L4mpje schreef op 6 April 2005 - 23:27 #442750
Avatar
119 berichten
Amateur
Allereerst mijn complimenten aan de gehele gamelux crew. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat! Site is echt beter en mooier dan ik me voor kon stellen. Natuurlijk heeft iedereen haar wensen over wat misschien anders kan. Hier zal ik die van mij melden, andere mensen kunnen daar op reageren en misschien ook met nieuwe ideeen komen. Sommige dingen zijn al wel in de PM met Crimi besproken, maar ik zal ze toch even noemen voor de andere users.

Bugs:
- fixed
- Deze is mbt het design: Bij 'Media' staat het plaatje 'Overige wedstrijden' 1 px te hoog, waardoor het verloop niet goed is.
- fixed/niet echt een bug
- new: Op het forum, onder laatste reactie. Als je op 'bekijken' klikt, hoor je naar de laatste post te gaan. Hij gaat nu wel naar de juiste pagina, maar blijft bovenaan staan (ook als de post zich meer naar onderen bevindt).
- new: Op het forum, bij het quoten. Hij start de pagina bovenaan, ipv naar beneden te gaan, naar het typvak.

Layout:
- Linkerbar (waar op de FP de media gids en poll in staan) vind ik te breed. Er is te veel open ruimte in, waardoor het vak van de nieuws posts (onnodig) te klein is. Op IRC heb ik vernomen dat veel mensen het met me eens zijn op dit punt.
- Lettergrootte in plaatje 'TV Guide' en 'Shoutcast Radio' verschillen, vind ik niet mooi staan.
- Bovenste advertentiebar past niet in deze layout. Ik begrijp dat de advertentie niet zo maar weg kan, maar misschien kan het zo: De advertentie bovenaan in het content vlak plaatsen, even breed als het content vlak (en de nieuwsposts dus). Verticaal zou er in het klein 'advertentie' bij kunnen staan, ipv erboven. De kleine statistieken zouden dan wel ergens anders moeten komen (bijv. links in de header)
- Nog een punt waar over te discusseren valt; Achtergrond kleur van de linkerbar, content en rechterbar is hetzelfde. Dit is misschien een beetje eentonig en saai.

Overige:
- Bij het posten een preview knop.
- Andere smileys die bij de site passen (maar hier wordt aangewerkt las ik).
- Andere, iets professionelere benamingen bij ratingsysteem. Misschien moet het ook iets minder uitgebreid, waardoor je niet van die rare termen krijgt.
- Bij de boxen links en rechts, de 'titels' clickable maken als dat van toepassing is, zoals: Forum, Artikelen, Media, Poll (> overzicht polls). Zodat je naar de desbetreffende pagina gaat.
- De poll en ratingbox (van waardering) is best wel lastig te gebruiken. Bijv. bij waardering staat er heel groot 'waardering', en daarnaast een klein pijltje, waar je blijkbaar op moet klikken. Een iets logischere dropbox zou misschien beter zijn.
- new: Nieuws/Files/Articles submit functie

Tot zover wat mij allemaal was opgevallen. In een ander topic las ik iets over de footer. Daar kan ik me ook wel een beetje in vinden, maar zoals het nu is is opzich ook wel mooi. Om het niet te negatief over te laten komen, sluit ik maar af door nogmaals mijn complimenten te geven. :)


Laatst gewijzigd op 7 April 2005 - 17:51

zmeding schreef op 6 April 2005 - 23:33 #442763
Avatar
1325 berichten
Bijna 1337
-foot onderin weg te groot
-artikelen heeft irritant icoontje imo
L4mpje schreef op 6 April 2005 - 23:39 #442782
Avatar
119 berichten
Amateur
Jullie hebben gewoon een verkeerd beeld van mij :) Ik geef vaak alleen maar comments als ik iets negatiefs zie / heb te melden. Weet niet waarom eigenlijk.. maar een comment als 'nice!' vind ik een beetje tijdverspilling. Maar weer even OT:

- [edit] nvm je kunt toch je eigen OP editten! goooood :) [/edit]


Laatst gewijzigd op 6 April 2005 - 23:46

TheEnd schreef op 6 April 2005 - 23:42 #442796
Avatar
5889 berichten
Professional
als vrienden wilt toevoegen moet er een berichtje naar de ander gestuurd worden :)
D3XiE schreef op 7 April 2005 - 00:04 #442850
Avatar
3431 berichten
Vierkante ogen
Waarom kan je niet in je eigen gastenboek schrijven, gewoon om te reageren op iemand die in je gastenboek heeft geschreven :(
Zer0 schreef op 7 April 2005 - 00:08 #442860
Avatar
150 berichten
Amateur
D3XiE schreef:
Waarom kan je niet in je eigen gastenboek schrijven, gewoon om te reageren op iemand die in je gastenboek heeft geschreven :(

