DownMaster schreef op 2 June 2007 - 16:19 #1449500
Avatar
109 berichten
Amateur
eej, Dit is me 2e post alweer binnen een uur.
excusses daar voor.. Na me vorige vraag komt er zo nog 1 te binnen, wie ik al héél lang wil weten, maar waar ik maar niet achter kom..

In me layout heb ik een menu zitten wie ik graag geinclude wil hebben..
Wat Moet ik daar voor doen?

Informatie over include:

Include bedoel ik mee dat je niet op elke pagina het menu moet bijwerken als je het menu wil aanpassen, Je hoeft dan alleen Menu.txt bijvoorbeeld bij te werken..

áls je me kan helpen.. Dan ben Ik je zeéér Dankbaar!

xeoN schreef op 2 June 2007 - 16:21 #1449501
Avatar
3054 berichten
Vierkante ogen
Code
<?php // Bovenste deel (bijv. Banner) include("top"); // Middelste deel (bijv. Content) include("middle"); // Onderste deel (bijv. bottom) include ("bottom"); ?>


Laatst gewijzigd op 2 June 2007 - 16:21

DownMaster schreef op 2 June 2007 - 16:24 #1449505
Avatar
109 berichten
Amateur
Code
<tr> <td background="images/layout_25.gif" width="214" height="105">jalalalala</td> <td> <img src="images/spacer.gif" width="1" height="105" alt=""></td> </tr>

Dat stukje wil in geinclude hebben.. Hoe? :O :humph:
xeoN schreef op 2 June 2007 - 16:27 #1449506
Avatar
3054 berichten
Vierkante ogen
Menu.php ( kan ook een andere extensie hebben )
<tr>



<td background="images/layout_25.gif" width="214" height="105">jalalalala</td>

<td>

<img src="images/spacer.gif" width="1" height="105" alt=""></td>

</tr>

en dan doe je gewoon in je website <?php include("menu.php"); ?>
Gigre schreef op 2 June 2007 - 16:37 #1449523
Avatar
668 berichten
Veel vrije tijd
google 1x op PHP include howto en je hebt genoeg info....lui kind :confused:


noflame:

idd, de content in je menu.php gooien en dan op de plek waar die moet komen:
<? include menu.php; ?>
DownMaster schreef op 2 June 2007 - 16:41 #1449530
Avatar
109 berichten
Amateur
Euheuh..

www.nicro.nl/Test%20scripts/layout.php

ziet er niet echt euh.. Goed uit :D :humph:
Fugazi schreef op 2 June 2007 - 16:41 #1449531
Avatar
6149 berichten
Professional
Ik vraag me af hoeveel verstand die heeft van php, want zodra je weet wat include doet dan is de rest vanzelfsrpekend tbh.
DownMaster schreef op 2 June 2007 - 16:46 #1449536
Avatar
109 berichten
Amateur
Fugazi schreef:
Ik vraag me af hoeveel verstand die heeft van php, want zodra je weet wat include doet dan is de rest vanzelfsrpekend tbh.

Tuurlijk Niet, Iemand heeft Ook voor mij een website gescript en die zij dat die ook had geinclude enkele dingen, toen vroeg ikw at dat inhield ;)
Fugazi schreef op 2 June 2007 - 16:53 #1449538
Avatar
6149 berichten
Professional
Als je beetje verstand hebt van php, dan weet je dat je als je een functie gebruikt dat dat doorgaans met function(); doet. Nou je weet dat include een functie is, en dat je blaat.php wilt includen.

Hoe moeilijk is het dan om achter include("blaat.php"); te komen?


En maak even normale zinnen, want je praat beetje raar.
DownMaster schreef op 2 June 2007 - 16:56 #1449541
Avatar
109 berichten
Amateur
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?
'''''''' schreef op 2 June 2007 - 17:01 #1449544
Avatar
2062 berichten
Te enthousiast
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP
Gigre schreef op 2 June 2007 - 17:02 #1449547
Avatar
668 berichten
Veel vrije tijd
Gaat er niet om, include is naast het echo "Hello world"; het 2e wat je moet weten als je met PHP te maken hebt.....


Ik heb dit ook ooit moeten zoeken, toen was ik 13/14, even altalavistaen (toen nog :P )en je hebt een turorial of voorbeeld, niet moeilijk.

