neRo77 schreef op 25 September 2009 - 23:26 #2369569
Avatar
8 berichten
Noob
Heey allemaal,

Ik heb een raar probleem de laatste tijd... Ik host voor mijn clan een warserver, homehost dus. Als ik daar zelf ook in speel, heb ik gewoon 10 tot 20 fps lager in mijn eigen gehoste server. In normale server heb ik dus gewoon 10 tot 20 fps hoger. Iemand enig idee hoe dit komt?

mvg, Bram
TheVirus2002 schreef op 25 September 2009 - 23:34 #2369582
Avatar
8363 berichten
Honorary Gamelux Member
neRo77 schreef:
Heey allemaal,

Ik heb een raar probleem de laatste tijd... Ik host voor mijn clan een warserver, homehost dus. Als ik daar zelf ook in speel, heb ik gewoon 10 tot 20 fps lager in mijn eigen gehoste server. In normale server heb ik dus gewoon 10 tot 20 fps hoger. Iemand enig idee hoe dit komt?

mvg, Bram
wss omdat die homeserver zoveel van je resources vret, dat je pc er langzamer van word...
of draai je de homeserver niet op dezelfde bak als waar je op speelt?
jiep schreef op 25 September 2009 - 23:34 #2369583
Avatar
3236 berichten
Vierkante ogen
neRo77 schreef:
Heey allemaal,

Ik heb een raar probleem de laatste tijd... Ik host voor mijn clan een warserver, homehost dus. Als ik daar zelf ook in speel, heb ik gewoon 10 tot 20 fps lager in mijn eigen gehoste server. In normale server heb ik dus gewoon 10 tot 20 fps hoger. Iemand enig idee hoe dit komt?

mvg, Bram
hoe vaak heb je het al geprobeert? kan aan de map oid liggen.
maar maakt het echt veel uit?
neRo77 schreef op 25 September 2009 - 23:35 #2369584
Avatar
8 berichten
Noob
Ja ik draai de server op dezelfde pc als ik cod4 speel
TheVirus2002 schreef op 25 September 2009 - 23:39 #2369587
Avatar
8363 berichten
Honorary Gamelux Member
neRo77 schreef:
Ja ik draai de server op dezelfde pc als ik cod4 speel
dan heb je je antwoord van mij al gekregen ;)
kijk wat je in je taakbeheer qua resources gebruikt als je alleen maar COD4 speelt & wanneer je die server draait & eropspeelt, dan heb je je antwoord al helemaal :D
jiep schreef op 25 September 2009 - 23:45 #2369600
Avatar
3236 berichten
Vierkante ogen
TheVirus2002 schreef:
neRo77 schreef:
Ja ik draai de server op dezelfde pc als ik cod4 speel
dan heb je je antwoord van mij al gekregen ;)
kijk wat je in je taakbeheer qua resources gebruikt als je alleen maar COD4 speelt & wanneer je die server draait & eropspeelt, dan heb je je antwoord al helemaal :D
volgens mij is het zo:
server aan + op die server = 80fps
server aan + andere server = 100fps
fps is even een voorbeeldje uiteraard.
als het is hoe jij zegt is het logisch, hoe ik het zeg is het nog een beetje raar wel.
dus nero77, welke bedoel je?
neRo77 schreef op 25 September 2009 - 23:57 #2369610
Avatar
8 berichten
Noob
TheVirus2002: Ik heb bij CPU ongeveer 35% en bij Wisselbestand 1,80 gb (ik heb 3gb ram, maar mn pc geeft 2,5 ram aan)

jiep: ik bedoel: server aan + op de server 80 fps
server uit + andere server 100 fps (heb nog niet geprobeerd server aan + andere server)
Vr4nckuh schreef op 26 September 2009 - 00:10 #2369617
Avatar
3718 berichten
Vierkante ogen
maar 100 fps?

lol..

maargoed, beter host je die server op je pa's PC ofzo ;)
jiep schreef op 26 September 2009 - 00:22 #2369625
Avatar
3236 berichten
Vierkante ogen
neRo77 schreef:
TheVirus2002: Ik heb bij CPU ongeveer 35% en bij Wisselbestand 1,80 gb (ik heb 3gb ram, maar mn pc geeft 2,5 ram aan)

jiep: ik bedoel: server aan + op de server 80 fps
server uit + andere server 100 fps (heb nog niet geprobeerd server aan + andere server)
ja dan is het logisch ofc, dan is je pc niet alleen bezig met het spelen van de game, maar ook met het hosten van de server, dus heeft de cpu/gpu enzo meer te verduren, en zal je minder fps halen.

