sparkprime schreef op 19 May 2017 - 16:00 #3992329
Avatar
5 berichten
Noob
Heey mensen,

Als er een nieuw event zou komen in Nederland, wat CS:GO focussed is. Wat zouden jullie willen zien, niet willen zien?

Voorbeelden als:
- Geluid in de zaal (Ja/nee?)
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event)
- 3 Dagen Lanparty stijl (donkere zaal)
- Casting/streaming?
- Op het podium spelen?
- Matches kunnen kijken?
- Relax en console stands / activiteiten
- Goede prijspot (hoe hoog dan?)
- Goede admins / regels?
- Prijs ticket? (30 /40 /50 euro?)
- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?)
- Datum niet dichtbij andere Lan's (is 2 maanden lang genoeg?)
- Afstand van jouw huis naar locatie? (niet langer dan 2 uur rijden?)
etc etc..

Let me know :) Alle feedback is welkom
MeatpuppeT schreef op 19 May 2017 - 17:06 #3992330
Avatar
5512 berichten
Professional
- Wat bedoel je met geluid in de zaal? - Random gebeurtenissen dat niet cs:go based is mag weg blijven. Wat wel kan bijv is een finale spelen en dat wordt dan over de luidsprekers gecast.
- alles in 1 dag doen als het cs:go based is (tournooi neem ik aan?) lijkt mij heel moeilijk. Dus 3 dagen beter.
- casting/streaming altijd welkom, maar alleen hoorbaar in de zaal als het finale is (en dat mensen die de finale spelen het niet horen)
- podium spelen alleen als het een finale van een tournooi is. Is mij niet heel duidelijk wat je wilt, maar ik ga er even vanuit dat je niet direct tournooien spelen bedoeld. Dus nee geen podium spelen.
- Matches kijken alsin het word geprojecteerd via beamers? Prima, zolang er geen voordeel uit gehaald kan worden door te stream snipen oid.
- Als je cs:go gefocussed wilt doen lijkt mij een relax/console stand en/of andere activiteiten overbodig. Zou je hierdoor meer sponsors krijgen zorg dan dat het niet in de buurt van de spelers van cs:go is (mits, voor de zoveelste keer, dit een tournooi is waar die mensen in spelen)
- prijzen pot moet relatief zijn aan de ticket prijs. stel je betaalt 50,- en de prijzen pot is 1000 (500 voor nummer 1) dan ga je heel weinig mensen krijgen voor een cs:go specifiek evenement.
- Deelnemer... Als het een tournooi moet worden voor alleen cs:go dan ga je niet uit van 300 deelnemers. Dan kun je beter uit gaan van 100+- om mee te beginnen met een mogelijkheid op uitbreiding (hier komen dan geen domme kut silver ranks mixjes op af dus 64 teams zullen er niet zo snel zijn. Alleen als het een bekender evenement wordt en teams buiten nederland naartoe komen. Dit ligt ook aan de prijzenpot)
- 2-3 maanden na/voor andere lan party's lijkt mij wel voldoende.
- reizen is iets wat mensen wel er voor over hebben als het evenement gewoon goed is (kijk naar belgen die naar the reality rijden.. 5 uur ofzo? )

Het is dus allemaal een beetje relatief op hoe serieus je het wilt gaan maken op tournooi/lan party gebied. Wss zul je eerder righting lan-party gaan omdat je dan meer geld binnen zou krijgen en het evenement wat realistischer kan laten maken.
KuiLen schreef op 19 May 2017 - 17:49 #3992331
Avatar
140 berichten
Amateur
sparkprime schreef:
Heey mensen,

Als er een nieuw event zou komen in Nederland, wat CS:GO focussed is. Wat zouden jullie willen zien, niet willen zien?

