shiva schreef op 18 June 2013 - 15:28 #3922240
Avatar
802 berichten
Veel vrije tijd
Probleem 1, pc1:
nieuwe pc gebouwd wat niet helemaal soepeltjes is verlopen,
pc ging meteen aan, alles werkte... maar bij de windows install kon ik geen schijf selecteren
(dat is nu enkelt een 40gb ssd vertex2) moest disk controller in bios in of uitschakelen.. dit kon ik niet vinden maar met wat geklooi is het toch gelukt.
probleem was meteen dat de pc niet goed opstarte: cannot find proper boot device
start ik de pc opnieuw op en dan start windows wel op...
pc opstart heb ik dus dit probleem, maar soms komt ie er wel doorheen, soms pas naar een startup repair van windows... als windows start werkt alles perfect.
-ssd staat op 1st boot
-kabels zitten goed
-andere kabels / andere poorten geprobeerd
-bios reset
-windows startup repair

probleem2 pc2:
ik heb een videokaart (7870xt joker ding) met maar 1 hdmi uitgang, die heb ik aangesloten op me monitor, dit scherm heeft 2hdmi uitgangen.. ik heb geprobeerd me tv op de 2e hdmi poort te zetten
maar in catalyst kon ik niks vinden en kon het ook me tv niet herkennen..
toch wil ik me pc ook op me tv hebben(voor oa films etc) dus met goede beeldkwaliteit
dus vraag ik me af hoe ik dit het beste kan doen.

gr shiva
MeatpuppeT schreef op 18 June 2013 - 15:55 #3922251
Avatar
5512 berichten
Professional
PC1:
Of Je SSD is kapot (aan het gaan).
Of Zoek op google naar je opstart problemen. Kan me herinneren dat ik dit eerder ook gelezen had. (ene keer lukt wel andere niet) Misschien iets met IDE settings in de bios terwijl je SSD op sATA had (zoiets kan ik mij herinneren)

PC2:
Je TV aansluiten op de tweede HDMI poort op je BEELDSCHERM gaat niet werken nee...
Je zult een converter of een andere kabel moeten halen om je TV op je videokaart aan te sluiten om een tweede scherm te krijgen.
shiva schreef op 18 June 2013 - 15:59 #3922252
Avatar
802 berichten
Veel vrije tijd
MeatpuppeT schreef:

PC2:
Je TV aansluiten op de tweede HDMI poort op je BEELDSCHERM gaat niet werken nee...
Je zult een converter of een andere kabel moeten halen om je TV op je videokaart aan te sluiten om een tweede scherm te krijgen.

verlies ik geen kwaliteit verschil van dvi naar hdmi?
edit: google verteld dat dvi / hdmi niet uitmaak voor beeld verschil, ik zal dus een nieuwe kabel moeten halen.


Laatst gewijzigd op 18 June 2013 - 16:02

MeatpuppeT schreef op 18 June 2013 - 16:02 #3922255
Avatar
5512 berichten
Professional
shiva schreef:
MeatpuppeT schreef:

PC2:
Je TV aansluiten op de tweede HDMI poort op je BEELDSCHERM gaat niet werken nee...
Je zult een converter of een andere kabel moeten halen om je TV op je videokaart aan te sluiten om een tweede scherm te krijgen.

verlies ik geen kwaliteit verschil van dvi naar hdmi?

Er is wel kwaliteits verlies ja, maar enige wat je daaraan kan doen ( zover ik weet ) is een andere videokaart kopen met 2 hdmi aansluitingen :P

voor je eerste probleem .. ff snelle google gedaan.. blijkt dat sommige mensen ook zoiets hadden en dat dat dan door de videokaart kwam (defecte videokaart bij aanschaf is niet onmogelijk)
shiva schreef op 18 June 2013 - 16:05 #3922256
Avatar
802 berichten
Veel vrije tijd
MeatpuppeT schreef:
shiva schreef:
MeatpuppeT schreef:

PC2:
Je TV aansluiten op de tweede HDMI poort op je BEELDSCHERM gaat niet werken nee...
Je zult een converter of een andere kabel moeten halen om je TV op je videokaart aan te sluiten om een tweede scherm te krijgen.

verlies ik geen kwaliteit verschil van dvi naar hdmi?

Er is wel kwaliteits verlies ja, maar enige wat je daaraan kan doen ( zover ik weet ) is een andere videokaart kopen met 2 hdmi aansluitingen :P

voor je eerste probleem .. ff snelle google gedaan.. blijkt dat sommige mensen ook zoiets hadden en dat dat dan door de videokaart kwam (defecte videokaart bij aanschaf is niet onmogelijk)

tis een i5 4570 met intern hd4600 dacht ik.. lijkt me sterk dat die verrot is
MeatpuppeT schreef op 18 June 2013 - 16:44 #3922262
Avatar
5512 berichten
Professional
shiva schreef:
MeatpuppeT schreef:
shiva schreef:
MeatpuppeT schreef:

PC2:
Je TV aansluiten op de tweede HDMI poort op je BEELDSCHERM gaat niet werken nee...
Je zult een converter of een andere kabel moeten halen om je TV op je videokaart aan te sluiten om een tweede scherm te krijgen.

verlies ik geen kwaliteit verschil van dvi naar hdmi?

Er is wel kwaliteits verlies ja, maar enige wat je daaraan kan doen ( zover ik weet ) is een andere videokaart kopen met 2 hdmi aansluitingen :P

voor je eerste probleem .. ff snelle google gedaan.. blijkt dat sommige mensen ook zoiets hadden en dat dat dan door de videokaart kwam (defecte videokaart bij aanschaf is niet onmogelijk)

tis een i5 4570 met intern hd4600 dacht ik.. lijkt me sterk dat die verrot is

moet je eens proberen met een videokaart erin. Dan kun je dat tenminste gelijk uitsluiten

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->