Snuff schreef op 2 February 2008 - 13:37 #1714726
Avatar
1129 berichten
Bijna 1337
Een aantal mensen zullen me wel kennen op gamelux. Meeste wat ik post zijn serieuze en onderbouwde reacties. Ook ik heb wel wat flames om me naam staan maar daar maak ik me niet zo druk om. Misschien dat mensen de laatste tijd gemerkt hebben dat ik laatste tijd redelijk wat commentaar toon, richting gamelux en wsquared.

De benelux scene is al jaren verrot en gaat steeds verder achteruit. Gamelux claimt hier wat aan te willen doen, probeert ook dingen. Er verandert echter weinig.
De mentaliteit in de benelux is zwaar klote te noemen, iedereen flamed erop los. Geen respect voor andere, online maakt het toch allemaal niet uit etc.
Het forum van Gamelux vind ik persoonlijk zeer slecht lopen, wat ik heb begrepen moeten forum mods een quota halen kwa strikes. Persoonlijk vind ik dit nergens op slaan, hoeveel commentaar is er op politie waarvan gezegdt wordt dat ze een bepaald quota moeten halen. Striken is op gamelux een wedstrijd geworden, met prijzen zelfs. Ik zou hier nog mee kunnen leven als er fatsoenlijk gestriked zou worden. Persoonlijk vermoed ik dat de gem. leeftijd onder forum mods redelijk laag is. Posts die absoluut niet door de beugel kunnen worden niet gestriked, terwijl posts die juist wel inhoud hebben weer gestriked worden. Offtopic posts worden niet gestriked, topics waar juist discussie inzit worden gesloten.

Gamelux bied in mijn opzicht dan ook te weinig discussie en te weinig scene nieuws. Al kan gamelux aan dat laatste niet altijd wat doen. Gamelux is een forum geworden waar alleen maar onzin wordt gepraat. Er ontstaan amper nog goede discussies.
Mensen tegewoordig zijn veel te lui, als ze ergens niet uitkomen. Happa topic op gamelux dan kom ik er wel uit, terwijl 2 min googlen al genoeg is.

Ik quote mezelf uit een ander topic, ik had eerst ongeveer hetzelfde staan alleen wat eenvoudiger. Waarschijnlijk dacht een modje, ow maar 1 regel. YUSH nog een strike erbij voor deze maand. Misschien win ik wel de lollie deze maand......
Quote:
Mensen moeten op een forum als dit toch echt zelf aangeven wat ze hebben gedaan om hun probleem op te lossen etc. Zo maak je het andere ook 10x makkelijker om een oplossing te geven. Ongeveer 90% van de topics op gamelux waar mensen hulp vragen zijn terug te vinden met de search maar worden nooit gesloten. Ongeveer 99% van de post waar mensen hulp zoeken, tonen mensen geen enkel initiatief om hun probleem op te lossen. Ze blijven maar door vragen en door vragen.

Daarnaast ben ik van mening dat er op dit moment niet de gemotiveerde mensen bij gamelux rondlopen als zou moeten. Nog een quote van mezelf uit een comment op een column.
Quote:
Los staand van dit en ik zelf er ook in geloof dat de ESL de scene beter KAN (niet zal) maken. De ESL is razend populair in ons buurland, maar als je dit naar Nederland wilt halen moet je het wel goed doen. Gamelux/WSquared bedoelen het allemaal goed, nu de uitvoering nog. De openingscup was waardeloos en waardeloos georganiseerd. Hier kon ik met mijn hoofd niet bij.

De ESL kan helpen als het massaal geaccepteerd wordt, die kans hebben jullie met zo'n openingscup stukken kleiner gemaakt. Naast 2 of 3 simpele forum posts wordt er niet geprobeerd de ESL te stimuleren. Jullie probleem ligt bij de scene en bij jullie zelf, de benelux scene is een hele luie scene. Zo ook de gamelux en ESL compo admins. (ik zal niet beginnen over vriendjespolitiek). Er wordt veel gezegd, jaa ik ga me uitsloven en ik heb super veel inzet. Jaa ik ben er met de openingscup zodat er een admin is. Puntje bij paaltje, heb je niks.

