beta schreef op 4 June 2008 - 15:29 #1868501
Avatar
374 berichten
Hobbyist
heej gameluxers,

Ik ben sinds kort begonnen met het ontwerpen van een design dat lukt me allemaal wel, maar hoe kan ik er een werkend php template van maken.

Dus heeft daar iemand verstand van? en zou dat mij uit kunnen leggen?

ty alvast
NELISZ schreef op 4 June 2008 - 15:36 #1868512
Avatar
2955 berichten
Te enthousiast
slicen
koely schreef op 4 June 2008 - 15:44 #1868517
Avatar
1559 berichten
Net 1337 geweest
eerst moet je het slicen en dan er html van maken, dit is allemaal niet zo heel moeilijk, daarna komt het coderen wat je zelf niet kan doen als je er geen verstand van hebt.
LOLWUT schreef op 4 June 2008 - 15:46 #1868520
Avatar
1448 berichten
Net 1337 geweest
bro0 schreef op 4 June 2008 - 15:48 #1868527
Avatar
648 berichten
Veel vrije tijd
slicen
plaatsen met divjes
coderen
script inbouwen
t1p schreef op 4 June 2008 - 15:52 #1868531
Avatar
4235 berichten
Vierkante ogen
bro0 schreef:
slicen
plaatsen met divjes
coderen
script inbouwen
ga er eens dieper op in, hier heeft i natuurlijk niets aan =x
havocStorm schreef op 4 June 2008 - 15:55 #1868534
Avatar
1203 berichten
Bijna 1337
t1p schreef:
bro0 schreef:
slicen
plaatsen met divjes
coderen
script inbouwen
ga er eens dieper op in, hier heeft i natuurlijk niets aan =x

Misschien moet je vragen of ie heel de site meteen script Oo :S

Slicen -> Adobe Photoshop, Adobe Fireworks
Plaatsen met div's + Coderen + script inbouwen -> Adobe Dreamweaver
Flash -> Adobe Flash

HTML Website bouwen (NL)
Slice Uitleg (ENG)
PHP Scripts + hulp (NL)
Flash Tutorials / scripts / animaties (NL)


Laatst gewijzigd op 4 June 2008 - 16:03

koely schreef op 4 June 2008 - 15:55 #1868537
Avatar
1559 berichten
Net 1337 geweest
t1p schreef:
bro0 schreef:
slicen
plaatsen met divjes
coderen
script inbouwen
ga er eens dieper op in, hier heeft i natuurlijk niets aan =x
uhhh, al een stuk meer dan jou stomme comment, deze jongen kan best zelf even googlen hoe hij een '' script '' moet inbouwen.
semigear schreef op 4 June 2008 - 16:05 #1868549
Avatar
3538 berichten
Vierkante ogen
Als je html code hebt, moetje naar websepll forum, daar kun je 'm webspell ready maken:)
bro0 schreef op 4 June 2008 - 16:11 #1868555
Avatar
648 berichten
Veel vrije tijd
Even linkjes erbij gezet, (K)
eagle schreef op 4 June 2008 - 16:28 #1868572
Avatar
2918 berichten
Te enthousiast
Gelijk goed op een rijtje dan:

design layered file -> slicen -> multiple flattened images -> in css
.html links: css <-> order of display <-> php echo's
php calculates & handles data before the head <-> mysql

En het gedeelte van slicen t/m de html en css bakken zonder php heet dan weer 'basen'. Sorry, Engels.
xquzive schreef op 4 June 2008 - 16:37 #1868582
beta schreef op 4 June 2008 - 23:17 #1869192
Avatar
374 berichten
Hobbyist
en clancommandcenter1.0.1 is dat makkelijk in een template te verwerken? en hoe?
nika- schreef op 4 June 2008 - 23:34 #1869205
Avatar
1638 berichten
Net 1337 geweest
this allmaal wat :P
chup schreef op 4 June 2008 - 23:56 #1869216
Avatar
379 berichten
Hobbyist
PHP doe en leer je niet even in een paar tellen hoor.. ik snap ook niet waarom iedereen daar zo vaak van uit gaat.

Dan zie ik soms van die threads op het forum van 'website bouwen maar hoe? in php of html'? Als je die vraag nog moet stellen kun je al beter stoppen en eerst in de boeken gaan duiken want anders wordt het toch niets..
feetos schreef op 4 June 2008 - 23:58 #1869217
Avatar
1877 berichten
Net 1337 geweest
Of je betaalt mij...
Ik maak je design:
- xHTML valid
- CSS valid
- Divisions
- Semantische opbouw
Bjeaurn schreef op 5 June 2008 - 00:14 #1869231
Avatar
2520 berichten
Te enthousiast
feetos schreef:
Of je betaalt mij...
Ik maak je design:
- xHTML valid
- CSS valid
- Divisions
- Semantische opbouw
Laat eerst maar wat zien, aangezien je niets laat merken van enige vaardigheid of ervaring met PHP, wat in dit geval een vereiste is aangezien het een "template" betreft voor een bestaand systeem.
feetos schreef op 5 June 2008 - 01:32 #1869309
Avatar
1877 berichten
Net 1337 geweest
@ Bjeaurn
Voor zo'n opdracht heb je geen kennis nodig van PHP, alhoewel ik dat wel heb.

- Ik base de lay-out eerst (Basing -> www.basing.nl)
- De meeste CMS systemen werken met een TPL systeem. Dan heb je geen PHP kennis nodig en anders waarschijnlijk wel. TPL is totaal niet moeilijk, je moet alleen opletten op de start/end blocks.
Bjeaurn schreef op 5 June 2008 - 08:28 #1869335
Avatar
2520 berichten
Te enthousiast
Captain Obvious die cheese, "dan heb je geen PHP kennis nodig en anders waarschijnlijk wel". Duh.
feetos schreef op 5 June 2008 - 08:53 #1869340
Avatar
1877 berichten
Net 1337 geweest
@ Bjeaurn
Als je er verstand van had, ha dje het begrepen.
Als het CMS systeem met TPL werkt, hoef je geen PHP te gebruiken. Als het zonder TPL werkt dan moet je enkel de include gedeelte van PHP kennen.
beta schreef op 5 June 2008 - 20:51 #1870281
Avatar
374 berichten
Hobbyist
feetos schreef:
@ Bjeaurn
Als je er verstand van had, ha dje het begrepen.
Als het CMS systeem met TPL werkt, hoef je geen PHP te gebruiken. Als het zonder TPL werkt dan moet je enkel de include gedeelte van PHP kennen.

als je er verstand van hebt kan je het dan ook makkelijk uitleggen? door te zeggen hoe?
SARNIAK schreef op 5 June 2008 - 21:09 #1870312
Avatar
1464 berichten
Net 1337 geweest
murai: waarom makkelijk als moeilijk ook kan?

geef die jongen een kans, nederlands is moeilijk hoor :o

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->