Maarja, het werkt wel.
Als je webserver PHP ondersteund werkt het onderstaande:


MENU.PHP----
<?
echo "Dit staat er in menu.php";
?>


INDEX.PHP----
<?
include "menu.php";
echo "<br><br>Content:";
?>
DownMaster schreef op 2 June 2007 - 17:14 #1449561
Avatar
109 berichten
Amateur
Thanks,..

zal het eens proberen..
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP

:O Ga je stoer doen? Veel plezier. Maar Ik zit er niet op te wachten.
Ga stoer doen bij een ander topic, mischien hebben die er wel plezier van.
want je bereikt hier niks mee..

Jeeuw, Veel plezier verder.


Laatst gewijzigd op 2 June 2007 - 17:16

Fugazi schreef op 2 June 2007 - 17:25 #1449569
Avatar
6149 berichten
Professional
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

Ga eerst een beetje lezen voordat je sites gaat maken in php. Bovendien leer je van googlen meer en sneller. Want hier wordt ff snel uitgelegd wat je moet doen. Op internet leer je ook dingen van de foute hits.
'''''''' schreef op 2 June 2007 - 17:27 #1449572
Avatar
2062 berichten
Te enthousiast
DownMaster schreef:
Thanks,..

zal het eens proberen..
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP

:O Ga je stoer doen? Veel plezier. Maar Ik zit er niet op te wachten.
Ga stoer doen bij een ander topic, mischien hebben die er wel plezier van.
want je bereikt hier niks mee..

Jeeuw, Veel plezier verder.
Je hebt dus blijkbaar echt het IQ van een aap en het is te irritant...

sla je rommel op als .php

zet je menu in menu.php

in je index.php zet je waar het menu moet komen: <?php include('menu.php'); ?>

als je dit niet snapt spring van een gebouw

DownMaster schreef op 2 June 2007 - 17:31 #1449577
Avatar
109 berichten
Amateur
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Thanks,..

zal het eens proberen..
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP

:O Ga je stoer doen? Veel plezier. Maar Ik zit er niet op te wachten.
Ga stoer doen bij een ander topic, mischien hebben die er wel plezier van.
want je bereikt hier niks mee..

Jeeuw, Veel plezier verder.
Je hebt dus blijkbaar echt het IQ van een aap en het is te irritant...

sla je rommel op als .php

zet je menu in menu.php

in je index.php zet je waar het menu moet komen: <?php include('menu.php'); ?>

als je dit niet snapt spring van een gebouw



Whahaha, Als Jij Nou Gewoon je Ogen Open doet, zie je in deze topic dat ik Dat allemaal al lang weet & gedaan heb Nerd. Je mag van Mij best een wijs man lopen uit hangen, Maar koop dan eerst een boek.. Als je die tenminste wel kan lezen. want deze topic Heb je volgens mij niks anders gedaan dan wijs lopen doen en niet kijken.
crimi schreef op 2 June 2007 - 17:32 #1449578
Avatar
900 berichten
Veel vrije tijd
require >> include :)
DownMaster schreef op 2 June 2007 - 17:47 #1449587
Avatar
109 berichten
Amateur
YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ik kan Het ;) Thq You..
Finjays schreef op 2 June 2007 - 17:51 #1449589
Avatar
13814 berichten
Eindbaas
DownMaster schreef:
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Thanks,..

zal het eens proberen..
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP

:O Ga je stoer doen? Veel plezier. Maar Ik zit er niet op te wachten.
Ga stoer doen bij een ander topic, mischien hebben die er wel plezier van.
want je bereikt hier niks mee..

Jeeuw, Veel plezier verder.
Je hebt dus blijkbaar echt het IQ van een aap en het is te irritant...

sla je rommel op als .php

zet je menu in menu.php

in je index.php zet je waar het menu moet komen: <?php include('menu.php'); ?>

als je dit niet snapt spring van een gebouw



Whahaha, Als Jij Nou Gewoon je Ogen Open doet, zie je in deze topic dat ik Dat allemaal al lang weet & gedaan heb Nerd. Je mag van Mij best een wijs man lopen uit hangen, Maar koop dan eerst een boek.. Als je die tenminste wel kan lezen. want deze topic Heb je volgens mij niks anders gedaan dan wijs lopen doen en niet kijken.


waarom typ je de helft van je woorden met een hoofdletter ?
'''''''' schreef op 2 June 2007 - 18:13 #1449607
Avatar
2062 berichten
Te enthousiast
DownMaster schreef:
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Thanks,..

zal het eens proberen..
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP

:O Ga je stoer doen? Veel plezier. Maar Ik zit er niet op te wachten.
Ga stoer doen bij een ander topic, mischien hebben die er wel plezier van.
want je bereikt hier niks mee..

