MR.3i schreef op 13 December 2013 - 14:22 #3948061
Avatar
5776 berichten
Professional
Ik heb sinds 2 weekjes random freezes en BSOD's. Ik heb gelijk memtest gedraaid maar die kon in eerste instantie niets vinden in 2 cycles. Toen dacht ik dat het aan mijn videokaart lag dus drivers opnieuw geinstaleerd met driversweeper in safe mode etc. Soms een dag niks en andere dagen 4 crashes op een dag.

Gister windows opnieuw gedaan en weer freezes. Memtest maar weer eens laten draaien en na 2 uur ongeveer 9000 errors. Het leek mij dus aan het ram te liggen. Vanochtend probeerde ik weer op te starten maar weer een freeze. Als ik nu probeer op te starten krijg ik geen beeld meer. Fans/lichtjes branden wel allemaal. Heb even bijgehouden wat ik vanochtend heb gedaan.

Ram eruit gehaald, wel biepjes maar geen beeld.
Ram er weer in, geen biepjes en geen beeld.
Verschillende ram sloten gebruikt. Geen beeld of biepjes.
Cmos batterij vervangen.
Monitor getest met laptop. Werkt, dus het ligt niet aan de monitor of kabels.
Geen beeld met keyboard, muis. Ook geen beeld zonder.
Geen beeld met DVI aansluiting videokaart.
Geen beeld met VGA aansluiting onboard.

Wat zou er aan de hand zijn? Wat kan ik nog testen? Ik dacht dat mn ram gewoon kapot was maar neig nu naar mn moederbord.
martt schreef op 13 December 2013 - 14:24 #3948063
Avatar
2158 berichten
Te enthousiast
Ik heb PRECIES hetzelfde. Ik heb mijn RAM eruit gehaald inderdaad en is bij mij nu gefixt. Maar echt tering irritant dit indd
stLpt. schreef op 13 December 2013 - 14:24 #3948064
Avatar
9654 berichten
Gamelux Elite
Echt precies hetzelfde gehad. Nieuw RAM gehaald en een (legale) Windows 8 en hij draait weer als een zonnetje.
MR.3i schreef op 13 December 2013 - 14:26 #3948066
Avatar
5776 berichten
Professional
Kregen jullie ook geen beeld meer met die foutieve ram dan? Want ik krijg dus echt niks meer. Geen bios/HP opstart scherm waar ik bv F10 zou kunnen drukken.
WsH schreef op 13 December 2013 - 14:31 #3948071
Avatar
7502 berichten
Gamelux Elite
Dus het klinkt als je videokaart als ik het zo lees? Heeft je mobo onboard vga?
MR.3i schreef op 13 December 2013 - 14:33 #3948074
Avatar
5776 berichten
Professional
Dat dacht ik ook. Maar ik heb geen beeld met onboard VGA en ook niet met DVI van mn videokaart.
MeatpuppeT schreef op 13 December 2013 - 14:34 #3948075
Avatar
5494 berichten
Professional
Als je ram niet werkt dan kan die verder ook niet veel doen.
Probeer dus andere ram te lenen van een maat ofzo en gebruik die even. Dan weet je meteen of het aan jou ram ligt of aan de ram sloten op je moederbord. Of als je helemaal pech hebt ligt het nog ergens anders aan
ROBIN schreef op 13 December 2013 - 14:42 #3948077
Avatar
652 berichten
Veel vrije tijd
Moest hij booten u pc probeer gwn instant BIOS updatetje te doen
MR.3i schreef op 13 December 2013 - 14:48 #3948078
Avatar
5776 berichten
Professional
ROBIN schreef:
Moest hij booten u pc probeer gwn instant BIOS updatetje te doen

Tijdje geleden al gedaan maar mocht niet baten. Ik zal even een andere stick proberen te fixxen.
stLpt. schreef op 13 December 2013 - 15:05 #3948082
Avatar
9654 berichten
Gamelux Elite
yoraN3i schreef:
Kregen jullie ook geen beeld meer met die foutieve ram dan? Want ik krijg dus echt niks meer. Geen bios/HP opstart scherm waar ik bv F10 zou kunnen drukken.

