Avatar
Offline, Laatste login: 14:30, 25 April 2018
Geschreven op Tuesday, 29 March 2011 om 11:14

De jaarlijks terugkerende eenentwintigste van maart is voor menigeen al het startsein. Je voelt het eigenlijk al een tijdje aankomen. Je wordt lekkerder wakker. Het is 's Avonds nét even langer licht dan je gewend bent. Je testosteron stijgt langzaam maar zeker tot ongekende hoogtes. De vrouwen worden knapper. Het bier smaakt lekkerder. Vage herinneringen van een nog bloedend stuk rood vlees met een vleugje hout smaak komen boven. Je zweeft een klein aantal centimeters boven het aardoppervlak. Ligt het aan jou? Ben je verliefd aan het worden? Soms lijkt het of moeder natuur het zelf ook nog niet helemaal begrijpt.

De vogeltjes zijn in de war en beginnen al om 4.30 met riedeltjes fluiten. Net als je met een verdwaasd doch voldaan gevoel de kroeg uitloopt en jezelf afvraagt of je jezelf op je brakke fiets naar huis manoeuvreert, of bij Achmed op de hoek nog een shoarmaatje gaat scoren.
Diezelfde riedeltjes van de vogels kan ik na 22 lentes inmiddels bijna meefluiten. Het zijn de melodieën die je niet hoort op TV Oranje of op een vette underground rave party. Het zijn de melodieën van moeder natuur. De melodieën die een subtiel gelukzalig gevoel omhoog doen borrelen. Je denkt terug aan vorig jaar. Of dat ene andere hele vette jaar. Warm weer. Koud bier. Gezellige mensen. Lekker eten. Grote borsten. Dikke billen. Vette feesten. Harde muziek. Extreem chillen.

Dan komt daar, een kleine week later, het laatste weekend van maart. Het weekend die een uur korter duurt dan alle anderen. Of duren alle weekenden juist een uur langer dan deze? Glas halfvol zeg maar. Goed, dat is een ander verhaal.

Dit weekend klonk de knal. De knal van het startschot die aangeeft dat de winter officieus, officieel en voorlopig even voorbij is. De tijd van terugkijken is voorbij. De zomertijd is ingegaan. Het is de start van een nieuw seizoen. De kans om vorig jaar over te doen. En beter. De tijd waar we allemaal naar uitleefden is van start. De tijd die ons mentaal door de volgende deprimerende winter heen moet slepen is aangebroken.

Lieve medegamers, het onderbuik gevoel klopt. Je beseft het nu echt. Het is lente!

De lente is van start en de zomer staat ons nog te wachten. En dat zijn voor mij (net als voor velen anderen) twee hele goede redenen om, nogmaals, '/quit' neer te pennen. Althans, voorlopig. Want ook de donkere, natte en koude seizoenen hebben hun charmes en prikkelingen.

De zomerfilter maakt een einde aan een hoop gamespirit bij zowel teams als individuen. Na The Party zal er nog een select gezelschap proberen de scene (voornamelijk 1.6) levend te houden. Gelukkig staat een nieuw gameseizoen voor de meesten van ons straks weer vrolijk te wachten en kunnen we opnieuw proberen er met zijn allen wat van te maken. Toch komt het einde van dit ritueel na 12 jaar steeds dichterbij. Maar die discussie bewaren we voor een andere keer.

Lieve gameluxers, op een spontaan, gezellig, sociaal en vooral gezond (voor)jaar. Voor sommigen tot ziens, anderen tot sprekens en voor de rest: toedeledokie!

Reacties

Scrtz schreef op 29 March 2011 - 11:52 1 thumbs
Avatar
 
LeuK geSchreVen Cu@LAN En Cu@ZOmErTEId
Migatno schreef op 29 March 2011 - 16:25 1 thumbs
Avatar
 
Lekker geschreven stoel! :D
Jrt schreef op 29 March 2011 - 16:51 1 thumbs
Avatar
 
Ik mis je nu al.
TmK schreef op 30 March 2011 - 00:25 0 thumbs
Avatar
 
hahah leuk stukje stoel :D
Casp0r schreef op 31 March 2011 - 02:40 0 thumbs
Avatar
 
Deze gebruiker is gebanned.
de filosoof schreef op 1 April 2011 - 20:04 0 thumbs
Avatar
 
umadbrA?
kden1m schreef op 2 April 2011 - 21:37 0 thumbs
Avatar
 
de filosoof schreef:
umadbrA?
jij?
CompleX-[M] schreef op 3 April 2011 - 00:21 0 thumbs
Avatar
 
Erg leuk geschreven ;-)

Acties

action stLpt. heeft gereageerd in Oldskool
action stLpt. heeft gereageerd in FOM 19.0 Seeding
action stLpt. heeft gereageerd in [Nieuwjaarslan] Aftermovie
action stLpt. heeft gereageerd in Films topic - deel 2
action stLpt. heeft gereageerd in team/org website
action stLpt. heeft gereageerd in [Serie] Welke?
action stLpt. heeft gereageerd in Films topic - deel 2

Mijn gallerij

stLpt.'s Gallery
stLpt.'s Gallery
Toegevoegd op: 06-04-14
Aantal foto's: 36
Gallerij bekijken

Mijn videos

keviN is niet gay
keviN is niet gay
Toegevoegd op: 22-08-13
Reacties: 23
Bekeken: 2249
Daft Punk ft. Pharrel - Get Lucky <3<3
Daft Punk ft. Pharrel - Get Lucky <3<3
Toegevoegd op: 17-04-13
Reacties: 6
Bekeken: 2246
Meer videos

Mijn blogs

29 March 2011
Reacties: 8
Bekeken: 2577
Meer blogs
-->