Avatar
Offline, Laatste login: 13:51, 12 January 2014
Geschreven op Friday, 2 December 2011 om 15:40

Recentelijk nam ik deel aan de Dreamhack Winter 2011. Het grootste LAN festival van de wereld en mijn tweede ervaring met Dreamhack.

Vorig jaar deed ik nog mee aan de Starcraft II: Wings of Liberty, BYOC. Tijdens Dreamhack Summer 2011. Ik schopte het niet erg ver, ik lag er namelijk in iedere BYOC in de tweede ronde al uit. Maar om het voor het eerst ervaren te hebben was echt super.
Ik was namelijk meer aan het genieten van alles wat er op Dreamhack gebeurde, dan het spelen van een videospel achter mijn laptop.

Deze editie kwam ik ook zonder verwachtingen, ook weer puur uit ervaring. En als een soort bootcamp om mijn vaardigheden met Starcraft II te verbeteren.

Op de plek zat ik rondom een grote reeks aan Starcraft II spelers. Hoogstwaarsschijnlijk was hier rekening mee gehouden, althans zo leek het. Voor de twee mogelijke BYOC's waren het,
Giant - Team Infused
PoYo - Team Sypher
NEEK - Mouse Control
Weiman

Die deelnamen.

Mijn verwachtingen waren niet hoog. De eerste BYOC kwam ik tot de derde ronde. De eerste twee wedstrijden won ik vrij eenvoudig met 2-0.
De derde ronde ging minder makkelijk, ik moest tegen ex- Zweeds teamgenoot (Gamelimited) Gruglog. Van hem verloor ik ondanks dat ik zelf vond dat ik het zeker had moeten winnen, met 1-2. Best wel teleurstellend.

De volgende dag waren er nieuwe kansen. Opnieuw een BYOC. Zoals de eerste dag verliepen de eerste twee rondes zeer spoedig en wist ik te winnen met 2-0. De derde wedstrijd won ik met 2-1. Ik had niet verwacht van Ibra een map te verliezen, maar zo zij het.

In de vierde ronde speelde ik tegen eSuba.Byakuya. Ik de eerste map sterk met 1-0, waarna een "gok" door 3 gate blink stalker op Tal Darim Altar te gaan tegenover 4 gate een 1-1 volgde. Een vrij grote gok, want de meeste spelers zullen 4 gate spelen op deze map, maar als hij slecht getimed is valt er te winnen met een 3 gate blink stalker. Spijtelijk genoeg verloor ik mijn eerste twee eenheden vrij ongelukkig, dus was het al vrij snel gedaan.

De derde map ging ik voor 3 gate robo - double immortal pressure tegenover een 3 gate expand, en pakte zijn expand op het moment dat deze klaar was. Ook wist ik een aantal probes en flink wat units mee te snipen, waardoor de game eigenlijk al beslist was. Ik pakte een expo en techte naar colossus en dacht dat ik gewonnen had. De tegenstander deed een all-in en de army's waren vrij gelijk.
Het probleem was dat ik een supply block had. Hij won de battle doordat we even grootte legers hadden, en ik de dupe van een lose, omdat ik zonder "supply block" een groter army had kunnen bouwen.
Ik liep zo ver voor dat het belachelijk was dat ik verloor, maar de zenuwen verloren mij het potje.

Uiteindelijk wist ik 5-8e te worden van de 128 en toch nog een redelijke presatie. Mijn tegenstander werd derde, en daarom was ik enorm teleurgesteld en toch ook blij met de presatie, omdat ik zonder verwachtingen en training deelnam.

De rest van de dagen heb ik vooral in de diverse arena's gezeten naar pro's kijken, en sociaal lopen doen met de mensen die ik kende.
Voor de mensen die ook willen gaan is Dreamhack echt een aanrader, vooral nu ze de "AMD Sapphire Arena" geopend hebben, wat was dat publiek vet en het ijshockey stadion ook zeker!

Mijn volgende toernooi is iSeries 45 te Engeland. Dit zal plaatsvinden in Mei 2012.

Reacties

Gianttt schreef op 2 December 2011 - 15:42 0 thumbs
Avatar
 
Wat te snel geschreven. Was ook eerste blog en test. Kan hem blijkbaar niet verwijderen en dus opnieuw bewerken?
Loc0 schreef op 3 December 2011 - 01:02 0 thumbs
Avatar
 
je kan hem bewerken meen ik.

Verder gl, nieuwspost gezien?
TGM schreef op 3 December 2011 - 11:24 0 thumbs
Avatar
 
In blogs kun je hem editen.

FoM en TP zijn voor Mei, ga je daar niet heen?
talle schreef op 3 December 2011 - 13:07 0 thumbs
Avatar
 
aardige prestatie!
Gianttt schreef op 4 December 2011 - 23:38 0 thumbs
Avatar
 
talle schreef:
aardige prestatie!

Dankje!
Loc0 schreef:
je kan hem bewerken meen ik.

Verder gl, nieuwspost gezien?

Ja super bedankt!
TGM schreef:
In blogs kun je hem editen.

FoM en TP zijn voor Mei, ga je daar niet heen?

Als ik kan wel. Moet toch vrij vragen voor dit soort dingen, en dus gaan "interessantere" toernooien voor op. Plus in Engeland is mijn team aanwezig.
Soepkip schreef op 5 December 2011 - 12:58 0 thumbs
Avatar
 
Yeah ik had met je plaatsing rekening gehouden met andere SC2 spelers :) Altijd handig zo'n groepje bij elkaar ;).
CompleX-[M] schreef op 11 December 2011 - 03:01 0 thumbs
Avatar
 
Go go Lars!

Mijn blogs

24 March 2012
Reacties: 1
Bekeken: 1555
2 December 2011
Reacties: 7
Bekeken: 1543
Meer blogs
-->