Nappa schreef op 14 August 2011 - 15:12 #3679978
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Heb afgelopen week nieuw modem binnen gekregen & interactieve tv ontvang kastje.
Interactieve tv gaat via internet modem!

Nu hadden wij al internet van KPN (dus een modem) en deze heb ik nu verwisseld met de nieuwe, prima top, internet doet het bij iedereen, wireless ook, alleen TV niet!
________________________________________________________

In de handleiding van KPN staat dat op het internet modem er 4 ethernet ingangen zijn. 1,2 & 4 voor internet en ethernet ingang 3 voor tv. (Dit lijkt mij niet helemaal nodig, volgens mij maakt het niet uit welke ingang je gebruikt voor tv aangezien het via ethernet gaat.)

De tv ontvanger geeft aan: Fout 12: Geen IP-Adres, door modem of thuisnetwerk fout.

Dus ik neem aan dat hij geen "internet" krijgt. Terwijl alle pc's & laptops hier wel verbinding hebben.

Situatie zoals hij nu ligt:
Modem > ethernetkabel > hubje (splitter) > 2 ethernetkabels uit de switch > 1 naar een pc, 1 naar de tv ontvanger.

Pc heeft dus internet tv ontvanger niet.

Vervolgens heb ik het volgende geprobeerd:
Modem > ethernetkabel ingang 3 kabel ingestoken > rechtstreeks naar tv ontvanger.
Dit geeft nog steeds hetzelfde probleem.


__________________________________________

Nou misschien is het tv signaal nog niet door gegeven door KPN (aangezien ik het pakket eigenlijk pas over 3 weken zou krijgen. Maar als ik 2 pakketten binnen krijg wil ik het meteen aan de praat krijgen uiteraard.

Nu heb ik eigenlijk 2 vragen:
1. Hoe komt het dat de tv-ontvanger die foutcode geeft?
- Signaal misschien nog niet door gegeven door KPN.
- De kabels zijn verkeerd verbonden.
- Ethernet ingang 3 is alleen voor tv.

2. De situatie met switch, kan het zo normaal werken?


UPDATE - 6 SEPTEMBER 2011

Toch even mijn verhaal eruit gooien, wordt nu toch wel behoorlijk chagrijnig.
Ik had dus nieuwe modem gekregen, top werkt, internet snelheid is zelfs verhoogd!

29 Augustus werd signaal veranderd zodat ook Interactieve TV aan kan. Top werkte ook, ik heb internet & interactieve tv. Paar dagen verder merkte ik toch al gauw op dat wanneer interactieve tv aan stond, internet wel erg traag is..

Zal toch niet dat internet het niet aan kan wanneer interactieve TV aan staat. Snelheidstest gedaan op speedtest.net en blijkt dat internet maximale download met de helft minder is! 350kb/s.. nooit genoeg om TV + internet tegelijk te regelen.

KPN gebeld, ja meneer alles is correct aangesloten! Modem zit 20 cm van het hoofdpunt af, en er zit 1 ethernetkabel naar de pc, 350kb/s MAX!!! Zonder tv aangesloten! Klopt natuurlijk helemaal niets van!

KPN gaf ook aan met een test dat de snelheid inderdaad 350kb/s is en dat hier eigenlijk 1.7 mb/s gehaald moet worden!!!

Nu komt er morgen een 'monteur' maar zodra meneer de 'monteur' zegt dat het toch echt de bekabeling binnenshuis is krijg ik de rekening van 70 euro voor mijn neus geduwd...

Hier moest ik maar akkoord mee gaan, en komt er morgen dus een monteur kijken.

Ik weet voor 99% zeker dat het buitenshuis moet zijn. Toen het nieuwe modem binnenkwam en ik deze aansloot met dezelfde bekabeling van het oude modem, werkte het nieuwe modem meteen en was internet zelfs 150kb/s sneller! 29 Augustus werd het signaal gewijzigd voor interactieve tv en toen is internet ineens 350kb/s dus het moet wel buitenshuis ergens fout gaan!