Voorbeelden als:
- Geluid in de zaal (Ja/nee?) Nee
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event) nee
- 3 Dagen Lanparty stijl (donkere zaal) ja
- Casting/streaming? Ja
- Op het podium spelen? Ja
- Matches kunnen kijken? Ja
- Relax en console stands / activiteiten is leuk idee niet verplicht spelers vermaken zich wel met elkaar ff spreken etc
- Goede prijspot (hoe hoog dan?) Prijspot? Het is belangerijk dat de focus ligt op coverage willen winnen prestige etc dat hebben we nodig (groei van niveau)
- Goede admins / regels? Mensen uit de scene die het leuk vinden geef ze wat eten en drinken gratis kaartje klaar.
- Prijs ticket? (30 /40 /50 euro?) 30 euro
- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?) 500+
- Datum niet dichtbij andere Lan's (is 2 maanden lang genoeg?) Ja 2 maanden klinkt goed
- Afstand van jouw huis naar locatie? (niet langer dan 2 uur rijden?)
etc etc.. thuisbezorgd en beetje winkeltjes is prima

Let me know :) Alle feedback is welkom

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
TmK schreef op 19 May 2017 - 17:58 #3992332
Avatar
13520 berichten
Eindbaas
maak er even een enquête van dan is makkelijker voor de luie mensen onder ons
fRe schreef op 19 May 2017 - 18:48 #3992333
Avatar
2224 berichten
Te enthousiast
- Geen geluid
- Slapen geen probleem, als je teams vb aparte plaatsen kan geven zou wel beter zijn
- Licht is meestal geen probleem, zolang er geen zon is (denk aan esportfestival - 1 kant was afgeschermd, andere kant was open)
- Streaming is sws leuker, mensen willen jesse interviews zien
- Podium geen must, maar qua professionaliteit wel zeker leuk
- Matches kijken niet echt nodig in benelux, mss wel voor de halve finales en finale op zondag ofzo
- Relax activiteiten is op zich niet nodig; maar voor food breaks misschien wel leuk
- Prijzenpot +- 7k (zou leuk zijn - afhankelijk van type bracket):
1 3000
2 1500
3 1000
4 750 (optioneel)
5-8 250 (optioneel)
- Ticketprijzen kan je dan hoger laten oplopen 50-60 euro (32 teams * 50 = 8k)
- Deelnemers +- 32 teams (160 p.)
- Datum zou ik zeggen begin juli - mits op voorhand aangekondigd ivm vakantie
- Locatie rondom Breda/Tilburg oid (iets centraal)
radicaL3i schreef op 19 May 2017 - 19:08 #3992334
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
Locatie e.d.
Waar je het doet is beetje lastig omdat je ofc een betaalbaar pand wil hebben maar wel op een toegankelijke locatie. Algemeen zijn NLers gewilliger dan Belgen om wat verder te reizen als je ziet dat er relatief weinig belgische teams op NL events zijn versus NL teams op belgische events (en dan heb ik t niet over de franse belgen, want die komen uberhaupt nooit naar een reality/party). Dus ik zou eigenlijk zeggen pak een locatie in Belgie richting de grens van Nederland zodat je de NLers, Belgen en Frans-belgen aantrekt. Als je in NL start kan dat nog wel, maar moet je denk ik wel wat extra moeite doen om die belgen/frans-belgen te motiveren om te komen. Als je in concrete uren wil spreken dan wil je max. 4u reizen van deur tot deur denk ik, maar dit verschilt ook weer individueel.

Wat de datum betreft wil je inderdaad andere events ontwijken om overlap te voorkomen, en zou ik ongeveer 3 weken of een maand voor/na een ander event te hosten (of langer). Let daarbij dus ook op buitenlandse events die wellicht overlappen.

Prijs van de ticket zou de kwaliteit van het event moeten reflecteren, als je alles kan maken zoals de spelers het zouden willen, dan is 60 euro voor een ticket denk ik het hoogste wat je ongeveer kan vragen. Misschien iets meer als het echt een top event is met alles erop en eraan. Hoe goedkoper hoe beter natuurlijk, en dit is allemaal in verhouding met het aantal teams dat je toelaat, en wat voor extra toeters en bellen je eraan doet. Je wil niet hebben dat spelers het idee hebben dat ze betalen voor dingen die toch niet voor hun relevant zijn, wat bij de andere LANs iets meer het geval is omdat die juist vanuit een casual insteek begonnen zijn.