Gamelux: Jullie richtlijnen op dit moment slaan nergens op. Als jullie hier over in discussie willen gaan, graag. Krijg op dit soort dingen nooit reactie, alleen een strike.


Waarom quote ik mezelf?

Ten 1e, scheelt veel typen.
Veel belangrijker, ik heb de laatste tijd heel veel van dit soort reacties gegeven. Ongeveer een kwart is gestriked. Er is nog nooit een inhoudelijke reactie geweest vanuit gamelux. Als je de berichten goed leest, vooral mijn laatste quote, dan merk je dat ik gamelux uit de tent probeer te lokken. Ik wil die discussie wel eens aangaan met gamelux. Jammer genoeg gebeurd het nooit.

Wat wil ik nu met deze post?

De benelux scene is verneukt, gamelux probeert dit uit een dal te trekken waarvan ik hoop dat het ze lukt. In dit opzicht kan ik gamelux ook alleen maar prijzen. De manier waarop en de manier waarop het forum geleid wordt laat alleen zoveel te wensen over, dat de nl scene er niet beter van kan worden. Ik weet maar al te goed dat de recessie binnen de scene te maken heeft met de maatschappij, de maatschappij in Nederland verloedert. Niemand heeft meer respect voor elkaar.

Het wordt eens tijd dat mensen wakker worden en weer samen iets gaat organiseren. Mijn ouders zeggen vaak dat wij nergens meer voor te bewegen zijn, vroeger werd er massaal geprotesteerd etc. Wat doen wij? We hebben er scheit aan. Zo ook hier, ik begin mijn ouders hier ook steeds beter in te begrijpen.

Aan de modjes, hou dit topic aub scherp in de gaten. Alle berichten zoals QFT etc moeten gestriked worden, hier moet een keer discussie over ontstaan. Ik hoop dat ik eens een fatsoenlijke reactie krijg vanuit gamelux en vanuit de scene.
ntrz schreef op 2 February 2008 - 13:43 #1714731
Avatar
3752 berichten
Vierkante ogen
ik ben het opzich met je eens, maar je moet 1 ding onthouden. het gaat in nl al fout op irc. iedere mafkees die cs 1 dag aanraakt, zegt need highlvl mix, of need known mixxers. iedereen denkt dus blijkbaar, dat ze heel skilled zijn. hierdoor ontstaan de flames, want er hoeft maar 1x gezegd te worden op dit forum je ben newb, en er wordt 80x ge'quote en gezegd: je ben zelf een newb. op qft


Verder is er gewoon gebrek aan concurentie, waardoor teams nooit beter zullen worden. mensen zouden moeten beginnen, met alles lekker laten wat het is, en gewoon tegen andere landen/serieuse nl teams hard spelen


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 14:03

kareltjeftw schreef op 2 February 2008 - 13:43 #1714732
Avatar
3565 berichten
Vierkante ogen
Je legt opzich wel de feiten op tafel maar ik denk dat je niet te veel moet afgeven op een groep die tenminste probeert wat te maken van de benelux scene. En inplaats van alleen maar commentaar te leveren misschien ook tips e.d. kan geven. Want we zullen er met zijn allen aan moeten werken als we de benelux scene er weer bovenop willen helpen.
kaizen schreef op 2 February 2008 - 13:47 #1714736
Avatar
1704 berichten
Net 1337 geweest
Ja, je legt de feiten op tafel. Ik begrijp wat je bedoelt, nice post;D
SEEZUNG schreef op 2 February 2008 - 13:48 #1714737
Avatar
2588 berichten
Te enthousiast
Ik irriteerde me ook al over de laksigheid van die openingscup ed.. Ergens weggefrummeld in een newspost stond dat die er was, terwijl veel mensen er niks van wisten. Hadden ze daar al wat meer aandacht aan besteed was het al een stuk beter geweest, en was de 5on5 ladder ook een groter succes geweest aangezien een groot aantal teams dan al aangemeld stond en dus makkelijk kon spelen.
Zoals je nu ziet bij de 1on1 ladder, kan het allemaal wel. Na een beetje spammerijen en mensen aanzetten tot spelen, plus een nieuwspostje op de frontpage en deze ladder heeft binnen een dag of 3 40 matches gehad en iedereen die het tof vind om erop te spelen.