Dat vind ik ook een klein minpuntje jah,
Maar goed.. daar heb je dan weer MSN voor :)
Unbreak schreef op 7 April 2005 - 00:24 #442902
Avatar
51 berichten
Noob
ik vind de site wel leuk, leuke nieuwe dingen maar idd ik heb de volgende verbeterpunten:

- kleurgebruik te eentonig
- de blokken moet niet aan elkaar in het midden daardoor creeer je een onoverzichtelijke site (had de oude juist niet en deze heel erg)
- bovenste reclame-banner past er niet tussen
- auto-login voor members
- preview functies bij comments
- oude forum terug vond hem namelijk erg goed het was meer een soort van newspostje wie hem maakte en niet zo onduidelijk als dit
- de bb-code opties bij de comments mis ik.
- avaters weg bij forum (irritant :/)
- vlaggen die helderder zijn (vind ze wazige gloed erop zitten)

mja meer punten schieten mij nu niet zo 123 te binnen vind de site zeker leuk, maar kleurgebruik en overzichtelijkheid is er niet beter opgeworden tov v1.

belangrijkste punt vind ik het forum, want deze is gewoon kut nu.
zmeding schreef op 7 April 2005 - 00:32 #442913
Avatar
1325 berichten
Bijna 1337
-lengte van post een minimale lengte geven zodat er geen onzinnige smileys worden replyet, of loze berichten als "lol" "roflmao" "nerd" "je moeder"
itons schreef op 7 April 2005 - 00:40 #442928
Avatar
9127 berichten
[. ]^[ .]/
-bij quotes niet de plaatjes mee quoten :)
quakeriX schreef op 7 April 2005 - 00:41 #442930
Avatar
3521 berichten
Honorary Gamelux Member
ylS schreef:
-lengte van post een minimale lengte geven zodat er geen onzinnige smileys worden replyet, of loze berichten als "lol" "roflmao" "nerd" "je moeder"