Competitie CSGO
Als je een CSGO focussed event wil houden, dan hou je het idd bij CSGO, en dan zijn extra zoals console stands/activiteiten eigenlijk overbodig. Het is zeker een bonus, maar als dat de kosten van het event omhoog drukt zou ik het wellicht achterwegen laten.

Daarnaast zou ik niet spreken over 100/300/1000 man die komen, maar over X aantal teams (van 5 man normaliter). Daarbij komt, dat je aantal teams ook bepaalt hoeveel games je gaat kunnen spelen en wat voor toernooi structuur je gebruikt. Meeste LANs atm zijn 32-64 teams, en zijn een poule fase van 4-8 teams en dan een double elimination bracket daarna. Dus dan zit je op 320 plekken laten we zeggen (of 400 als je nog wat ruimte xtra wil voor overige non-spelers zoals managers, coaches, e.d.).

Aan het einde van de dag is het event er voor 2 dingen: een leuk event, en een competitief event. Dat leuke doe je door alles buiten CSGO zo soepel en goed mogelijk te maken (goed eten, goede slaap plekken, genoeg ruimte en wellicht dus wat extra activiteiten/bezigheden voor mensen om te doen, maar ook de compo regels, enforcen daarvan, en kwaliteit van servers e.d. spelen een rol). Het competitieve aspect doe je goed als aan het einde van de dag de resultaten zo goed mogelijk de teams representen. Dat houdt in dat de seedings allereerst goed moeten zijn, praat daarvoor met mensen (meervoud, meerdere meningen) die kennis hebben van de huidige teams. Van 64 teams kan je ofc geen hele seeding maken, maar je kan de top 16 zeker wel enigszins rangschikken, en tot aan 32 ook wel een goede schatting maken. Daarnaast wil je zorgen dat de teams genoeg mogelijkheden hebben om hun skill te laten zien, opzich werkt een poule fase -> double elim. bracket daar goed voor, omdat spelers meerdere games hebben om zich te laten zien. Je kan ipv een poule fase ook een Swiss system gebruiken, waar je dus mensen initieel seed, en dan de teams die 1-0 gaan tegen elkaar laat gaan, en de teams die 0-1 gaan, daarna de 2-0s en de 1-1s en de 0-2s, etc (wel eerst die 64 teams opsplitsen in bv. 4 groepen van 16). Dan laat je de top 32 of top 16 door naar de double elimination bracket die volgt. (Je maakt het event betervoor meer mensen als je de teams die in de eerste fase afvallen ook de mogelijkheid geeft om aan een amateur bracket mee te doen, zodat zij er niet na een kwart/half event al uit liggen, maar reden hebben om te blijven).

Omdat je de focus op CS hebt, en je de competitie hoog wil houden, betekent dat dat er gewoon geen andere extra geluid moet zijn. Eigenlijk is het doel als event ook dat de spelers zelf niet extreem worden beinvloed door het feit dat ze op zo'n event zitten, tov anders. Je wil dus niet alleen dat er geen onnodig geluid is, maar ook voldoende zit plaats en tafelruimte, en nogmaals goede slaapmogelijkheden, hygiene voorzieningen (toilet, maar eigenlijk ook douches), goed eten, en goede servers e.d.