Jeeuw, Veel plezier verder.
Je hebt dus blijkbaar echt het IQ van een aap en het is te irritant...

sla je rommel op als .php

zet je menu in menu.php

in je index.php zet je waar het menu moet komen: <?php include('menu.php'); ?>

als je dit niet snapt spring van een gebouw



Whahaha, Als Jij Nou Gewoon je Ogen Open doet, zie je in deze topic dat ik Dat allemaal al lang weet & gedaan heb Nerd. Je mag van Mij best een wijs man lopen uit hangen, Maar koop dan eerst een boek.. Als je die tenminste wel kan lezen. want deze topic Heb je volgens mij niks anders gedaan dan wijs lopen doen en niet kijken.
Oke, zal ik dan ook een Nederlands boek voor jouw meenemen?
guusw schreef op 2 June 2007 - 18:14 #1449608
Avatar
2603 berichten
Te enthousiast
Finjays schreef:
DownMaster schreef:
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Thanks,..

zal het eens proberen..
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP

:O Ga je stoer doen? Veel plezier. Maar Ik zit er niet op te wachten.
Ga stoer doen bij een ander topic, mischien hebben die er wel plezier van.
want je bereikt hier niks mee..

Jeeuw, Veel plezier verder.
Je hebt dus blijkbaar echt het IQ van een aap en het is te irritant...

sla je rommel op als .php

zet je menu in menu.php

in je index.php zet je waar het menu moet komen: <?php include('menu.php'); ?>

als je dit niet snapt spring van een gebouw



Whahaha, Als Jij Nou Gewoon je Ogen Open doet, zie je in deze topic dat ik Dat allemaal al lang weet & gedaan heb Nerd. Je mag van Mij best een wijs man lopen uit hangen, Maar koop dan eerst een boek.. Als je die tenminste wel kan lezen. want deze topic Heb je volgens mij niks anders gedaan dan wijs lopen doen en niet kijken.


waarom typ je de helft van je woorden met een hoofdletter ?

dan lijkt ie groter :D
007 schreef op 2 June 2007 - 18:15 #1449610
Avatar
1645 berichten
Net 1337 geweest
'''''' schreef:
DownMaster schreef:
Ga je weer commanderen? Daar zijn we niet voor hé, en ik zeg ook niet dat ik verstand van php heb.. zal ik eens wat toegeven? Ik ben een Noob in Php.

Oke, Nou je zin?

WWW.GOOGLE.NL -> INCLUDE

AL 100X GEZEGT, DOE ZELF WAT MOEITE MET JE IQ AAP
added to lowbrainers.cfg list
DownMaster schreef op 2 June 2007 - 18:20 #1449617
Avatar
109 berichten
Amateur
Ik wil Niet vervelend zijn, Maar Gisteren wist ik nog niks van photoshop enzovoort.
een hele dag Vragen aan Jullie, googlen, enzovoort..
Komt er toch dit uit:

http://www.nicro.nl/Test%20scripts/layout.php!
cynic schreef op 2 June 2007 - 18:28 #1449631
Avatar
1468 berichten
Net 1337 geweest
Netjes :)
Fugazi schreef op 2 June 2007 - 18:56 #1449655
Avatar
6149 berichten
Professional
ziet er wel leuk idd, nu nog leren linken hihi.
synth schreef op 2 June 2007 - 18:57 #1449657
Avatar
1097 berichten
Bijna 1337
Gigre schreef:

Ik heb dit ook ooit moeten zoeken, toen was ik 13/14, even altalavistaen (toen nog :P )en je hebt een turorial of voorbeeld, niet moeilijk.


Ben jij al 63 ?


Laatst gewijzigd op 2 June 2007 - 18:58

DvK schreef op 2 June 2007 - 20:39 #1449722
Avatar
434 berichten
Hobbyist
crimi schreef:
require >> include :)

Waarom? Of wat is het verschil tussen include(); en require(); ?


Laatst gewijzigd op 2 June 2007 - 20:48

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->