Brahim schreef op 1 December 2014 - 19:20 #3969730
Avatar
1400 berichten
Net 1337 geweest
Jo boys mischioen rare vraag maar ik heb ziggo internet en vroeg mij af of je ook internet kon halen uit een telefoonstekker in de muur. De weg van router naar mijn pc is nogal lang en ik heb dan een draad van minimaal 25 meter nodig. Nu zit ik direct voor een telefoonstekker dus vroeg mij af of dit ook kan?
dus een opzet stukje met daarin een lan aansluiting, voordat ik 1 koop graag wat advies
jansenR schreef op 1 December 2014 - 19:22 #3969731
Avatar
550 berichten
Veel vrije tijd
Gast koop gewoon 2 van die kastjes dat je via t stroomnetwerk kan, heb je internet tot 100mbps zelfs tot 500mbps en kost je hooguit 80,-

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
Brahim schreef op 1 December 2014 - 19:24 #3969732
Avatar
1400 berichten
Net 1337 geweest
jansenR schreef:
Gast koop gewoon 2 van die kastjes dat je via t stroomnetwerk kan, heb je internet tot 100mbps zelfs tot 500mbps en kost je hooguit 80,-

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile

ok sorry maar ben daar niet van op de hoogte, hoe heet het en waar kan ik meer info vinden?
Freekje schreef op 1 December 2014 - 19:37 #3969734
Avatar
2116 berichten
Te enthousiast
TmK schreef op 1 December 2014 - 20:01 #3969736
Avatar
13522 berichten
Eindbaas
via telefoon stekker kan het alleen als er 4 koperkabels inzit met 2 werkt het niet
Brahim schreef op 1 December 2014 - 21:24 #3969737
Avatar
1400 berichten
Net 1337 geweest
TmK schreef:
via telefoon stekker kan het alleen als er 4 koperkabels inzit met 2 werkt het niet

thnx!
Freekje schreef:

thx! ga er naar kijken!
radicaL3i schreef op 2 December 2014 - 06:45 #3969750
Avatar
8515 berichten
f0rever 2nd
Die powerline dingen (mn ouders hebben Devolo volgens mij) werken niet extreem goed bij ons. Kan liggen aan gare set-up in t huis qua stroom, maar ik hoorde wel vaker dat die dingen niet ideaal waren.

2c
blew schreef op 2 December 2014 - 12:12 #3969764
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
in principe kun je wel internet halen uit een telefoonstekker in de muur, maar dan moet ziggo daar wel internet doorheen sturen

volgens mij levert ziggo internet via "de kabel" dus via coax (zeg maar die ronde aansluiting in de muur voor TV), dus niet via die telefoonstekkers
blew schreef op 2 December 2014 - 12:14 #3969765
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
oh wacht ziggo levert ook gewoon adsl volgens mij (dus via die telefoonstekker)

ik zou zeggen probeer het en kijk wat er gebeurt
blew schreef op 2 December 2014 - 12:19 #3969766
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
wat trouwens wel belangrijk is is het verschil tussen RJ11 stekker (van muur naar modem) en RJ45 stekker (van modem naar je pc bijvoorbeeld)

RJ11 heeft dus 4 aders (bv zwart, rood, groen, geel) en RJ45 heeft 8 aders (bv blauw, oranje, zwart, rood, groen, geel, bruin, wit)
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 12:27 #3969767
Avatar
57 berichten
Noob
wat zeg jij allemaal xD

Je moet gewoon een utp stekker (RJ45 w/e) eraan maken aan beide kanten en 1 in de pc en 1 in de router prikken. Heeft niks met ziggo of wat voor pakket je maar dan ook hebt te maken.


Laatst gewijzigd op 2 December 2014 - 12:30

TmK schreef op 2 December 2014 - 12:28 #3969768
Avatar
13522 berichten
Eindbaas
blew waar heb jij het over
Hij heeft al een modem staan alleen mist een kabel naar pc,
en 9/10keer heeft een telefoon stekker(rj11) maar 2 aders aangesloten als dat het geval is kan het dus NIET.

maar je beste optie is zoeen powerline ding
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 12:31 #3969770
Avatar
57 berichten
Noob
Eigenlijk is zijn beste optie gewoon die kabel ombouwen naar utp. Powerline is troep.

http://forum.vathorst.nu/index.php?topic=4994.0


Laatst gewijzigd op 2 December 2014 - 12:41

blew schreef op 2 December 2014 - 12:31 #3969771
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
oh zo
TmK schreef op 2 December 2014 - 12:34 #3969772
Avatar
13522 berichten
Eindbaas
Breekbaar schreef:
Eigenlijk is zijn beste optie gewoon die kabel ombouwen naar utp. Powerline is troep.
is geen troep werkt goed mits je alle voorwaardes ook goed hebt :D
en ja kabel = altijd beste oplossing maar niet makkelijkste
blew schreef op 2 December 2014 - 12:34 #3969773
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
maar hoe krijg je internet van je modem naar die telefoonstekker in de muur vraag ik me dan af
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 12:44 #3969775
Avatar
57 berichten
Noob
als het goed is komt die telefoonstekker uit de muur in de buurt van zijn modem en er komt er 1 uit in zijn kamer. Als hij aan beide kanten een rj45 eraan hangt kan hij hem gewoon in zijn pc en modem/router prikken.