Verder wil je natuurlijk goede regels, waarvan volgens mij de 'standaard' regels wat betreft gameplay gewoon van toepassing zijn. Alles moet duidelijk zijn voor de spelers, wanneer ze spelen, tegen wie ze spelen, wanneer ze pauze hebben. Toegankelijkheid naar deze informatie, via admins of anders, is dus belangrijk. Admins zelf moeten ook met een harde hand optreden en proportionele straffen uitdelen waar het nodig is - als een team voor onnodige redenen de games aan het ophouden is, dan mag je dat niet uit de hand laten lopen en andere teams/schema daardoor latne beinvloeden. Zolang je dus de informatie inderdaad goed beschikbaar maakt, heeft een team meestal geen reden om bij games te laat te zijn, en moet je dat ook ontmoedigen. Bijvoorbeeld, bij een bo3 als een team 30 minuten te laat komt, geef je ze niet gelijk een 2-0 FFL, maar een 1-0 achterstand. Oja, en maak een duidelijke regel voor al die mofos die tussen ELKE fucking game 10 minuten gaan roken.


Alternatief
Als je iets verder af wil van de 'standaard LAN' dan kan je ook ipv 64 teams toe te laten maar 16-32 teams toe laten op basis van qualifiers en/of invites (je zou invites kunnen uitreiken naar top DE/BE/FR teams om hun ook te motiveren te komen en om wat meer animo buiten de benelux te kweken). Op die manier dan filter je al wat eerder eigenlijk door de teams en heb je dus meer ruimte over tijdens het event voor wat kwalitatief beter CSGO. Dan spelen alle matches vanaf het begin ook een belangrijkere rol, en kan je er wellicht ook een 2 daags event van maken ipv 3 omdat er minder games te spelen zijn (wat ook weer de kosten naar beneden drukt).

De structuur van die qualifiers kan van alles zijn, een langere qualifier (poule fase/swiss -> bracket) waar je de top 4 uitnodigt, of meerdere losse waar je 4 bracket qualifiers hebt en daar elke x de #1 of top2.

Casten e.d.
Dit is gewoon een must, voor zowel de exposure die de teams daarmee krijgen, als de organisatie van het event. Eigenlijk stopt dit niet bij alleen casten, maar is algemene awareness van het event daarin belangrijk (denk aan HLTV alleen al bv.). Het event moet vanuit zichzelf al een prestatie zijn om te winnen, en de nodige roem/eer die daarbij komt evenals het prijzengeld is daar al een beloning voor, maar aangezien de Benelux op het moment niet de hoogste top is die je kan bereiken maak je het door die exposure ook mogelijk voor teams om buiten jouw event groter te worden en door te groeien. Buiten de Benelux is er letterlijk niemand die een worst geeft om wie er FoM, of Reality, of The Party wint, de bragging rights blijven in de Benelux.

Door teams van buitenaf te inviten, en het event goed te marketen, en daarbij goede coverage en casting van het event, maak je het iets dat juist groter is dan alleen de Benelux, en voeg je daarmee een vrij significante en nog
radicaL3i schreef op 19 May 2017 - 19:10 #3992335
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
kanker gamelux heb net een paper geschreven over kanker lans en de helft is er niet meer RIP
KuiLen schreef op 19 May 2017 - 19:25 #3992336
Avatar
140 berichten
Amateur
radicaL3i schreef:
kanker gamelux heb net een paper geschreven over kanker lans en de helft is er niet meer RIP
[*]
sparkprime schreef op 19 May 2017 - 19:27 #3992337
Avatar
5 berichten
Noob
radicaL3i schreef:
kanker gamelux heb net een paper geschreven over kanker lans en de helft is er niet meer RIP

Komt goed schatje... we praten wel keer op discord of TS, dan mag je me nog meer ascii tekens bezorgen :P
sparkprime schreef op 19 May 2017 - 19:46 #3992338
Avatar
5 berichten
Noob
fRe schreef:
- Streaming is sws leuker, mensen willen jesse interviews zien
- Podium geen must, maar qua professionaliteit wel zeker leuk
- Matches kijken niet echt nodig in benelux, mss wel voor de halve finales en finale op zondag ofzo
Is beetje een botsing met geen geluid dit he? Moet dat dan in een andere ruimte perhaps?

- Relax activiteiten is op zich niet nodig; maar voor food breaks misschien wel leuk
Gewoon wat console zaken die niet teveel kosten? Potje Smash of tafelvoetballen?