Smartie schreef op 2 February 2008 - 13:50 #1714740
Avatar
1108 berichten
Bijna 1337
Je kan je ook ergens anders druk over maken want "this ship has sailed"
Snuff schreef op 2 February 2008 - 13:51 #1714742
Avatar
1129 berichten
Bijna 1337
kareltjeftw schreef:
Je legt opzich wel de feiten op tafel maar ik denk dat je niet te veel moet afgeven op een groep die tenminste probeert wat te maken van de benelux scene. En inplaats van alleen maar commentaar te leveren misschien ook tips e.d. kan geven. Want we zullen er met zijn allen aan moeten werken als we de benelux scene er weer bovenop willen helpen.

Ik begrijp je heel goed, ik geef het ook wel aan in me post alleen is het wat overschaduwt zullen we maar zeggen. het probleem is, het loopt niet en er wordt niks aan gedaan. Er worden beloftes gemaakt maar niet nagekomen.
Gamelux als idee en organisatie vind ik prachtig en wat ze willen vind ik ook echt goed. Maar de uitvoering zoals hij nu is laat te veel te wensen over.
Snuff schreef op 2 February 2008 - 13:53 #1714748
Avatar
1129 berichten
Bijna 1337
Smartie schreef:
Je kan je ook ergens anders druk over maken want "this ship has sailed"

ben er ook bang voor ja. Maar misschien bereiken we nog iets he, lees jij onderste paar regels nog even keer door.
quakeriX schreef op 2 February 2008 - 13:55 #1714750
Avatar
3521 berichten
Honorary Gamelux Member
ik denk, dat jullie het niet snappen.
baggio schreef op 2 February 2008 - 13:56 #1714751
Avatar
3144 berichten
Vierkante ogen
begrijp best waar je heen wilt, maar veel mensen in benelux zijn ook erg ongeduldig ze zien post en willen dat het morgen gebeurd......

beter scene begint bij jezelf......elke initiatief moet gewoon warm onthaald worden om zo initiatiefheid te bevorderen. en wil erg graag die toekomstige discussie bijwonen :)
Smartie schreef op 2 February 2008 - 13:56 #1714752
Avatar
1108 berichten
Bijna 1337
ik weet zeker dat ze het niet snappen
quakeriX schreef op 2 February 2008 - 13:58 #1714757
Avatar
3521 berichten
Honorary Gamelux Member
ntrz schreef:
ben ik nou gestriked omdat ik me afvraag waarom je zegt hehe noobs ? qX?

nee. ik heb mezelf gestriked!


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 13:58

kareltjeftw schreef op 2 February 2008 - 14:00 #1714760
Avatar
3565 berichten
Vierkante ogen
quakeriX schreef:
ik denk, dat jullie het niet snappen.


Ik denk dat je gelijk hebt, maar leg het uit zodat we kunnen helpen?
quakeriX schreef op 2 February 2008 - 14:00 #1714762
Avatar
3521 berichten
Honorary Gamelux Member
ik denk dat snuff en seezung er compleet naast liggen. ik zit even te twijfelen of ik het moet gaan uitleggen. :S


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 14:00

dbm schreef op 2 February 2008 - 14:02 #1714764
Avatar
7005 berichten
Honorary Gamelux Member
Over die openingscup kan ik niks zeggen daar weet ik niks van, over het forum kan ik wel wat zeggen.

Jij zegt dat je hebt vernomen dat er een quotum is, dit is niet zo.. het is wel zo dat het aantal strikes en acties wordt bijgehouden per maand, en daaraan wel te zien is welke opzichters wat meer activiteit moeten vertonen.

Verder zou ik zeggen, als je vindt dat het beter moet, meld je aan om mee te helpen (heb ik ook pas gedaan), misschien dat er nog nieuwe mensen worden aangesteld ik heb geen idee..