Wel scherm (blauw vooral)
SpheX schreef op 13 December 2013 - 15:23 #3948084
Avatar
487 berichten
Hobbyist
Hoeveel rimmetjes heb je? Anders proberen met steeds 1 andere. Als hij dan bij 1 wel werkt weet je dat die andere kaduuk is. Op RAM heb je trouwens altijd jaren lang garantie, dus zeker gebruik van maken :D

Anders is proberen alles los te koppelen wat niet noodzakelijk is. Dat betekend dus alleen je opstartschijf, tobo, mobo en on-board graphics aansluiten . (Ook geen videokaart, dvd drives, andere schijven, randapparatuur of pci kaartjes dus)


Laatst gewijzigd op 13 December 2013 - 15:34

zyrixx schreef op 13 December 2013 - 15:29 #3948086
Avatar
2009 berichten
Te enthousiast
Ik heb precies t zelfde ook sinds paar weken ook alles geprobeerd elke ram apart en niks werkt

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
dAVE. schreef op 13 December 2013 - 16:14 #3948096
Avatar
4781 berichten
Vierkante ogen
iMN0B.gif
hellcy schreef op 13 December 2013 - 21:16 #3948128
Avatar
653 berichten
Veel vrije tijd
ik heb het zelfde gehad en ik had een bootvirus/bios virus continu bluescreen kon bijv ook geen f10 drukken.
MR.3i schreef op 14 December 2013 - 11:56 #3948163
Avatar
5776 berichten
Professional
De errors die memtest aangaf. Is dat echt het geheugen zelf of zou het ook de geheugenbank kunnen wezen? Voordat ik iets haal wat niet nodig is.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
martt schreef op 15 December 2013 - 00:08 #3948215
Avatar
2158 berichten
Te enthousiast
Ik heb dus ook af en toe dat wanneer ik LoL speel, het lijkt alsof mn pc crasht maar even freezed en dan alles 5x zo snel gaat. En als hij crasht, dan idd bluescreen
shepherd schreef op 15 December 2013 - 00:27 #3948216
Avatar
6990 berichten
Professional
martt schreef:
Ik heb dus ook af en toe dat wanneer ik LoL speel, het lijkt alsof mn pc crasht maar even freezed en dan alles 5x zo snel gaat. En als hij crasht, dan idd bluescreen
minder sjek en as in je kast laten flikkeren plektaand
Shun-li schreef op 15 December 2013 - 00:34 #3948218
Avatar
6033 berichten
Professional
yoraN3i schreef:
De errors die memtest aangaf. Is dat echt het geheugen zelf of zou het ook de geheugenbank kunnen wezen? Voordat ik iets haal wat niet nodig is.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile

neem één reepje en test em in vervolgens elke bank. Doe dit met alle reepjes, zo kom je te weten of het reepje kapot is of de memory bank.

*edit*

Neem een reepje en bekijk hoeveel volt de ram nodig heeft. Ga vervolgens in bios en stel de volt in die de ram nodig heeft. (ik ga ervan uit dat je een "identieke" setje heb, zo niet dan wordt het een ander verhaal)


Laatst gewijzigd op 15 December 2013 - 00:37

MR.3i schreef op 15 December 2013 - 01:00 #3948220
Avatar
5776 berichten
Professional
Dat zegt nog niks, want MN mobo zou ook stuk kunnen zijn toch? Of is dat uitgesloten aangezien de fans wel draaien?

Ik kan overigens niet in de BIOS komen en heb maar 1 reepje.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
zyrixx schreef op 15 December 2013 - 08:48 #3948235
Avatar
2009 berichten
Te enthousiast
Ik heb drie reepjes en werkt allemaal niet is mn mobo zeker giang?