- Prijzenpot +- 7k (zou leuk zijn - afhankelijk van type bracket):
1 3000
2 1500
3 1000
4 750 (optioneel)
5-8 250 (optioneel)
- Ticketprijzen kan je dan hoger laten oplopen 50-60 euro (32 teams * 50 = 8k)
- Deelnemers +- 32 teams (160 p.)
Je ticketprijzen rekent naar een prijzenpot, kun je niet zo 1op1 doen naar mijn mening. Grotendeel van je ticketprijs wordt gerekend naar locatie kosten dekken, en niet prijzenpot spekken. Althans, zo heb ik altijd dit bekeken en heb je meer deelnemers dan kosten, kun je extra's stoppen in aankleding en quality van zaken.

- Datum zou ik zeggen begin juli - mits op voorhand aangekondigd ivm vakantie
En eind of begin van een jaar geen optie sowieso?
k1Nzoo schreef op 19 May 2017 - 20:30 #3992339
Avatar
811 berichten
Veel vrije tijd
sparkprime schreef:
Heey mensen,

Als er een nieuw event zou komen in Nederland, wat CS:GO focussed is. Wat zouden jullie willen zien, niet willen zien?

Voorbeelden als:
- Geluid in de zaal (Ja/nee?) NEE
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event) Dit, of indien 3dagen hotel verzorgen, online qualifiers.
- 3 Dagen Lanparty stijl (donkere zaal)
- Casting/streaming? Ja
- Op het podium spelen? Is niet echt een must, maar altijd toch wel een hype om daar te spelen
- Matches kunnen kijken? Ja
- Relax en console stands / activiteiten. Voor bezoekers leuk, voor gamers niet veel aan imo
- Goede prijspot (hoe hoog dan?) Ja altijd handig ja, 3k, 1500, 500
- Goede admins / regels? Een admin die een beetje weet hoe de scene in elkaar zit zou opzich wel van pas kunnen komen ( huur me boy Moritz in!!!!)
- Prijs ticket? (30 /40 /50 euro?) Dont care
- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?) Voor alleen CSGO zou ik zeggen dat 500 wel genoeg is, dan heb je gewoon 100 teams
- Datum niet dichtbij andere Lan's (is 2 maanden lang genoeg?) Dont mind
- Afstand van jouw huis naar locatie? (niet langer dan 2 uur rijden?) dont mind
etc etc..

Let me know :) Alle feedback is welkom
fRe schreef op 19 May 2017 - 20:36 #3992340
Avatar
2224 berichten
Te enthousiast
sparkprime schreef:
fRe schreef:
....

Is beetje een botsing met geen geluid dit he? Moet dat dan in een andere ruimte perhaps?
Kijk hoe andere events het doen. Als je gewoon goede headsets kan geven aan spelers kan er best wel een streampje tegelijk gaan

Gewoon wat console zaken die niet teveel kosten? Potje Smash of tafelvoetballen?
Moritz wil sws wel met je smashe ;)

Je ticketprijzen rekent naar een prijzenpot, kun je niet zo 1op1 doen naar mijn mening. Grotendeel van je ticketprijs wordt gerekend naar locatie kosten dekken, en niet prijzenpot spekken. Althans, zo heb ik altijd dit bekeken en heb je meer deelnemers dan kosten, kun je extra's stoppen in aankleding en quality van zaken.
Nee, dat weet ik ook wel. Je hebt ook wel sponsorgeld & gear wat dan weer je kosten drukt in die prijzenpot. Het inkomstgeld hangt ook af van hoeveel teams je wil / locatie. Het zou gewoon een benelux first zijn (buiten esl - geeft top 4) om vb 4-8 ook prijzengeld te geven

En eind of begin van een jaar geen optie sowieso?
Eind november/Begin december zou ook nog wel kunnen imo
sparkprime schreef op 19 May 2017 - 20:38 #3992341
Avatar
5 berichten
Noob
k1Nzoo schreef:
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event) Dit, of indien 3dagen hotel verzorgen, online qualifiers. Jij wilt dus geen 3 dagen lanparty stijl? Ook niet als de slaapruimte in aparte kleinere hokken zijn, of eventueel bijvoorbeelden bedden voorzien?