Verder vind ik wel dat er soms idd snel wordt gestriked, en sommige topics lopen idd uit de hand. Ik ben nu net nieuw als forum admin dus ja ik doe het maar gewoon rustig aan met de strikes e.d. als ik dingen zie waarvan ik het niet zeker weet, dan vraag ik het, of ik laat het staan en kijk of een andere opzichter het weg haalt :D

Maar ik kan je wel zeggen dat er binnen de crew wel hele tijd communicatie is om het steeds een beetje beter te doen.
baggio schreef op 2 February 2008 - 14:02 #1714765
Avatar
3144 berichten
Vierkante ogen
mja je kan het zo bekijken....

iedereen koopt voetbalskoentjes omdat je idolen daarmee voetballen en je op tv hebt gezien.........

als je dit nou ook bij de scene doet,....ESL alle topclans van benelux tegelijk de ESL ladders bestormen en daar zich ook aanhouden en de media daar achter gaat staan en je behoud die een jaar lang of langer, dan zie je mensen langzamerhand hun mening veranderen en toch aan de ESL beginnen omdat daar de rest ook aan meedoet,............

90% willen wel maar willen het liefst helemaal gestuurd worden...:P


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 14:03

dbm schreef op 2 February 2008 - 14:04 #1714769
Avatar
7005 berichten
Honorary Gamelux Member
Nou jongens ik heb alle offtopic rommel gedelete, hou het ontopic want hierna komen de strikes ;)
Fugazi schreef op 2 February 2008 - 14:06 #1714772
Avatar
6149 berichten
Professional
Laat gewoon zien welke posts gestriked zijn tbfh, doe desnoods dat ze gehide worden als ze gestriked zijn. Dan heb je tenminst een voorbeeld van hoe het niet moeten en de gestrikte posts zijn tenminste geen voedsel voor andere potentieele strike-posts.


En dat over dat ESL, laat het groeien als je het in haar eerste seizoen al gaat afkraken schiet het echt niet op, laat liever zien dat je het steunt door te zeggen hoe geweldig het is etc. Ik denk dat als ik gamelux was dat ik echt ziek zou worden van mensen die steeds kritiek hebben, hoe erg ze het misschien ook steunen..
quakeriX schreef op 2 February 2008 - 14:06 #1714773
Avatar
3521 berichten
Honorary Gamelux Member
nee sorry jongens, misschien komen jullie er zelf uit. Maar ik moet weg. Als je het antwoord op deze holy-question wilt hebben. Moet je maar ander x komen;

misschien dit morgen avond bespreken voor de shoutcast van theSGL? Dan kan iederee meeluisteren en meediscusieren.

IS DAT GEEN GOED PLAN!? mzl

dus zet al je SCENE problemen, gamelux questions, ESL flames in dit topic. En dan bespreek ik het morgen :D


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 14:07

ISTIMEWA schreef op 2 February 2008 - 14:06 #1714774
Avatar
2101 berichten
Te enthousiast
Zat zelf ook al wat te denken Snuff, herinnerde me op eens die post van het begin van het jaar waar Gamelux beloofde hoogstaand/waardig nieuws te posten en de scene uit het dal te halen.
Maar wat ik vooral merk is dat Gamelux dit probeert door allerlei dingen to organiseren terwijl ik denk dat ze beter deze fora, nieuwsposts en alles kunnen professionaliseren. Dit omdat er dan veel meer positiviteit ontstaat waar mensen meer mee kunnen, en dan krijgen mensen ook nog eens zin om ergens aan mee te werken etc. etc. Wat misschien wel leip zou zijn als er weer wat sociale controle komt, dat wanneer iemand flamed dat iedereen gewoon zegt "bek dicht" / strike oid. en niet met zn allen erachter aan flamen.
Wat de nieuwsposts betreft, ik heb er een beetje opgelet, sinds 2 a 3 dagen weer nieuwsposts en dan meestal ook nog gekopieerd van andere sites. En meestal is het nieuws ook nog "laat" want ik heb het zelf meestal al gehoord of op andere sites gelezen. Dus misschien dat hier wat aan gedaan kan worden, actievere nieuwsposters + meer "zoeken" naar nieuws zodat er primeurs ontstaan etc. wat veel leuker is dan te lezen dat Kode5 in Moskou is :P.