Maarja dan zit je wel met een onstabiele 10mbit en dat is een beetje weinig als je gamed. Ik dacht eerst dat het redelijk zou lopen, neem mijn woorden terug. Zou toch voor een powerline gaan :p
blew schreef op 2 December 2014 - 12:47 #3969776
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
oh zo ja maar volgens mij werkt het niet als je je pc rechtstreeks op die stekker in de muur aansluit denk ik? is het dan niet een betere optie om het modem te verbinden met die telefoonstekker in de buurt van je pc en dan je pc natuurlijk weer op dat modem aansluiten?
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 12:55 #3969777
Avatar
57 berichten
Noob
Haha loop je me nou te trollen of snap je het echt niet?
blew schreef op 2 December 2014 - 12:57 #3969778
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
snap het echt niet :( weet niet of zijn modem ook op zo'n telefoonstekker zit aangesloten of op op coax
blew schreef op 2 December 2014 - 12:59 #3969779
Avatar
4259 berichten
Vierkante ogen
volgens mij coax dus dan gaat het met die telefoonstekker sowieso niet lukken, dan is kabel trekken, wifi of zo'n powerline set de enige optie

powerline set werkt in de ene woning perfect en in de andere woning helemaal niet, is beetje lastig om dat te voorspellen
MeatpuppeT schreef op 2 December 2014 - 13:29 #3969781
Avatar
5512 berichten
Professional
internet uit telefoon stekker is dan alleen ADSL
Je kunt niet (zover ik weet) je ziggo (coax) aansluiting in huis doorverbinden naar een telefoon aansluiting en dan daar weer je internet uit trekken.

Je beste optie (imo) is om gewoon een kabel te trekken. Theoretisch gezien kan een UTP kabel 90~ meter worden voor er een verlies optreed, maar je moet altijd uit gaan van 75-80 meter. Je 25 meter zit daar dus ver onder. Dus je zal geen verlies leiden.

Powerline is zoals al vaker gezegd niet altijd optimaal in bepaalde huizen. Vooral oude huizen treden daar veel problemen mee op.

Je moet dus even overwegen of je tijd wilt steken in het leggen van een kabel. of gewoon de gok neemt om powerline te proberen en dan erachter te komen dat het niet goed werkt en alsnog een kabel moet leggen.
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 13:50 #3969783
Avatar
57 berichten
Noob
^ Kan WEL, als je de stekkers vervangt en de telefoonkabel 4 aders bevat ;)


Laatst gewijzigd op 2 December 2014 - 13:51

MeatpuppeT schreef op 2 December 2014 - 14:44 #3969785
Avatar
5512 berichten
Professional
Breekbaar schreef:
^ Kan WEL, als je de stekkers vervangt en de telefoonkabel 4 aders bevat ;)

Oke, maar zie jij een leek die stekkers stekkers vervangen? (Kabel strippen en nieuwe kopjes erop 'knippen')
Heb laatst nog iemand geholpen met een UTP kabel die daar een week mee bezig was (30 meter kabel leggen en kopjes 'knippen') laat staan een telefoon kabel ALS hij 4 aders bevat.

Ik zou zeggen dat hij gewoon dat kleine beetje moeite moet doen om die kabel te leggen
TmK schreef op 2 December 2014 - 14:56 #3969786
Avatar
13522 berichten
Eindbaas
MeatpuppeT schreef:
Breekbaar schreef:
^ Kan WEL, als je de stekkers vervangt en de telefoonkabel 4 aders bevat ;)

Oke, maar zie jij een leek die stekkers stekkers vervangen? (Kabel strippen en nieuwe kopjes erop 'knippen')
Heb laatst nog iemand geholpen met een UTP kabel die daar een week mee bezig was (30 meter kabel leggen en kopjes 'knippen') laat staan een telefoon kabel ALS hij 4 aders bevat.

Ik zou zeggen dat hij gewoon dat kleine beetje moeite moet doen om die kabel te leggen
H@H@ ja daarom powerline
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 15:03 #3969787
Avatar
57 berichten
Noob
Ik heb ook powerline op het werk en als mijn baas de wasmachine aanzet kan ik niet werken.
stLpt. schreef op 2 December 2014 - 15:21 #3969789
Avatar
9653 berichten
Gamelux Elite
Heel MBO 2 ICT-gamelux is wakker?
Breekbaar schreef op 2 December 2014 - 15:41 #3969792
Avatar
57 berichten
Noob
stLpt. schreef:
Heel MBO 2 ICT-gamelux is wakker?

Uit de hand gelopen hobby, net als mijn vrouw.
MeatpuppeT schreef op 2 December 2014 - 17:27 #3969794
Avatar
5512 berichten
Professional
stLpt. schreef:
Heel MBO 2 ICT-gamelux is wakker?
MBO 4 JONGUH!
faxity schreef op 2 December 2014 - 20:21 #3969796
Avatar
5422 berichten
Professional
heb hier 3 paar powerlines in huis hangen, nooit problemen mee qua snelheid ofzo. belgische provider proximus sluit tvs aan via powerline, dus meerdere in huis voor tv in slaapkamers ;)

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->