- Relax en console stands / activiteiten. Voor bezoekers leuk, voor gamers niet veel aan imo
Maar als een speler uit de compo ligt, dan is er niets meer te doen? We willen natuurlijk voorkomen dat op zaterdagavond de helft van de zaal leeg is omdat de rest uit de compo ligt.

- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?) Voor alleen CSGO zou ik zeggen dat 500 wel genoeg is, dan heb je gewoon 100 teams
100 teams is lastig om te kunnen indelen in een bracket / swiss systeem / poulefase.. Ik denk dat 64 toch wel de max is of niet? Op fom houden ze dat ook daarop right?


Laatst gewijzigd op 19 May 2017 - 20:38

sparkprime schreef op 19 May 2017 - 20:53 #3992342
Avatar
5 berichten
Noob
fRe schreef:
Is beetje een botsing met geen geluid dit he? Moet dat dan in een andere ruimte perhaps?
Kijk hoe andere events het doen. Als je gewoon goede headsets kan geven aan spelers kan er best wel een streampje tegelijk gaan. Headsets geven?
Ik denk dat we elkaar niet helemaal begrijpen. Ik bedoel voor in de zaalmensen he, dat als je een podium zet en er een host laat praten (TR: Whoooeeeeo) dan gaat dat irritatie opleveren, ook al heb je casting geluid opstaan of iets dergelijks. En ik wil eigenlijk bewust niet kijken naar andere events, want juist hier ontbreekt er communicatie/sfeer of maken orgs fouten.


Laatst gewijzigd op 19 May 2017 - 20:53

Logix_X schreef op 19 May 2017 - 21:22 #3992343
Avatar
183 berichten
Amateur
sparkprime schreef:
k1Nzoo schreef:
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event) Dit, of indien 3dagen hotel verzorgen, online qualifiers. Jij wilt dus geen 3 dagen lanparty stijl? Ook niet als de slaapruimte in aparte kleinere hokken zijn, of eventueel bijvoorbeelden bedden voorzien?

- Relax en console stands / activiteiten. Voor bezoekers leuk, voor gamers niet veel aan imo
Maar als een speler uit de compo ligt, dan is er niets meer te doen? We willen natuurlijk voorkomen dat op zaterdagavond de helft van de zaal leeg is omdat de rest uit de compo ligt.

- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?) Voor alleen CSGO zou ik zeggen dat 500 wel genoeg is, dan heb je gewoon 100 teams
100 teams is lastig om te kunnen indelen in een bracket / swiss systeem / poulefase.. Ik denk dat 64 toch wel de max is of niet? Op fom houden ze dat ook daarop right?

Bij zo'n groot toernooi ga je sws geen swiss system gebruiken, zou ik eerder GSL doen.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
k1Nzoo schreef op 19 May 2017 - 22:04 #3992344
Avatar
811 berichten
Veel vrije tijd
sparkprime schreef:
k1Nzoo schreef:
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event) Dit, of indien 3dagen hotel verzorgen, online qualifiers. Jij wilt dus geen 3 dagen lanparty stijl? Ook niet als de slaapruimte in aparte kleinere hokken zijn, of eventueel bijvoorbeelden bedden voorzien?

3 dagen lan party is prima. Het enige wat het probleem is, is dat ik (persoonlijk) gewoon NIET slaap of 2 uurtjes slaap in 2 dagen, wat op ten duur ten koste gaat van performance. Als je hokken hebt met bedden zou je dit ofcourse kunnen voorkomen.