Zo nu heb ik mijn hart weer gelucht, en dit is zo ongeveer mijn eerste goed onderbouwde post.
Smartie schreef op 2 February 2008 - 14:07 #1714776
Avatar
1108 berichten
Bijna 1337
Hoezo wordt er hierna gestriked elk jaar komt er hier een topic over dus waarom wordt dit niet gedelete of gestriked terwijl een filmpje van een jaar oud al na 2 posts is verwijderd
ntrz schreef op 2 February 2008 - 14:08 #1714780
Avatar
3752 berichten
Vierkante ogen
quakeriX schreef:
nee sorry jongens, misschien komen jullie er zelf uit. Maar ik moet weg. Als je het antwoord op deze holy-question wilt hebben. Moet je maar ander x komen;

misschien dit morgen avond bespreken voor de shoutcast van theSGL? Dan kan iederee meeluisteren en meediscusieren.

IS DAT GEEN GOED PLAN!? mzl

dus zet al je SCENE problemen, gamelux questions, ESL flames in dit topic. En dan bespreek ik het morgen :D

dan shoutcast ik mee :>
baggio schreef op 2 February 2008 - 14:09 #1714782
Avatar
3144 berichten
Vierkante ogen
kennen jullie termen, positieve reinforcements?

uitbundig belonen van gewenst gedrag en wat doen hier? het tegenovergestelde dit is niet bevorderend voor de scene -x-
SEEZUNG schreef op 2 February 2008 - 14:10 #1714784
Avatar
2588 berichten
Te enthousiast
quakeriX schreef:
ik denk dat snuff en seezung er compleet naast liggen. ik zit even te twijfelen of ik het moet gaan uitleggen. :S
ohja sorry, er zijn inderdaad al 2 matches gespeeld op de 5on5 ladder
Mannekino schreef op 2 February 2008 - 14:11 #1714786
Avatar
4461 berichten
Honorary Gamelux Member
Meld je aan als forum moderator zou ik zeggen... en van dat quota's is volkomen onzin en ook nog met prijzen? Waar haal je deze fabels vandaan zeg. Forum moderators worden geselecteerd op basis van:

1. Leeftijd
2. Inhoud van de aanmelding
3. Geschiedenis van strikes en eventuele bans
4. Hoe actief/betrokken de persoon is bij de community

Er wordt van moderators verwacht dat zij actief zijn. En de grens ligt ongeveer rond de 100 acties per maand. Acties zijn bijvoorbeeld ook topics verplaatsen, reacties verwijderen, titels verbeteren. 100 acties per maand is bijzonder weinig. Dit is dus geen voorwaarde maar een richtlijn voor de moderators.

Het is simpelweg onmogelijk om alles te kunnen overzien qua reacties. Er wordt veel weggehaald en het aantal bans wat uitgedeeld wordt is drastisch afgenomen, er zit wel degelijk verbetering in. Verder ben ik het niet eens met je betoog. Je maakt een boel veronderstellingen die simpelweg onjuist zijn. Ik vind het een stuk beter gaan sinds enkele maanden en er wordt hard gewerkt door de vrijwilligers hier. Als je een klacht hebt over een strike bijvoorbeeld dan stuur je een e-mail naar forum@gamelux.net en dan kijk ik daar naar.

En om af te sluiten, als je zo'n betoog houd wees dan wel zo handig om het topic te plaatsen in het juiste forum. Verplaatst van "Gamelux forums / Gamelux / Mededelingen /" naar "Gamelux forums / Gamelux / Feedback".


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 14:35

blauweboon schreef op 2 February 2008 - 14:13 #1714788
Avatar
788 berichten
Veel vrije tijd
why are you so upset? there are more inportant things to do in live :S

aldus professor boon..
Smartie schreef op 2 February 2008 - 14:14 #1714790
Avatar
1108 berichten
Bijna 1337
SEEZUNG schreef:
quakeriX schreef:
ik denk dat snuff en seezung er compleet naast liggen. ik zit even te twijfelen of ik het moet gaan uitleggen. :S
ohja sorry, er zijn inderdaad al 2 matches gespeeld op de 5on5 ladder

en wiens fout is dat die van gamelux of van de deelnemers?! Ik val jou niet aan ofzo, maar ik snap deze topics nooit. Elk jaar krijg je weer zon fucking levenloos topic en komende de echte "wereldverbeteraars" naar voren met allemaan ideeen en dingen die veranderd moeten worden. Maar vervolgens gaat iedereen weer warren en weer flamen etc.. hoor je er weer paar maanden niks over tot dat 1 of andere wiseguy weer een topic aan maakt op gamelux(geen flame naar jou snuff).