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
rajino schreef op 15 December 2013 - 16:57 #3948258
Avatar
1630 berichten
Net 1337 geweest
geheugen
Ucuw schreef op 15 December 2013 - 17:59 #3948264
Avatar
1903 berichten
Net 1337 geweest
martt schreef:
Ik heb dus ook af en toe dat wanneer ik LoL speel, het lijkt alsof mn pc crasht maar even freezed en dan alles 5x zo snel gaat. En als hij crasht, dan idd bluescreen

Dit had ik ook. Kwam bij mij door Windows die m'n geheugen liep te trashen. Na Windows 8.1 install was het probleem weg.
FwR[M] schreef op 15 December 2013 - 18:45 #3948276
Avatar
3197 berichten
Honorary Gamelux Member
bluescreen code? :O
FwR[M] schreef op 15 December 2013 - 18:46 #3948277
Avatar
3197 berichten
Honorary Gamelux Member
zonder ram, krijg je geen beeld.

Is je ram kapot, krijg je geen beeld

Probeer is 1 ram module


Laatst gewijzigd op 15 December 2013 - 18:51

MR.3i schreef op 17 December 2013 - 20:17 #3948520
Avatar
5776 berichten
Professional
Ok, nieuwe ram erin. Ik kon weer booten en ging wat drinken halen maar toen ik terug kwam kreeg ik deze bsod:

XWPIu6p.jpg

Daarna weer een kwartier lang freezes. Zelf in bios. Videokaart (6570) eruit gehaald en via onboard geprobeerd te booten icm met geheugen in andere geheugenbank. Geen succes. Alles weer terug gezet zoals het erin zat toen ik het nieuwe geheugen erin heb gedaan. Hij kwam met systeemherstel van windows zelf. Inmiddels zit ik 10 min in windows en typ ik dit bericht maar ik denk dat de crashes wel weer gaan komen. Ik post dan wel weer maar heeft iemand ideeën?


Mijn DXDiag, voor wat het waard is:

zZZBV8Q.jpg


Laatst gewijzigd op 17 December 2013 - 20:25

Shun-li schreef op 17 December 2013 - 20:27 #3948523
Avatar
6033 berichten
Professional
Paar vraagjes:

- ooit pc overgeclocked?
- Staan alle bios settings op Default? (voltages etc)
- welk moederbord heb je? (specifiek type)

- hoe oud is jouw voeding(psu)
- hoe oud is het systeem?


Laatst gewijzigd op 17 December 2013 - 20:34

MR.3i schreef op 17 December 2013 - 20:49 #3948528
Avatar
5776 berichten
Professional
Nee, PC overclocken is niet mogelijk. Dit omdat ik niks kan vinden over voltages oid in de bios. Ik denk omdat het een board van HP is?

Moederbord

Bios settings staan op default. Systeem is 27 maanden oud, incl voeding.
MeatpuppeT schreef op 17 December 2013 - 21:29 #3948530
Avatar
5494 berichten
Professional
Lees hier eens. Misschien kun je wat vinden.
http://www.nonabyte.net/0x00000001e-windows-7/

En anders een beetje meer googlen voor die error code

Eerste hit gaf aan dat het aan je geheugen lag, maar die link hierboven zegt dat het ook aan je systeem bestanden kan liggen.
Shun-li schreef op 17 December 2013 - 23:34 #3948540
Avatar
6033 berichten
Professional
Uwgh omdat je een HP board ding heb kan ik je niet verder helpen... Het eerste wat mij te boven schiet is dat de voltages standaard ietwat verkeerd staan. Maar omdat je niet bij de bios instellingen kan komen is dat ook niet te veranderen. Het enige wat misschien rest buiten HP support bellen is een Moederbord bios update.
SCHAAMB1 schreef op 18 December 2013 - 02:04 #3948552
Avatar
434 berichten
Hobbyist
ik heb ook eens zoiets gehad, bleek iets heel stoms te zijn.
Mijn muis (razordiamondback 3g) veroorzaakte een conflict met een andere driver.

Kan ook een simpel usb apparaatje zijn zoals een usb stick.

Ik raad je aan om WhoCrashed te installeren.
http://www.resplendence.com/whocrashed

Deze kan je vaak duidelijke informatie geven over je crashes, en de oorzaak.

Na een crash klik je op "analyze" en dan scroll je naar beneden x


Laatst gewijzigd op 18 December 2013 - 02:06

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->