douweegbertje schreef op 12 May 2010 - 17:41 #2629547
Avatar
6499 berichten
Strike quota guru
yo, ik wil het hier dan met een nette manier doen, zonder flames of verwijten..
Hopelijk word deze niet direct gelocked en/of verwijderd zoals met sommige post OOK niet gedaan word.. meer hier over:

Verboden zijn:
Het gebruik van 'kanker'
Het gebruik van scheldwoorden in het algemeen.
Van de gebruiker wordt verwacht:
Flames en flamewars te vermijden.
Respect te tonen voor de andere gebruikers.

Voor persoonlijke meningsverschillen kan men elkaar pm's sturen. Gebruik het forum niet als publieke boxring maar los het onderling op.

Direct van de regels van het forum afgehaald.

Kijk, gamelux is en zal altijd een forum blijven, ieder met zijn menig, wellicht verteld de 1 het op een redelijke manier, en de ander op een wat minder vriendelijke manier. Blijft logisch, een forum is alsnog altijd een plek waar mensen hun MENING kunnen uiten BINNEN de regels van dat forum.
Niet voor niets bestaat de domain FLAMELUX.nl
Geeft niet weg dat naar uitermate irritante posts, uitlokkend en steeds met:
Het gebruik van 'kanker'
Het gebruik van scheldwoorden in het algemeen.
Er niet tot weinig aan gedaan word, en dan wil ik niet direct doelen op een paar mede gebruikers van het forum, maar dat doe ik toch even ;)
Er word gewoon ziek hard getrolled om maar een mening door te drukken, en het blijkt gewoon als je serieus een poll maakt om een user te bannen.. dat gamelux hier geen oren voor heeft.

Wat is er op tegen als blijkt uit 100 topics dat een user gewoon irritant is, en never ever iets usefulls laat zien, om deze een ban te geven voor bepaalde tijd?
Wat is er op tegen als heel de glux scene (waar jullie het ook van moeten hebben) er voor is om iemand gewoon een ban te geven?
Waarom deleten jullie topics direct als het hier over gaat, terwijl die gasten juist lekker door kunnen gaan zonder vele strikes of topic locks?

Thx als er gewoon zonder flames op in kan worden gegaan
keviN schreef op 12 May 2010 - 17:49 #2629557
Avatar
14219 berichten
Eindbaas
Ik vind niet dat iemand gebanned moet woden omdat een handjevol gebruikers dat zegt (en ja, ook ik vind daizo en dergelijke onwijs irritant, maar er zijn net zo goed mensen die jou en mij irritant vinden). Zo werkt het niet, ook niet in de samenleving.

Echter vind ik wel dat er wat strakker op de regels gelet mag worden, kom erg vaak 'kk' 'kaka' 'kanker' 'qanqer' etcetera tegen en dat blijft gewoon staan. Of comments die puur en alleen bedoeld om mensen te irriteren even goed. Als daar meer en beter op gelet wordt (mits hier de mankracht voor beschikbaar is) zullen de betreffende gebruikers vanzelf eruit gefiltered worden.
voKUS schreef op 12 May 2010 - 17:50 #2629558
Avatar
2334 berichten
Te enthousiast
Omdat het daizo moet een ban krijgen topic opslot ging zou ik graag mijn bijdrage nog even willen posten.

Ik vind dat daizo een ban moet krijgen, omdat hij zich verschrikkelijk kinderachtig gedraagt (wat hij doet om stoer overtekomen denk ik) en het echt irritant begint te worden. Verder reageert ie op elk recruitment topic met; als je een steamaccount voor me hebt speel ik mee. Wat doe je hier als je geen games meer speelt en toch alleen maar de troll zit uittehangen en de Nederlandse CSS scene probeert stuk te maken? Leuk voor je dat je geen steamaccount meer wil kopen omdat je gevacced bent. Het is geen grapje meer, iedereen heeft "mien nocht" met daizo. Hier een quote van daizo waarhij de admin uitscheld en met kanker vloekt,
Quote:
ik ben te jong, jij bent te oud, jij hebt een fuckiing dikke kop en doet niks aan je leven.
voor jou heb ik geen recht op spreken
en voor mij heb jij geen recht op spreken.

admin: verwijder is niet mijn posts kankermongool
Dit gaat toch regelrecht te ver? Word dit dan alleen gestriked & verwijderd?.