Echt waar ik poep op jullie!


Laatst gewijzigd op 2 February 2008 - 14:52

LaW schreef op 2 February 2008 - 14:22 #1714803
Avatar
998 berichten
Veel vrije tijd
GEKKEHUIS! Ik zal later vandaag wel een serieuze, uitgebreidde mening geven maar voor nu wou ik ff kwijt dat al die hatende opmerkingen lekker achterwege moeten blijven en dat niet jan en allemaal in de verdediging moet vliegen. Snuff probeerd een discussie te beginnen waar misschien wel hele boeiende dingen uit voort kunnen komen. Gamelux/wsq heeft vast wel wat aan meningen en argumenten die hier uitgesproken gaan worden, wie weet boost het de scene zelfs want het feit is wel dat de scene niet echt bloeid op dit moment.

Ik reageer later nog! -_-
koely schreef op 2 February 2008 - 14:24 #1714805
Avatar
1560 berichten
Net 1337 geweest
Ik vind dat je gelijk hebt, ik erger me dood aan al die kleine mannetjes die niks toevoegen aan het topic. Ook vind ik dat er veel harder moet worden opgetreden bij threads waar het fout gaat, gewoon een ban van 30 dagen ofzo, kan geen kwaad.

Ook zou het misschien een goed idee zijn om de topics '' welke muis, welke headset, etcetera '' te verhelpen. Maak gewoon in het forum een help subforum, iemand vraagt wat, het probleem is verholpen en de posts die er niet toe doen ( dus ook discussies ) worden verwijdert. Mod zet alle info op een rijtje in the thread. Als iemand hierna er nog steeds niet uitkomt kan hij in de thread posten over iets wat hij niet snapt. Hierdoor onstaat weer discussie etc, dit word weer gefixt, post word geedit, en zo gaat het door.

Ja, het kost een beetje moeite, maar tussen de mensen die hier nutteloze topics zitten toe te voegen lopen er ook echt nog wel mensen tussen die wat voor de benelux willen betekenen.
Gamelux/Wsquared zou bijvoorbeeld een mix kunnen maken tussen bijvoorbeeld mensen die al ellenlange ervaring hebben in de scene en mensen die nog moeten beginnen maar er wel kijk op hebben, zolang deze beide groepen maar enthousiast zijn.

Ook is het '' flamen '' een probleem, vaak is het niet eens een flame, maar gewoon mensen die niet kunnen incasseren en maar iets raaskallen, wat weer tot het gevolg heeft dat mensen hierop reageren. Wat jij ook zegt in de beginpost is dat de goede topic worden geclosed, en daar heb je gelijk in, mods zijn bang voor een beetje discussie, maar er moet juist meer discussie in dit forum komen.

Ik denk dat gamelux/wsquared is goed hun visie moeten bijstellen over wat zij met gamelux willen doen.
FINMAR_ schreef op 2 February 2008 - 14:27 #1714808
Avatar
114 berichten
Amateur
LaW schreef:
GEKKEHUIS! Ik zal later vandaag wel een serieuze, uitgebreidde mening geven maar voor nu wou ik ff kwijt dat al die hatende opmerkingen lekker achterwege moeten blijven en dat niet jan en allemaal in de verdediging moet vliegen. Snuff probeerd een discussie te beginnen waar misschien wel hele boeiende dingen uit voort kunnen komen. Gamelux/wsq heeft vast wel wat aan meningen en argumenten die hier uitgesproken gaan worden, wie weet boost het de scene zelfs want het feit is wel dat de scene niet echt bloeid op dit moment.

Ik reageer later nog! -_-
alsof steeds weer diezelfde discussie nu ineens de 'scene zal boosten'.
OK!

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->