vind ik een zeer goed punt * :) *
itons schreef op 7 April 2005 - 08:07 #443065
Avatar
9127 berichten
[. ]^[ .]/
- bij je profile een overzicht van de laatste 5 gestarte threads en je laatste 5 replies ala sogamed
neertjuh- schreef op 7 April 2005 - 09:20 #443103
Avatar
2822 berichten
WK Poule Godfather
- avatar beweegt niet, is gif plaatje ;x
crimi schreef op 7 April 2005 - 10:10 #443129
Avatar
900 berichten
Veel vrije tijd
aimee schreef:
wij zeiken niet wij geven fouten aan zodat ze die kunnen verbeteren :)
dat is wat anders dan zeiken.
je geeft geen fouten aan maar een mening, dat is toch echt een groot verschil. niet alles waar je het niet mee eens bent is per definitie fout :)
Quote:
- new: Het lijkt erop dat je geboortedatum in je profiel weer gereset is naar 1-1-1970. Tenminste ik had dat, en bij een paar andere users zie ik het ook zo staan.
komt door de belachelijke manier waarop die opgeslagen was in v1, was niet fatsoenlijk te migreren. zo erg is dat ook niet, je moest toch je profiel al instellen dus kan die geboorte datum wer ook wel bij
Quote:
Waarom kan je niet in je eigen gastenboek schrijven, gewoon om te reageren op iemand die in je gastenboek heeft geschreven
omdat er kinderen op deze wereld rondlopen die er anders een groot zooitje (opzettelijk) van maken. en misschien moet je ook beter naar de naam kijken, gis een GASTEN boek ;)
Quote:
Linkerbar (waar op de FP de media gids en poll in staan) vind ik te breed. Er is te veel open ruimte in, waardoor het vak van de nieuws posts (onnodig) te klein is. Op IRC heb ik vernomen dat veel mensen het met me eens zijn op dit punt.
daar is al eens een discussie over gevoerd maar dat wordt niet veranderd. de reden dat die nu erg breed lijkt is omdat er nog weinig content in staat. naarmate de ontwikkeling vorderd en de site verder gevult wordt krijgt de balk nog een belangrijke rol waar die ruimte echt voor nodig is.
Quote:
- new: Autologin moet weer terug!
kan aan mij liggen maar ik heb me de afgelopen weken niet meer ingelogd? je logt 1 keer in en zonder uit te loggen blijf je ingelogd
Quote:
Bovenste advertentiebar past niet in deze layout. Ik begrijp dat de advertentie niet zo maar weg kan
hij kan en gaat daar niet weg :) wel wordt de layout er van nog aangepast, omdat hij nog niet af is. het statistieken gedeelte is slechts tijdelijk zo textueel daar opgelost, maar dit komt allemaal nog wel goed.
Quote:
als vrienden wilt toevoegen moet er een berichtje naar de ander gestuurd worden
dat kan, zal het ergens op de todo lijst gooien
Quote:
foot onderin weg te groot
zie bovenstaand. dit is met name de schuld van het niet goed gevult zijn van de site. als de site een beetje normaal gevuld is is hij klein :) hij gaat iig niet weg voorlopig.
Quote:
belangrijkste punt vind ik het forum, want deze is gewoon kut nu.
dit is gewoon een net forum, zoals het hoort. en niet een newspost met comments. ook avatars horen er bij en maken de boel wat vrolijker. voor de mensen die het niets vinden, jammer dan :) dan post je toch alleen nog maar comments :P of je zet je eigen phpBB forum op (ja, ik wordt iid moe van het gezeur over het forum van steeds dezelfde mensen, en nee ik bedoel niet per se de persoon in de quote)
Quote:
de rest wat ik niet genoemt heb
wacht gewoon de ontwikkeling van v2 af en leer er een beetje mee omgaan en wennen. ik verwacht niet dat iedereen er even happy mee is, maar dit is nederland en bij grote veranderingen is altijd 50% en 50% voor :)
L4mpje schreef op 7 April 2005 - 12:31 #443279
Avatar
119 berichten
Amateur
Hm Crimi over autologin. Ik moest vandaag wel weer opnieuw inloggen. En iemand anders had het ook genoemd, vandaar dat ik dacht dat het niet werkte. Maar misschien was het gewoon toeval, en werkt het wel goed.
Machiel schreef op 7 April 2005 - 12:34 #443290
Avatar
2034 berichten
Te enthousiast
crimi en sleight zijn alweer bezig:

-bij user toevoegen wordt er een msg gestuurd nu

en waar ze nog meer mee bezig waren allemaal toen ik op irc kwam weet ik niet, ze zijn iig weer druk in de weer

meer feedback plz!
Tweaker schreef op 7 April 2005 - 12:35 #443294
Avatar
315 berichten
Hobbyist
jsome schreef:
crimi en sleight zijn alweer bezig:

-bij user toevoegen wordt er een msg gestuurd nu

en waar ze nog meer mee bezig waren allemaal toen ik op irc kwam weet ik niet, ze zijn iig weer druk in de weer

meer feedback plz!


news submit dan?
L4mpje schreef op 7 April 2005 - 17:26 #444173
Avatar
119 berichten
Amateur
Kep weer een bug gevonden, op het forum:
Quote:
Op het forum, onder laatste reactie. Als je op 'bekijken' klikt, hoor je naar de laatste post te gaan. Hij gaat nu wel naar de juiste pagina, maar blijft bovenaan staan (ook als de post zich meer naar onderen bevindt).


Laatst gewijzigd op 7 April 2005 - 17:27

_nicksn schreef op 7 April 2005 - 17:28 #444178
Avatar
1521 berichten
Net 1337 geweest
n1 lampje
L4mpje schreef op 7 April 2005 - 17:50 #444252
Avatar
119 berichten
Amateur
Tweaker schreef:
news submit dan?

Naast een nieuws submit functie, zou het ook handig zijn als users files konden uploaden. En wat mij helemaal leuk lijkt is dat users eigen articles (zoals columns, breakdowns, etc) kunnen inzenden. Dit zie je bijv. ook op gotfrag.com.

Overigens nog een bug:
Toen ik op het quote-knopje naast Tweaker drukte, startte de nieuwe pagina weer bovenaan, ipv bij dit typvak.
dosed schreef op 7 April 2005 - 18:03 #444305
Avatar
6570 berichten
Professional
L4mpje schreef:
Overigens nog een bug:
Toen ik op het quote-knopje naast Tweaker drukte, startte de nieuwe pagina weer bovenaan, ipv bij dit typvak.

