Fo- schreef op 26 March 2009 - 11:25 #2169221
Avatar
1793 berichten
Net 1337 geweest
Goeiedag gameluxers,

Ik zit op dit moment op stage waar ik een website voor intranet moet maken.
Het probleem is alleen dat mijn stagebegeleider een soort design wil waar op de hoofdpagina automatisch de jarige van die dag wil hebben.
Nou is mijn vraag hoe kan ik dit het beste maken of heeft iemand een soort design die ik kan gebruiken.

Ik gebruik frontpage om het design te maken
moet ik dit via SQL maken?

mvg


Laatst gewijzigd op 26 March 2009 - 14:49

xeNtre schreef op 26 March 2009 - 11:34 #2169227
Avatar
1259 berichten
Bijna 1337
tip : joomla ( opensource ) super veel extensions, dus ook zoals jij wil kalenders etc gl
xeooooMe schreef op 26 March 2009 - 11:38 #2169229
Avatar
1605 berichten
Net 1337 geweest
webdesign*

www.freewebs.com?
jARON schreef op 26 March 2009 - 11:53 #2169251
Avatar
5493 berichten
Honorary Gamelux Member
gewoon met een while lus in php + mysql
Code
if ($datum_vandaag == $datum_jarige) { echo "".$naam_jarige." is vandaag jarig en is ".$leeftijd_jarige." jaar geworden!"; } else { echo 'er is vandaag niemand jarig!'; }


Laatst gewijzigd op 26 March 2009 - 11:55

luqq schreef op 26 March 2009 - 11:57 #2169259
Avatar
3697 berichten
Vierkante ogen
jARON schreef:
gewoon met een while lus in php + mysql
Code
if ($datum_vandaag == $datum_jarige) { echo "".$naam_jarige." is vandaag jarig en is ".$leeftijd_jarige." jaar geworden!"; } else { echo 'er is vandaag niemand jarig!'; }

echt slim jij. je wil NIET alle data ophalen en dan in php kijken of er iemand jarig is :confused: dit soort dingen doe je in je DB layer.
expor schreef op 26 March 2009 - 12:02 #2169264
Avatar
604 berichten
Veel vrije tijd
Inderdeed ;p
jARON schreef op 26 March 2009 - 12:02 #2169265
Avatar
5493 berichten
Honorary Gamelux Member
hmm ja ik haalde 2 dingen door elkaar.. of die if .. of de while WHERE datum_jarige = $vandaag; moet tog ook gewoon kunnnen .. ;)
Flirrt schreef op 26 March 2009 - 12:03 #2169266
Avatar
1962 berichten
Net 1337 geweest
webdesiGNNN
expor schreef op 26 March 2009 - 12:04 #2169269
Avatar
604 berichten
Veel vrije tijd
Ja dat KAN wel maar het is niet voor optimale performance ;>
xeNtre schreef op 26 March 2009 - 12:13 #2169283
Avatar
1259 berichten
Bijna 1337
right
luqq schreef op 26 March 2009 - 12:14 #2169287
Avatar
3697 berichten
Vierkante ogen
jARON schreef:
hmm ja ik haalde 2 dingen door elkaar.. of die if .. of de while WHERE datum_jarige = $vandaag; moet tog ook gewoon kunnnen .. ;)

Als jij een pak melk moet hebben ga je toch ook niet naar de supermarkt, koop je ALLES wat ze hebben en gooi je alles weg behalve de melk? Het kan wel..daar heb je gelijk in :confused:
Fo- schreef op 26 March 2009 - 14:32 #2169437
Avatar
1793 berichten
Net 1337 geweest
iemand nog suggesties want ik loop echt vast en ben geen ster hierin
heb geen idee hoe het moet om eerlijk te zijn
xinoy schreef op 26 March 2009 - 14:33 #2169441
Avatar
604 berichten
Veel vrije tijd
Ik wil je wel helpen mail maar --> Webdesign Twente
Fo- schreef op 26 March 2009 - 14:45 #2169477
Avatar
1793 berichten
Net 1337 geweest
done:)

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->