@vr4anckuh, hij heeft waarschijnlijk al die effecten nog aan + hoge reso enzo, geen mooie gladgestreken fps config, dan halen weinig pc's stabiel 250 / 125 oid.
neRo77 schreef op 26 September 2009 - 08:59 #2369717
Avatar
8 berichten
Noob
Ik heb wel een gladgestreken config :D Ik had 100 fps als voorbeeld genomen. IK heb ook constant 125 alleen op mn eigen server niet... Daar gaat die soms lager.. En daar baal ik wel van. Wat kan ik er aan doen om het niet meer te laten gebeuren? Meer ram halen? (heb nu 3gb, maar mn pc geeft 2,5 aan)
TheVirus2002 schreef op 26 September 2009 - 10:07 #2369729
Avatar
8363 berichten
Honorary Gamelux Member
neRo77 schreef:
Ik heb wel een gladgestreken config :D Ik had 100 fps als voorbeeld genomen. IK heb ook constant 125 alleen op mn eigen server niet... Daar gaat die soms lager.. En daar baal ik wel van. Wat kan ik er aan doen om het niet meer te laten gebeuren? Meer ram halen? (heb nu 3gb, maar mn pc geeft 2,5 aan)
moeilijk lezen he...

je hebt het alleen als je je eigen server draait + er zelf inspeelt, dus wat ga je dan doen?

rarara: je server ergens anders op hosten, anders zul je altijd een lagere FPS hebben
neRo77 schreef op 26 September 2009 - 10:24 #2369738
Avatar
8 berichten
Noob
Dus er is verder geen oplossing? Ik heb wel het programma Game Booster, als ik daarmee als mn achtergrond programmas uitzet is het wisselbesstand een stuk minder.
TheVirus2002 schreef op 26 September 2009 - 10:25 #2369741
Avatar
8363 berichten
Honorary Gamelux Member
neRo77 schreef:
Dus er is verder geen oplossing? Ik heb wel het programma Game Booster, als ik daarmee als mn achtergrond programmas uitzet is het wisselbesstand een stuk minder.
ja, maar je zult altijd fps lag krijgen als je een server op je eigen pc draait...
jiep schreef op 26 September 2009 - 10:29 #2369743
Avatar
3236 berichten
Vierkante ogen
neRo77 schreef:
Dus er is verder geen oplossing? Ik heb wel het programma Game Booster, als ik daarmee als mn achtergrond programmas uitzet is het wisselbesstand een stuk minder.
dat je pc 2,5 aangeeft is net als met hardeschijven en elk ander type geheugen: 1Gb (grote G) is 1000mb, maar eigelijk is het 1024mb, reken maar door, dus is elke keer beetje minder, dus loop je beetje mis.

wat er aan te doen is, weinig, misschien betere PC kopen, denk vooral cpu.
of je huurt gewoon een server, homehost is toch bal..
pentaw1nz schreef op 26 September 2009 - 10:31 #2369746
Avatar
6910 berichten
Professional
of je koopt gewoon een server /sponsor
neRo77 schreef op 26 September 2009 - 10:49 #2369752
Avatar
8 berichten
Noob
Allemaal bedankt voor jullie reactie :D Ik heb nog een oude pc, met een AMD Athlon 1700+ , en 256 mb ram. Kan ik daar een cod4 server op hosten?
jordeeeh schreef op 26 September 2009 - 10:53 #2369753
Avatar
9451 berichten
Gamelux Elite
Nee.
Vr4nckuh schreef op 26 September 2009 - 11:31 #2369769
Avatar
3718 berichten
Vierkante ogen
dan moet je daar minimaal 1 gb ram opplempen en alleen COD4 server erop zetten..voor de rest NIKS

dan moet t lukken
Scrtz schreef op 26 September 2009 - 11:34 #2369773
Avatar
9614 berichten
Honorary Gamelux Member
of je bent niet zo schraal legt allemaal 2-3 euro bij elkaar en huurt voor 10-15 euro per maand een private ergens
neRo77 schreef op 26 September 2009 - 20:47 #2370384
Avatar
8 berichten
Noob
Vr4nckuh schreef:
dan moet je daar minimaal 1 gb ram opplempen en alleen COD4 server erop zetten..voor de rest NIKS

dan moet t lukken

Dat snap ik niet helemaal ?
neRo77 schreef op 27 September 2009 - 14:27 #2370834
Avatar
8 berichten
Noob
Hoi allemaal,

Ik heb nu het programma Game Booster, en ik moet zeggen dat het best wel helpt :D Alleen als ik de server on heb en ik zit ook in mn eigen server heb ik 1,50 gb wisselbestand (fps is hetzelfde als in andere servers:D), en dan kwartiertje later is dat ineens gestegen naar 1,75gb wisselbestand... (daardoor gaat mn fps dus ook weer omlaag) Zonder dat ik ook iets een programma heb aangezet. Hoe kan dit?

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->