dat ik het druk had met een ander project, kennelijk vind jij het arrogant dat ik niet alle tijd van de wereld voor je neem en heb en fyi, heb gereageerd wanneer ik de blog en comments heb gelezen, maar dat jij daar wat achter gaat zoeken zegt ook alweer genoeg :]

maar goed, lekker interessant.

succes met mojo, hoop dat je er wat van kan maken.
z1PP3i schreef op 21 September 2010 - 10:58 0 thumbs
Avatar
 
top read guido, keep up the good work :).
Jrt schreef op 22 September 2010 - 14:46 0 thumbs
Avatar
 
Leuke blog Guido. Keep it going jo.
cebbieH schreef op 26 September 2010 - 13:06 0 thumbs
Avatar
 
guidson schreef:
letterlijke zijn reet krom

:B
guidson schreef op 26 September 2010 - 18:07 0 thumbs
Avatar
 
-e

Acties

action guidson heeft gereageerd in Defusekids CS:GO FoM Challenge [ONLINE]
action guidson heeft gereageerd in [Nieuwjaarslan] Aftermovie
action guidson heeft gereageerd in [CS 1.6] Team-NL
action guidson heeft gereageerd in FOM 18.1
action guidson heeft gereageerd in FoM Anti-cheating
action guidson heeft gereageerd in Masters Of Benelux (Tweede Editie) - CS:GO
action guidson heeft gereageerd in FOM 18.1
action guidson heeft gereageerd in ESL Benelux is terug

Mijn gallerij

guidson's Gallery
guidson's Gallery
Toegevoegd op: 20-04-13
Aantal foto's: 22
Gallerij bekijken

Mijn videos

S O H N - The Wheel
S O H N - The Wheel
Toegevoegd op: 17-09-13
Reacties: 0
Bekeken: 1472
Zo ging dat vroeger
Zo ging dat vroeger
Toegevoegd op: 12-02-13
Reacties: 0
Bekeken: 1890
Meer videos

Mijn blogs

11 April 2013
Reacties: 5
Bekeken: 1910
29 November 2011
Reacties: 28
Bekeken: 3098
Meer blogs
-->