Laatst gewijzigd op 12 May 2010 - 17:54

douweegbertje schreef op 12 May 2010 - 17:51 #2629559
Avatar
6499 berichten
Strike quota guru
keviN schreef:
Ik vind niet dat iemand gebanned moet woden omdat een handjevol gebruikers dat zegt (en ja, ook ik vind daizo en dergelijke onwijs irritant, maar er zijn net zo goed mensen die jou en mij irritant vinden). Zo werkt het niet, ook niet in de samenleving.

Echter vind ik wel dat er wat strakker op de regels gelet mag worden, kom erg vaak 'kk' 'kaka' 'kanker' 'qanqer' etcetera tegen en dat blijft gewoon staan. Of comments die puur en alleen bedoeld om mensen te irriteren even goed. Als daar meer en beter op gelet wordt (mits hier de mankracht voor beschikbaar is) zullen de betreffende gebruikers vanzelf eruit gefiltered worden.

Ik zeg ook niet dat een user DAAROM gebanned moet worden, ik zeg dat er mede dankzij dit + alles wat er gezegd + gedaan word, er best wel een ban vanaf mag!
Ik heb die daizo nu al 3x met het K woord hier gezien, dus zegt al genoeg
Mannekino schreef op 12 May 2010 - 17:52 #2629562
Avatar
4461 berichten
Honorary Gamelux Member
Dit zijn niet de juiste forum regels. Die pagina moet nog bijgewerkt worden.

Dit zijn de huidige en juiste gebruikersvoorwaarden:
Mannekino schreef:
Gebruikersvoorwaarden

Van de gebruikers wordt verwacht dat zij op een volwassen wijze met elkaar communiceren en dat geplaatste reacties waarde toevoegen aan een discussie. In de offtopic fora zal er minder streng worden opgetreden tegen bijvoorbeeld slowchat en offtopic reacties. Voor het hele forum gelden de volgende huisregels.

1. Het gebruik van schuttingtaal, schelden met kanker (of andere woorden met dezelfde betekenis) en schelden in het algemeen is niet toegestaan.

2. Het plaatsen van een offtopic reactie, uitsluitend een citaat van een voorgaande reactie, een zeer korte reactie zonder toegevoegde waarde ("care", "first", "lol") of enkel een smiley als reactie is niet toegestaan.

3. Het uitvechten van persoonlijke conflicten op het forum is niet toegestaan. Hiervoor kunnen jullie elkaar een privébericht sturen of buiten het forum om contact met elkaar zoeken.

4. Het plaatsen van extreem aanstootgevend of pornografisch materiaal of het linken hiernaar is niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn eventuele links naar schokkend materiaal in het discussieforum wanneer dit materiaal zelf onderwerp van discussie is. Er dient in dit geval gewaarschuwd te worden voor mogelijk schokkende beelden.

5. Reacties waarvan de inhoud aangeduid kan worden als bevordering van commerciële belangen voor derden zijn niet toegestaan. Hierbij valt te denken aan het promoten of aanbieden van producten of diensten.

6. Het plaatsen van of linken naar naar illegaal materiaal (games, films, enzovoorts) is niet toegestaan. Discussies over bijvoorbeeld: "Welke torrent website is het beste?" zijn wel toegestaan

7. Wanneer een reactie niet in strijd is met de bovengenoemde beperkingen is er nog één criterium waar een reactie aan moet worden getoetst, namelijk of de reactie in strijd is met de principes van een vrije samenleving. De grens ligt hier bij het oproepen of goedkeuren van geweld. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het goedkeuren van gewelddadige handelingen verricht door terroristische organisaties. Maar ook het goedkeuren van geweld of dwang gemotiveerd door religieuze of politieke overwegingen. Dit is pertinent in strijd met de principes van een vrije samenleving. Gamelux wenst gebruikers met een dergelijke overtuiging geen podium te bieden.

