Avatar
Offline, Laatste login: 20:06, 22 January 2014
Geschreven op Sunday, 25 September 2011 om 10:28

Sfeer

Ik heb FoM altijd al een sfeervolle LAN gevonden. Het is mijn derde keer en er zijn altijd veel sympathieke gamers van alle leeftijden. In tegenstelling tot Nederlandse LANs is de ruimere keuze aan superieur bier ook een pluspunt. De zalige ribburgers blijven ook een aanrader, ondanks de prijs.

Sfeer-2.jpg

Ik kan mij aan de andere kant rot ergeren aan het constante "HOEREN!". Op Dreamhack deden ze iets soortgelijk, maar dan "HAAALLLLOOOO!". Dat grappige Zweedse accent gaf het iets komisch maar dit wordt snel zielig. Ik ben dan weer het type dat wat rust apprecieert om 4:00 's ochtends.

Het hele piraten thema had meer impact dan het horror thema van de vorige editie. Het is grappig hoe zo'n boot niet misstaat tussen al die computers.

Starcraft Compo

Voor zover dat ik kon zien is de Starcraft compo heel erg goed verlopen. Ik weet dat deze vorige keer, toen Gamelux de adminning deed, niet zo goed liep door de slechte software die we moesten gebruiken en hier was daar geen enkel probleem mee.
Enkel de Bo1 in de groepsfase was een beetje lullig. Als de spelers van 6:00 tot 18:00 krijgen voor 4-5 potjes te spelen denk ik dat het wel mogelijk is om er Bo3 van te maken oftewel de brackets vroeger te laten beginnen. Zoals gewoonlijk waren deze weer mooi uitgelopen. Het is ook leuker voor de mindere spelers die meedoen om meer potjes te kunnen spelen. De seeding was ook niet altijd even fair, sommige groepen waren veel sterker dan anderen.
De opkomst was wel fantastisch. Ik ben gelukkig als er 32 man voor SC2 is maar het wordt steeds populairder. Ik kijk al uit naar The Reality!

FoMCon

FoMCon is een heel goed concept. Meeste gamebeurzen in de Benelux, hoe goed of hoe slecht ze ook worden georganiseerd, trekken niet genoeg volk. Door de combinatie van een grote LAN en een gamebeurs zijn sowieso al veel mensen bereikt. Er zijn hier ook veel gaming websites die verslaggeving doen.

Fomcon-3.jpg

Ik vond het gesprek met de mensen van Larian zelf erg interessant en ik hoop dat meer mensen de moeite hebben gedaan om eens te gaan kijken. Daarnaast is zo'n BF3 demo ook wel cool. Ik hoop dat we zo'n concept op meerdere LANs gaan zien, misschien met enkele exclusieve dingen op de main stage.

Conclusie

FoM 13.1 was een geslaagde LAN. Ik blijf de locatie irritant vinden voor mensen die met het openbaar vervoer moeten komen zoals ikzelf, maar valt weinig aan te doen.
Met het gerucht dat FatLAN misschien zal verdwijnen is Frag-o-Matic mogelijk de laatste grote LAN in Belgiƫ. Gelukkig is FoM weer een succes geweest en dat er nog veel succesvolle edities mogen zijn!

Reacties

lorenz schreef op 26 September 2011 - 03:46 0 thumbs
Avatar
 
Nice blogje ;-)
S.D schreef op 27 September 2011 - 17:15 0 thumbs
Avatar
 
Geslaagd is een groot woord, want als het internet om de haverklap weg valt en de servers steeds uitvielen.. is voor mij niet echt geslaagd..
misschien een verbeter puntje voor de volgende FOM: stabieler internet + servers
Pxl. schreef op 28 September 2011 - 11:03 0 thumbs
Avatar
 
fatlan verdwijnen? :(
TGM schreef op 28 September 2011 - 13:57 0 thumbs
Avatar
 
Ik hoorde het van een van de crew members op FoM. Als ik meer hoor zal ik een post maken.
mCon.maDe schreef op 29 September 2011 - 22:18 0 thumbs
Avatar
 
Kan ook niet wachten tot de reality. Eindelijk weer eens een lan voor mij. (theparty was de laatste geloof ik)

OT: mooi stukje :)
kryptz schreef op 15 October 2011 - 20:41 0 thumbs
Avatar
 
haha wtf die boot :D

Acties

action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in HerO wint WCS Amerika
action TGM heeft gereageerd in PROG4MER Weekly SC2 #8 - NEEK wint
action TGM heeft gereageerd in Grubby niet naar finale DSCL

Mijn gallerij

'TGM\'s Gallery'
'TGM\'s Gallery'
Toegevoegd op: 22-06-11
Aantal foto's: 1
Gallerij bekijken

Mijn blogs

5 May 2012
Reacties: 18
Bekeken: 4912
25 September 2011
Reacties: 6
Bekeken: 1754
Meer blogs
-->