- Relax en console stands / activiteiten. Voor bezoekers leuk, voor gamers niet veel aan imo
Maar als een speler uit de compo ligt, dan is er niets meer te doen? We willen natuurlijk voorkomen dat op zaterdagavond de helft van de zaal leeg is omdat de rest uit de compo ligt.
Als je toch een only CS lan doet, wat maakt het je dan uit haha. De meeste personen gaan toch gelijk weg als ze eruit zijn of beetje bier drinken en kijken bij andere. Of je gaat in je hokje liggen ;)

- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?) Voor alleen CSGO zou ik zeggen dat 500 wel genoeg is, dan heb je gewoon 100 teams
100 teams is lastig om te kunnen indelen in een bracket / swiss systeem / poulefase.. Ik denk dat 64 toch wel de max is of niet? Op fom houden ze dat ook daarop right?

Zoals hierboven, als je een only CS lan doet, 100 teams, 3 dagen lang, pure focus op CS zou dat in principe soepel moeten kunnen. Er zijn online genoeg brackets met 512 teams voor 2-3 dagen inclusief BO3's. Denk dat je dus op LAN dat zeker moet redden.

EDIT : anders maak je het 128 teams zodat je een goede bracket krijgt.


Laatst gewijzigd op 19 May 2017 - 22:05

radicaL3i schreef op 19 May 2017 - 22:07 #3992345
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
Logix_X schreef:
sparkprime schreef:
k1Nzoo schreef:
- Niet hoeven slapen in een stinkzaal (1dags event) Dit, of indien 3dagen hotel verzorgen, online qualifiers. Jij wilt dus geen 3 dagen lanparty stijl? Ook niet als de slaapruimte in aparte kleinere hokken zijn, of eventueel bijvoorbeelden bedden voorzien?

- Relax en console stands / activiteiten. Voor bezoekers leuk, voor gamers niet veel aan imo
Maar als een speler uit de compo ligt, dan is er niets meer te doen? We willen natuurlijk voorkomen dat op zaterdagavond de helft van de zaal leeg is omdat de rest uit de compo ligt.

- Hoeveel deelnemers minimaal? (100? 300? 1000?) Voor alleen CSGO zou ik zeggen dat 500 wel genoeg is, dan heb je gewoon 100 teams
100 teams is lastig om te kunnen indelen in een bracket / swiss systeem / poulefase.. Ik denk dat 64 toch wel de max is of niet? Op fom houden ze dat ook daarop right?

Bij zo'n groot toernooi ga je sws geen swiss system gebruiken, zou ik eerder GSL doen.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile

Ligt ook aan of je pre-quali's (+invs) doet en minder teams op t event hebt, of genoeg. Swiss kan nog steeds afhankelijk van hoeveel je doorlaat, maar GSL is ook goed met niet al te grote poules en gewoon sneller dan een poule stage voor een paar teams wat een soort mini-reward (meer tijd) is voor die eerste fase goed spelen.
fRe schreef op 20 May 2017 - 14:58 #3992346
Avatar
2224 berichten
Te enthousiast
sparkprime schreef:
fRe schreef:
Is beetje een botsing met geen geluid dit he? Moet dat dan in een andere ruimte perhaps?
Kijk hoe andere events het doen. Als je gewoon goede headsets kan geven aan spelers kan er best wel een streampje tegelijk gaan. Headsets geven?
Ik denk dat we elkaar niet helemaal begrijpen. Ik bedoel voor in de zaalmensen he, dat als je een podium zet en er een host laat praten (TR: Whoooeeeeo) dan gaat dat irritatie opleveren, ook al heb je casting geluid opstaan of iets dergelijks. En ik wil eigenlijk bewust niet kijken naar andere events, want juist hier ontbreekt er communicatie/sfeer of maken orgs fouten.