8. Tenslotte moet er nog gelet worden op de standaard zaken die van toepassing zijn op elk forum. Omdat dit vooral een kwestie is van gezond verstand gebruiken zal dit niet uitgebreid worden toegelicht. Denk hierbij aan: (1) het gebruik van een duidelijke omschrijving voor topics, (2) alleen relevante passages citeren, (3) zelf moeite hebben gedaan om een probleem op te lossen, (4) geen slowchat starten, (5) plaatsen van een topic in de juiste categorie.

Wat als ik de fout in ga?

Wanneer een reactie in strijd is met de voorwaarden, wordt deze gestriked, verwijderd of bewerkt. Heb je vijf of meer strikes ontvangen in een korte periode dan word je voor minimaal één week - of langer afhankelijk van het gewicht van de strikes - gebanned. De eerste ban kun je zien als een eerste waarschuwing. Bij de tweede ban krijg je per e-mail een laatste waarschuwing, dit wordt verzonden naar het e-mail adres van je profiel. De derde ban zal permanent zijn. Gebruikers die uitsluitend bezig zijn met de sfeer te verzieken kunnen zonder aankondiging een permanente ban verwachten. Bans ontwijken door bijvoorbeeld clones aan te maken is niet toegestaan.

Samengevat

Gamelux is een digitale gemeenschap met veel gebruikers, behandel een ander zoals je zelf behandeld wenst te worden.
para3i schreef op 12 May 2010 - 17:52 #2629563
Avatar
4127 berichten
Vierkante ogen
cba om veel moeite te doen voor die daizo maar hijs gewoon foktop irritant ban hem gewoon 2 jaar en laat het hem dan weer proberen
itons schreef op 12 May 2010 - 17:55 #2629567
Avatar
9128 berichten
[. ]^[ .]/
Ik hoop dat ik de essentie uit je (niet zo duidelijke) topic gehaald heb, ik denk het wel.

Aangezien we toch uit de regels quoten:
Quote:
Respect te tonen voor de andere gebruikers.
Geen threads te starten ten nadele van specifieke personen.
Daaruit volgt dat het niet gewaardeerd wordt om petitie topic te maken voor een ban, ook als een gebruiker zich duidelijk niet aan de voorwaarden houdt. Daar doelde je op toch?

Als een gebruiker gedrag vertoond dat niet door de beugel kan dan pikken forum beheerders dit op en volgen de bijbehorende acties. In sommige gevallen zijn er een aantal clones aangemaakt, waardoor het lijkt alsof er niet gebanned wordt, maar dat zijn gewoon telkens nieuwe clones. Verder werkt het Ban-o-matic systeem zo dat er pas gebanned wordt als er weer voldoende actieve strikes zijn. Daardoor lijkt het misschien alsof er niet/langzaam gereageerd wordt, maar dat is gewoon een beperking van het systeem. Een systeem dat het wel eerlijk houdt voor andere gebruikers die misschien maar sporadisch een strike ontvangen.
Quote:
Wat is er op tegen als blijkt uit 100 topics dat een user gewoon irritant is, en never ever iets usefulls laat zien, om deze een ban te geven voor bepaalde tijd?
Wat is er op tegen als heel de glux scene (waar jullie het ook van moeten hebben) er voor is om iemand gewoon een ban te geven?
Dat is niet aan jullie (de scene), maar aan de beheerders om te beslissen en die zullen hier ook nooit verantwoording voor hoeven af te leggen. Simpel, take it or leave it.

