edu schreef op 18 September 2011 - 14:25 #3699463
Avatar
669 berichten
Veel vrije tijd
Hoi allen,

Ik heb vroeger altijd diablo 1 gespeeld maar dan praten we over 10 jaar geleden dus ben het allemaal weer een beetje vergeten. In diablo 1 was het zo dat je je char had en als je online ging kwam je in een chatbox met een x aantal servers die je kon joinen (5 man max geloof ik). Nu ben ik benieuwd hoe het in diablo 2 werkte en hoe het in diablo 3 gaat werken. Ik begrijp dat je een bepaalde difficulity kan instellen. Is het de bedoeling dat je zelf een server host of is dit class gebonden? Is het dan ook zo dat als je de moeilijkheidsgraad verhoogd je betere drops krijgt? En kan je met die betere drops ook weer in easy dungeons gaan?

Ik heb overal gezocht maar kan er niet echt achterkomen hoe het nou werkt. Ik snap het systeem niet precies. Kan iemand mij dit uitleggen?

Dankje
MeatpuppeT schreef op 18 September 2011 - 14:35 #3699475
Avatar
5512 berichten
Professional
Je begint altijd in 'normal' difficulty. Als je die moeilijkheids graad uitgespeeld heb zit je rond de lvl 24 gok ik (in D3) Daarna kun je alle acts (4) opnieuw spelen in de volgende moeilijkheids graad (nightmare) met dezelfde character. Dan begin je dus weer van voren af aan met je lvl 24 char, maar nu is het dus veel moeilijker maar krijg je ook weer drops die beter zijn. Dit gaat zo door tot de derde moeilijkheid, hell (max lvl 60 in D3), en dan heb je nog de inferno moeilijkheid die kun je echt alleen doen als je goede gear hebt e.d.

Hoe het online eruit gaat zien weet ik niet, maar hoe het in D2 eruit zag;
Je komt online en je komt in een channel met een stuk of 20/30 mensen waarmee je kan chatten. Andere channels kun je makkelijk joinen door de channel naam te weten.
Dan kun je een game createn of een game joinen. Een game naam zie je door de 'server list'. In elke game kan in D2 max 8 mensen zitten (de max voor D3 = 4).
Niks is aan een character gebonden en de mappen zijn altijd random-generated (ook in D3 geloof ik)

Dat was het wel denk ik wat je vroeg :>

Oh .. Er zijn niet echt dungeons. Het is geen MMO :P Je hebt wel op de map ergens een grot oid waar je in kan gaan waar weer een aantal verbeterde creatures in zitten die weer meer kans hebben om betere shit te droppen.

edit: Ik weet alleen niet zeker of er channels zullen zijn in D3 zoals in D2. Dit wordt namelijk gedaan via de nieuwe battlenet shizzle waar SC2 ook op werkt, maar daar zijn ook geen channels. Mss dat iemand anders dit weet hoe dit gaat werken.


Laatst gewijzigd op 18 September 2011 - 14:37

edu schreef op 18 September 2011 - 14:45 #3699486
Avatar
669 berichten
Veel vrije tijd
Thanks man! Dit geeft mij al heel wat meer duidelijkheid. Zelf hoopte ik toch op 8 max players eigenlijk. Ik neem aan dat voor de Arena fights het systeem anders gaat werken. Met ze 4en in een server naar de arena toe komt zelden voor lijkt mij. Cant wait to play!
MeatpuppeT schreef op 18 September 2011 - 14:50 #3699490
Avatar
5512 berichten
Professional
Mja ik kan ook niet wachten :P
Maar ik heb ook geen idee hoe dat PVP gebeuren in elkaar gaat steken, maar daar ga ik toch niet aan mee doen :P
edu schreef op 18 September 2011 - 14:52 #3699492
Avatar
669 berichten
Veel vrije tijd
Ik denk dat de PvE content inderdaad is waar het omdraait met diablo. In diablo 1 was het zo dat je buiten de town mensen kon afmaken mits ze flagged waren voor PvP. Zou dit ook in diablo 3 zijn? Dat vond ik namelijk wel erg leuk haha
MeatpuppeT schreef op 18 September 2011 - 15:06 #3699512
Avatar
5512 berichten
Professional
edu schreef:
Ik denk dat de PvE content inderdaad is waar het omdraait met diablo. In diablo 1 was het zo dat je buiten de town mensen kon afmaken mits ze flagged waren voor PvP. Zou dit ook in diablo 3 zijn? Dat vond ik namelijk wel erg leuk haha

In D2 kon iemand jou gewoon een enemy maken en je dan slachten. Je kon dan niks terug doen voordat je hem eerst enemy gemaakt had. Erg vervelend soms. Ik denk ook dat ze dat er helemaal uit gehaald hebben in D3 en in plaats daarvan dus dat PVP systeem hebben gemaakt
fenna schreef op 18 September 2011 - 15:07 #3699513
Avatar
2987 berichten
Diablo III crew
Diablo 3 is inderdaad volledig georiënteerd op PVE. PVP zit er wel in, maar zoals Blizzard zelf al heeft aangegeven zal dit niet balanced zijn en ook niet worden. Dit omdat Diablo 3 tot nu toe volledig om PVE draait en ze niets willen veranderd aan de classes zodat ze ook in pvp goed werken. Als ze dat doen gaat de kwaliteit van PVE achteruit (zeggen ze).

Het spel zelf gaat om 4 acts a.k.a. hoofdstukken (voor zover bekend) en 4 moeilijkheden normal, nightmare en hell en inferno. Welk level bij welke moeilijkheidsgraad hoort is volgens mij ook nog niet bekend. Per moeilijkheidsgraad speel je dezelfde acts. In hell wordt je level 60 en dan kun je ook pas inferno in. De groepen zijn max 4 personen, ook in pvp.

Voor zover bekent kun je mensen niet attacken buiten de arena om, maar dit kan ofc bij release nog veranderen.

edit: blizzard draait de server waarop je moet inloggen, je kunt dus niet offline spelen.


Laatst gewijzigd op 18 September 2011 - 15:08

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->