Ohh haha ja my bad, je had die vraag geplaatst op het onstage spelen dus daarmee zei ik geluids dempende headsets voor als je een soort van finale podium met viewers hebt :p in de zaal geluid, ja het is wel haalbaar om te doen als je gewoon een goed tijdsschema hebt. Ik vind het helemaal niet erg als er andere activiteiten zijn als iedereen vb aan het eten is.. tijdens games is het al luid genoeg in die zalen door iedereen die moet roepen

Dus niet tijdens het spelen, wel tijdens pauze's


Laatst gewijzigd op 20 May 2017 - 14:59

Freekje schreef op 20 May 2017 - 18:32 #3992347
Avatar
2115 berichten
Te enthousiast
Welke gamer heeft er zijn ethereum uitgecashed op 110€ & wil naast zijn 2 lambo's & villa wat met geld smijten ?

Maar even serieus, wat ik 'wil' zien is 8/16 team non-byoc circuit heel jaar rond met 1 day events.
Een lan draaien doe je toch niet voor er geld uithalen dus kan je er even goed de scene wat mee sterken/aantrekkelijker maken.


Laatst gewijzigd op 20 May 2017 - 18:33

Matthiasdiaz schreef op 20 May 2017 - 19:05 #3992348
Avatar
190 berichten
Amateur
Freekje schreef:
Welke gamer heeft er zijn ethereum uitgecashed op 110€ & wil naast zijn 2 lambo's & villa wat met geld smijten ?

Maar even serieus, wat ik 'wil' zien is 8/16 team non-byoc circuit heel jaar rond met 1 day events.
Een lan draaien doe je toch niet voor er geld uithalen dus kan je er even goed de scene wat mee sterken/aantrekkelijker maken.
yo wie heeft ff een miljoentje ergens liggen?
klitzz schreef op 20 May 2017 - 19:19 #3992349
Avatar
921 berichten
Veel vrije tijd
Matthiasdiaz schreef:
Freekje schreef:
Welke gamer heeft er zijn ethereum uitgecashed op 110€ & wil naast zijn 2 lambo's & villa wat met geld smijten ?

Maar even serieus, wat ik 'wil' zien is 8/16 team non-byoc circuit heel jaar rond met 1 day events.
Een lan draaien doe je toch niet voor er geld uithalen dus kan je er even goed de scene wat mee sterken/aantrekkelijker maken.
yo wie heeft ff een miljoentje ergens liggen?
wel liggen maar kan er niet aan komen :humph:
TmK schreef op 21 May 2017 - 02:34 #3992350
Avatar
13520 berichten
Eindbaas
Freekje schreef:
Welke gamer heeft er zijn ethereum uitgecashed op 110€ & wil naast zijn 2 lambo's & villa wat met geld smijten ?

Maar even serieus, wat ik 'wil' zien is 8/16 team non-byoc circuit heel jaar rond met 1 day events.
Een lan draaien doe je toch niet voor er geld uithalen dus kan je er even goed de scene wat mee sterken/aantrekkelijker maken.
alsof er ook maar een team 1 jaar bij elkaar blijft
radicaL3i schreef op 21 May 2017 - 05:42 #3992351
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
TmK schreef:
Freekje schreef:
Welke gamer heeft er zijn ethereum uitgecashed op 110€ & wil naast zijn 2 lambo's & villa wat met geld smijten ?

Maar even serieus, wat ik 'wil' zien is 8/16 team non-byoc circuit heel jaar rond met 1 day events.
Een lan draaien doe je toch niet voor er geld uithalen dus kan je er even goed de scene wat mee sterken/aantrekkelijker maken.
alsof er ook maar een team 1 jaar bij elkaar blijft

Hoezo heb je ESL Benelux niet gezien, al die teams zijn er al sinds 1.5 man
yrraB schreef op 24 May 2017 - 23:25 #3992374
Avatar
1345 berichten
Net 1337 geweest
N O D A C H I 4 L i F E

J W Z

0299

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
Freekje schreef op 3 June 2017 - 14:37 #3992495
Avatar
2115 berichten
Te enthousiast
vergeet DDOS protection niet
Yookees schreef op 6 June 2017 - 15:56 #3992506
Avatar
90 berichten
Noob
Freekje schreef:
vergeet DDOS protection niet
:D

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->