Ydereen schreef op 2 December 2014 - 21:24 #3969798
Avatar
4308 berichten
Vierkante ogen
Die powerline dingen willen ze gaan verbieden in Europa. Ze zijn al bezig met procedure. Schijnt andere apparatuur van de rel te brengen. Schijnt bepaalde frequentie over het stroomnetwerk te gooien wat zelfs nog buiten jouw woonhuis zichtbaar is. Dus ben benieuwd wanneer mensen die dingen moeten gaan opruimen of een extra apparaat in de meterkast moet plaatsen zodat het niet buitenhuis kan komen.

Verder werkt het overigens prima die dingen, wel zorgen dat ze rechtstreeks in stopcontact zitten en niet via een stekkerdoos. Je kan ook ipv je telefoonkabel een utp kabel trekken. Dat heb ik in mijn huis ook gedaan aan de telefoonkabels een utp kabel gebonden en zo doorgetrokken.
furYYY schreef op 6 December 2014 - 12:57 #3969880
Avatar
5615 berichten
Professional
Als helpdesker voor consumentenprovider kom ik vaak Powerline apparaatjes tegen, ik zou deze afraden. Als je al een telefoon kabel hebt kan je daar gewoon een CAT5 kabel aan knopen en dan doortrekken. In andere gevallen zou je kunnen kiezen voor die Powerline adapters, alleen werkt dat in het ene huis fantastisch en de ander niet. Je moet hiervoor een vrij stopcontact zoeken in een wandcontact en daarop een stekkerdoos en niet in het aangrenzende wandcontact.

Zie ook laatste i op: http://www.devolo.com/products/dLAN-Powerline/dLAN-650-triple+/data/Installation-instructions-dLAN-650-triple+-com.pdf
triks schreef op 6 December 2014 - 14:26 #3969881
Avatar
4406 berichten
Vierkante ogen
MeatpuppeT schreef:
Breekbaar schreef:
^ Kan WEL, als je de stekkers vervangt en de telefoonkabel 4 aders bevat ;)

Oke, maar zie jij een leek die stekkers stekkers vervangen? (Kabel strippen en nieuwe kopjes erop 'knippen')
Heb laatst nog iemand geholpen met een UTP kabel die daar een week mee bezig was (30 meter kabel leggen en kopjes 'knippen') laat staan een telefoon kabel ALS hij 4 aders bevat.

Ik zou zeggen dat hij gewoon dat kleine beetje moeite moet doen om die kabel te leggen
Dat valt reuze mee als je een goede knijptang koopt en even goed kijkt welke paartjes je moet verbinden. Maar goed, alles is op zich al genoemd wat betreft mogelijkheden... doe er je voordeel mee. Wat je nog kan proberen is die 2 telefoon kabels loshalen, en kijken wat er gebeurd als je er aan trekt. Als hij door niet teveel bochten gaat kan je aan een uiteinde een UTP kabel maken en deze helemaal doortrekken.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->