Hier doet die dat wel gewoon hoor. :)
SnakeZzZz schreef op 7 April 2005 - 18:09 #444321
Avatar
9047 berichten
Gamelux Elite
Waarom kan je niet in je eigen gastenboek schrijven, gewoon om te reageren op iemand die in je gastenboek heeft geschreven

omdat er kinderen op deze wereld rondlopen die er anders een groot zooitje (opzettelijk) van maken. en misschien moet je ook beter naar de naam kijken, gis een GASTEN boek ;)


Uhmmm je kan ze toch minpunten geven als ze er een zooitje van maken? Je hebt toch niets voor niets zo'n systeem:confused: .
L4mpje schreef op 7 April 2005 - 18:09 #444322
Avatar
119 berichten
Amateur
Hij quote wel, maar ik moet dan wel eerst naar beneden scrollen, niet echt de bedoeling lijkt me. Is dat bij jou niet zo Dosed?
L4mpje schreef op 7 April 2005 - 18:10 #444327
Avatar
119 berichten
Amateur
SnakeZzZz schreef:
Uhmmm je kan ze toch minpunten geven als ze er een zooitje van maken? Je hebt toch niets voor niets zo'n systeem:confused: .
Het is een gastenboek, geen discussieforum. En je kunt niet verwachten dat de admins naast alle comments ook nog alle gastenboeken langs gaan.
rove schreef op 7 April 2005 - 18:12 #444329
Avatar
517 berichten
Veel vrije tijd
L4mpje schreef:
Tweaker schreef:
news submit dan?

Naast een nieuws submit functie, zou het ook handig zijn als users files konden uploaden. En wat mij helemaal leuk lijkt is dat users eigen articles (zoals columns, breakdowns, etc) kunnen inzenden. Dit zie je bijv. ook op gotfrag.com.
Wat houd je tegen? talle@gamelux.net ofzo kan je alles heendumpen, of je dcc't het docje naar 1 van de admins. Niet net doen alsof het onmogelijk is hoor.
SnakeZzZz schreef op 7 April 2005 - 18:18 #444340
Avatar
9047 berichten
Gamelux Elite
L4mpje schreef:
SnakeZzZz schreef:
Uhmmm je kan ze toch minpunten geven als ze er een zooitje van maken? Je hebt toch niets voor niets zo'n systeem:confused: .
Het is een gastenboek, geen discussieforum. En je kunt niet verwachten dat de admins naast alle comments ook nog alle gastenboeken langs gaan.

Uhmmm, neem je een admin aan die gastenboeken checked??? Erzijn zoveel opties die erzijn.
L4mpje schreef op 7 April 2005 - 18:20 #444345
Avatar
119 berichten
Amateur
Ik doe niet of het onmogelijk is, kom alleen maar met tips. Maar gewoon mailen is natuurlijk ook prima. Moet het wel een duidelijk emailadres zijn (en niet alleen hier in het topic).

Maar dat zou wel betekenen dat talle het artikel post, en er met de rating points vandoor gaat. :cry: ;)
Pw0k! schreef op 7 April 2005 - 18:28 #444354
Avatar
305 berichten
Hobbyist
mjah als ik iemadn wilt quoten reload hij eerst pagina is irritant, beter meteen naar bottom moven
dosed schreef op 7 April 2005 - 18:32 #444361
Avatar
6570 berichten
Professional
L4mpje schreef:
Hij quote wel, maar ik moet dan wel eerst naar beneden scrollen, niet echt de bedoeling lijkt me. Is dat bij jou niet zo Dosed?
Bij mij springt die gewoon gelijk naar m'n tekst vakje om te typen. Welke browser gebruik je? Ik gebruik FireFox, misschien dat jij Internet Explorer gebruikt en dat die het daar niet mee doet?
AZ-er schreef op 7 April 2005 - 18:35 #444368
Avatar
228 berichten
Amateur
Pw0k! schreef:
mjah als ik iemadn wilt quoten reload hij eerst pagina is irritant, beter meteen naar bottom moven
dat doet het nu

hmm...nu weer niet :P


Laatst gewijzigd op 7 April 2005 - 18:36

crimi schreef op 7 April 2005 - 18:37 #444372
Avatar
900 berichten
Veel vrije tijd
internet explorer is brak :) de implementatie van veel dingen is matigjes, google maar eens rond over bijv css oid :)

internet explorer is de ramp voor web developers :P

ik raad ook echt aan deze page met firefox te bekijken, dat loopt als een trein

en voor firefox mensen:

edit je about:config en zet pipelining aan ;) werkt nog sneller :D

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->