In het vervolg, als je een probleem hebt met een gebruiker en je krijgt dit niet samen op een normale manier opgelost: mail naar community@gamelux.nl en dan wordt het admin team er bewust van gemaakt en kan er iets aan gedaan worden. Publiekelijk iemand aan de schandpaal nagelen is gewoon not done.
saViour schreef op 12 May 2010 - 17:55 #2629569
Avatar
1190 berichten
Bijna 1337
Admins moeten gewoon sneller maatregelen nemen...
dAVE. schreef op 12 May 2010 - 18:03 #2629582
Avatar
4780 berichten
Vierkante ogen
Gewoon preventief bans uitdelen :B
Toen daizo op glux kwam had iedereen wel binnen 5 posts van hem door hoe hij was, en nog 5 posts later kon je ook wel gelijk zien dat hij later voor problemen zou zorgen.

Niet om admins te blamen ofzo hoor, maar soms kun je zulke gevallen zoals daizo aan zien komen.


Laatst gewijzigd op 12 May 2010 - 18:07

douweegbertje schreef op 12 May 2010 - 18:05 #2629585
Avatar
6499 berichten
Strike quota guru
itons schreef:
Ik hoop dat ik de essentie uit je (niet zo duidelijke) topic gehaald heb, ik denk het wel.

Aangezien we toch uit de regels quoten:
Quote:
Respect te tonen voor de andere gebruikers.
Geen threads te starten ten nadele van specifieke personen.
Daaruit volgt dat het niet gewaardeerd wordt om petitie topic te maken voor een ban, ook als een gebruiker zich duidelijk niet aan de voorwaarden houdt. Daar doelde je op toch?

Als een gebruiker gedrag vertoond dat niet door de beugel kan dan pikken forum beheerders dit op en volgen de bijbehorende acties. In sommige gevallen zijn er een aantal clones aangemaakt, waardoor het lijkt alsof er niet gebanned wordt, maar dat zijn gewoon telkens nieuwe clones. Verder werkt het Ban-o-matic systeem zo dat er pas gebanned wordt als er weer voldoende actieve strikes zijn. Daardoor lijkt het misschien alsof er niet/langzaam gereageerd wordt, maar dat is gewoon een beperking van het systeem. Een systeem dat het wel eerlijk houdt voor andere gebruikers die misschien maar sporadisch een strike ontvangen.
Quote:
Wat is er op tegen als blijkt uit 100 topics dat een user gewoon irritant is, en never ever iets usefulls laat zien, om deze een ban te geven voor bepaalde tijd?
Wat is er op tegen als heel de glux scene (waar jullie het ook van moeten hebben) er voor is om iemand gewoon een ban te geven?
Dat is niet aan jullie (de scene), maar aan de beheerders om te beslissen en die zullen hier ook nooit verantwoording voor hoeven af te leggen. Simpel, take it or leave it.

In het vervolg, als je een probleem hebt met een gebruiker en je krijgt dit niet samen op een normale manier opgelost: mail naar community@gamelux.nl en dan wordt het admin team er bewust van gemaakt en kan er iets aan gedaan worden. Publiekelijk iemand aan de schandpaal nagelen is gewoon not done.

ik noem hier ook niet direct namen, maar in het algemeen.
Snap het punt niet dat jullie weer de scene erbij pakken die het fout doet, ipv die enkele die er voor zorgen dat deze topics er komen..
Wellicht draai ik het weer om, maar ik vind het meer dan normaal dat jullie zelf actie ondernemen ipv het maar door te laten gaan, en maar wachten tot er weer een topic zoals dit komt..
Beetje proactief over dingen denken mag ook, maar ik zie het al weer :D
no offence igg, kzal jullie wel mailen voortaan
itons schreef op 12 May 2010 - 18:08 #2629589
Avatar
9128 berichten
[. ]^[ .]/
Lees mijn post nog eens rustig door, want alle dingen die jij mij in de mond legt heb ik niet gezegd. Forum beleid is proactief, alleen de effecten daarvan vinden niet altijd direct plaats. Lijkt me dat verder alles gezegd is. Ik slot hem.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->