Avatar
Offline, Laatste login: 20:06, 22 January 2014
Geschreven op Monday, 20 June 2011 om 16:13

Omdat wij niet opd eGamelux website konden kan ik dit nu pas posten.

Busrit Impressies

Ik was speciaal een dag op voorand naar Utrecht gekomen om zeker op tijd te zijn voor de bus. Aangezien ik de stad niet ken en niet vertrouwd ben met het Nederlands openbaar vervoer wilde ik geen risicos nemen en op de expertise van Baruch (bbs) vertrouwen.

Ondanks die voorzorgsmaatregelen sloegen wij er toch in om ons serieus te mogen haasten en hadden we geen tijd meer om proviand in te slagen voor tijdens de lange bus reis. Aangezien het alcoholverbod op Dreamhack had het fijn geweest om wat bij te hebben voor op de bus en ook wat eten had er zeker bij gekunnen. De Zweedse goden willen dat ik mijn dieet respecteer.

In Utrecht zijn wij Sushilicious en Harstem tegengekomen die zullen deelnemen aan de SC2 compo. In Enschede voegde glGiant zich ook bij ons. Dat waren de enige spelers die ik zelf wat kende. Blijkbaar zaten DanteStyles en Orly, twee Belgische spelers, ook op de bus maar dat had ik pas door halverwegen Denemarken. Als Belg is misschien wat beschamend hoe veel beter ik de Nederlandse scene ken dan de Belgische, maar ik ben gewoon veel vaker op Nederlandse LANs.
Ik hoop allesinds dat ze het allemaal goed doen.

Wat ik ongelooflijk apprecieer zijn de goodies. Op voorand kregen we al een spel via steam genaamd Sanctum. Ik heb het nog niet kunnen spelen maar het concept lijkt wel leuk. Tower Defense + FPS = win. Daarnaast kregen we een T-Shirt, of toch kregen de anderen een T-Shirt. Ze vonden geen T-Shirt meer in mijn maat en ik zit nog altijd zonder. We kregen ook een Steelseries drinkbus die gewoon schreeuwt: “Vul mij met alcohol voor op Dreamhack!”. Als laatste kregen we ook een nachtbrilletje wat ongelooflijk fijn is om te hebben op LAN. Het verbaasd me dat ik er nog nooit aan heb gedacht maar ik kan niet meer zonder. Nu nog oordopjes meenemen en mijn nachrust kan niet meer stuk. De nachtrust zelf was niet zo heel erg goed, voor niemand. Tegen 3:00 gingen de lichten uit en tegen 4:30 kwam de zon alweer op. Hopelijk zijn de spelers goed genoeg uitgerust. Ikzelf heb misschien maar een uurtje geslapen, maar dat is niets nieuws voor mij op LAN.

Een lange busrit is natuurlijk nooit compleet zonder enkele films, op een klein schermpje in de hoek van de bus, om de tijd te doden. De eerste die we hebben gezien was “Paul”. Ik vond het een beetje een stomme film en zat meer naar de Starcraft discussies van de Nederlandse top spelers te luisteren dan op de film te letten. Enkele uren laten werd New Kids Turbo afgespeeld. Minstens een even stomme film maar dat is natuurlijk de genialiteit van de New Kids. Dat Baruch ze haat maakt het alleen maar leuker. Ik heb daarna op m'n laptop een paar afleveringen van Full Metal Alchemmist gezien. Het was de eerste keer dat ik deze serie keek maar ze was vrij goed. Ik vind het niet zo leuk als Bleach maar het heeft zeker potentieel. Daarna moest ik m'n laptop afzetten om batterij te sparen zodat ik dit nog op de bus kon schrijven.

Nog 150km te gaan en mijn batterij begeeft het. Tot de volgende blog.


Dreamhack Dag 1 Impressies

Nadat we aankomen in Jönköping en een groepsfoto hebben genomen vertekken wij naar de press area. Dit is echt een zalige plek. Drinken a volonté, weinig volk en grote privétoiletten die ongetwijfeld voor creatieve doeleinden gebruikt kunnen worden.
Nadat we ons comfortabel hebben gemaakt maken we een rondje doorheen het complex. Het is echt immens en hoewel het nog vroeg was, ongeveer 10:00, was er al wel wat volk.

Een van de dingen die mij meteen opvalt is dat er enkele gitaren staan die we mogen bespelen. Mijn tweede liefde, na Starcraft 2. Ik zal er doorheen de dag verschillende keren naar toe gaan wanneer het werk me teveel wordt.

Daarna komen we langs de SC2 e-sports area en kan ik de gladiatoren live in actie zien. Ret was al bezig met oefenpotjes tegen verschillende andere pros en zou zich later weten te plaatsen voor de Ro16.
Het is een beetje vreemd om deze mannen in actie te zien. Het televisiescherm verdoezeld toch veel dingen. Veel van de spelers zijn echt heel klein, zoals Machine, NightEnD en natuurlijk HuK. Ze zijn ook erg sympathiek en maakten er geen probleem van om een interview te geven wanneer gevraagd. MC was ook al vroeg ter plekke en hij ziet er echt uit als een baasje. Het verbaasde me, iet of wat, toch dat hij en IdrA zo goed overeen kwamen maar misschien dat hoe verder dit toernooi vorderdt, hoe koeler hun relatie wordt.

Tot de volgende blog.


Acties

action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in [Dota2] Algemeen topic
action TGM heeft gereageerd in HerO wint WCS Amerika
action TGM heeft gereageerd in PROG4MER Weekly SC2 #8 - NEEK wint
action TGM heeft gereageerd in Grubby niet naar finale DSCL

Mijn gallerij

'TGM\'s Gallery'
'TGM\'s Gallery'
Toegevoegd op: 22-06-11
Aantal foto's: 1
Gallerij bekijken

Mijn blogs

5 May 2012
Reacties: 18
Bekeken: 4913
25 September 2011
Reacties: 6
Bekeken: 1755
Meer blogs
-->