DE ENIGE ECHTE FREEZE schreef op 26 February 2007 - 15:15 #1337611
Avatar
1585 berichten
Net 1337 geweest
Ik heb een probleem:

Ik leg het even uit: Ik ben bezig met een rekenmodule, het onderstaand stukje code berekend hoeveel een persoon kan lenen, met een hypotheek. Ik heb verschillende modules per loongroep, dus 1 tot 10.000 1 tot 20.000 etc. Per groep verschilt het dus hoeveel de mensen aan procenten moeten betalen. Nu kan het natuurlijk zijn dat de ene maand een lening afsluiten goedkoper is dan de andere, dus moet het in te stellen zijn via het cms.

Het cms is opgebouwd met id's en daarnaast dus een aantal rijen die ik hier en daar echo, ik wil bijvoorbeeld dat de klant dus het aantal procent aan kan passen. Maar wat ik ook probeer, het wil niet werken. Aan cms kant hoeft niks te gebeuren dus, ik wil dus alleen weten hoe ik daar een echo kan plaatsen, zodat hij daar bijvoorbeeld id=20 echo rij 'procent' dat hij dat er in zet.

Het volgende gedaan:

gegoogled
Php afsluiten, query die de inhoud van rij procent uit de tabel echoéd, php openen.
Zelfde query als hierboven genoemt, maar dan zonder php afsluiten.

Ik hoop dat iemand me kan helpen!
Alvast super bedankt!




<form action="tot100000.php" method="POST">
<input name="x" type="text">
wat is uw inkomen?<br>

<input type="submit" value="Bereken nu">

</form>
<?php
$procent = 0;
$x='';

if(isset($_POST)){ $x = $_POST['x']; $procent = $x*5.5; } if(isset($_POST['y']))$y = $_POST['y']; echo "Maximaal hypotheekbedrag is: " . $procent . " euro"; ?> --------------------------------------------------------------------------------


Laatst gewijzigd op 26 February 2007 - 15:44

n0ki3 schreef op 26 February 2007 - 15:25 #1337621
Avatar
137 berichten
Amateur
$procent = $x*5.5;

moet zijn 5,5 ????


Laatst gewijzigd op 26 February 2007 - 15:25

TheEnd schreef op 26 February 2007 - 15:26 #1337625
Avatar
5889 berichten
Professional
n0ki3 schreef:
$procent = $x*5.5;

moet zijn 5,5 ????
nop, engelse notatie :B Door een comma denkt php dat je aan een volgend 'item' begint.
Nemi schreef op 26 February 2007 - 15:38 #1337640
Avatar
4567 berichten
Vierkante ogen
Maak anders een echo van; als het 1 niet gezet is, echo Kan maximale hypotheek niet berekenen.

Zo kun je zien of je variable wel gezet word.

Je mist wel html tags, maar de code werkt gewoon hier.
n0ki3 schreef op 26 February 2007 - 15:42 #1337642
Avatar
137 berichten
Amateur
TheEnd schreef:
n0ki3 schreef:
$procent = $x*5.5;

moet zijn 5,5 ????
nop, engelse notatie :B Door een comma denkt php dat je aan een volgend 'item' begint.

:B owja true :B
DE ENIGE ECHTE FREEZE schreef op 26 February 2007 - 15:52 #1337650
Avatar
1585 berichten
Net 1337 geweest
Nemi schreef:
Maak anders een echo van; als het 1 niet gezet is, echo Kan maximale hypotheek niet berekenen.

Zo kun je zien of je variable wel gezet word.

Je mist wel html tags, maar de code werkt gewoon hier.

De code zit ook niet een fout in, lees eens wat ik er bij zei :d
ratm schreef op 26 February 2007 - 16:00 #1337656
Avatar
250 berichten
Amateur
wat lukt er nou precies niet? hoe kan je informatie uit het cms halen dan?
DE ENIGE ECHTE FREEZE schreef op 26 February 2007 - 16:05 #1337661
Avatar
1585 berichten
Net 1337 geweest
ratm schreef:
wat lukt er nou precies niet? hoe kan je informatie uit het cms halen dan?

Nee informatie uit de database.
ratm schreef op 26 February 2007 - 16:19 #1337668
Avatar
250 berichten
Amateur
http://nl2.php.net/manual/en/ref.mysql.php daar stata hoe je met mysql moet werken
dech schreef op 26 February 2007 - 16:20 #1337670
Avatar
1220 berichten
Bijna 1337
snap niet echt wat je bedoelt :confused:
Xtravanta schreef op 26 February 2007 - 16:22 #1337671
Avatar
2 berichten
Noob
je kan toch gewoon een query uitvoeren ?

dus op moment dat die submit wordt ingedrukt..
$sql = "SELECT 'onderdeel uit db' FROM 'waarvandaan ;)' "; $result = mysql_query($sql); while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) { echo"mooi naampje :{$row} <br>" . "mooi naampje1 : {$row['zooi uit db1']} <br>" . "mooi naampje2 : {$row['zooi uit db2']} <br><br>"; }[/code] als ik het verkeerd begrijp moet je et ff zeggen :p[code]
$sql = "SELECT 'onderdeel uit db' FROM 'waarvandaan ;)' ";
$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{
echo"mooi naampje :{$row}
" . "mooi naampje1 : {$row['zooi uit db1']}
" . "mooi naampje2 : {$row['zooi uit db2']}

"; }[/code] als ik het verkeerd begrijp moet je et ff zeggen :p


Laatst gewijzigd op 27 February 2007 - 16:40

Don Cuomo schreef op 26 February 2007 - 16:52 #1337694
Avatar
3454 berichten
Vierkante ogen
Zo ik voel me nu echt dom :confused:

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->