Sorry moest dit even kwijt, veelste veel tekst maar hier kan ik echt chagrijnig van worden!
KPN, jullie zijn weer goed bezig!
Nappa schreef op 14 August 2011 - 15:42 #3680005
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Op mijnKPN staat als orderstatus:

Wijziging abonnement
Status : -
Afspraakdatum: 29-08-2011
Orderomschrijving: Hier kunt u uw huidige pakket wijzigen

Ik neem aan dat tv-signaal pas de 29e ingaat. Nog even wachten helaas.

Mijn 2e vraag staat nog wel!

_______________________

De situatie met switch, kan ik op deze manier gebruik maken van Interactieve TV?

Modem > Ethernetkabel > Switch (splitter) > 1 kabel naar pc, 1 kabel naar iTV ontvanger
legendareN schreef op 14 August 2011 - 15:47 #3680008
Avatar
9600 berichten
Gamelux Elite
owja en de 29e moet je ff je modem resetten.. wij thuis bij upc tzelfde, abbo upgrade.. toen kregen we nieuwe modem binnen ik die aansluiten.. werkte tv nog niet.. internet wel via modem. Maar de tv nog niet. Sluit oude modem weer aan, toen werkte internet weer niet maar tv wel >_>

Je moet em 29e resetten en ff mac addres opnieuw kopieren blabla als je router gebruikt, veranderd ook.. En anders bellen.
Nappa schreef op 14 August 2011 - 16:11 #3680018
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Dat is een probleem voor later. Ik wil graag weten kan internet & tv tegelijk door 1 ethernet kabel?
Expjah schreef op 14 August 2011 - 16:20 #3680023
Avatar
718 berichten
Veel vrije tijd
Is dit glasvezel? bij mij zitten er 2 poorten op de "modem" 1 voor internet en 1 voor tv


Laatst gewijzigd op 14 August 2011 - 16:20

deMan schreef op 14 August 2011 - 16:36 #3680034
Avatar
2914 berichten
Honorary Gamelux Member
Sorry dat ik eventjes je topic kaap, maar wij thuis hebben UPC.
Later kocht ik een TV voor in mn kamer maar wou daar ook digitaal ontvangen. Dus kocht ik zo'n C+ kaart die je achter je tv propt.

Alleen nu ontvang ik maar 1 van de 10 kanalen wel, de rest niet..
TV hoort de kaart te kunnen lezen (LG 42 LE 5300)
Waar zou dit aan kunnen liggen?
Heb ik iets over het hoofd gezien? (want dat hele resetten mac adressen nooit gedaan)
EJN schreef op 14 August 2011 - 16:37 #3680035
Avatar
3370 berichten
Vierkante ogen
Heb zelf ook interactieve televisie gehad via de KPN. Maar je moet de ontvanger rechtstreeks aansluiten op ethernetpoort 3 anders dan werkt het al niet meer :)
Nappa schreef op 14 August 2011 - 16:44 #3680042
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
EJN schreef:
Heb zelf ook interactieve televisie gehad via de KPN. Maar je moet de ontvanger rechtstreeks aansluiten op ethernetpoort 3 anders dan werkt het al niet meer :)

Dit moet echt 100%?
Kan je niet ethernetkabel in poort 3 stoppen voor internet & tv?
Nappa schreef op 14 August 2011 - 16:48 #3680044
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Dan moet ik morgen even lange telefoonkabel halen, zodat modem dichterbij kan staan. Dit is in ieder geval geen probleem.

Bedankt in ieder geval.
EJN schreef op 14 August 2011 - 16:53 #3680048
Avatar
3370 berichten
Vierkante ogen
Nappa schreef:
Dan moet ik morgen even lange telefoonkabel halen, zodat modem dichterbij kan staan. Dit is in ieder geval geen probleem.

Bedankt in ieder geval.

Wat is lang? :p kans is wel groot dat als je bijvoorbeeld een telefoonkabel van 20 meter tussen je ISRA en modem legt dat je een trage verbinding kunt ervaren ;) (hoeft niet zo te zijn)

Zou persoonlijk dan een langere ethernetkabel aanschaffen :)
En dat met interactieve TV heb ik ook geprobeerd met een switch ertussen en dat werkte helaas niet. Dus gewoon Ethernetpoort 3 van je modem een kabel rechtstreeks naar de ontvanger toe.
Nappa schreef op 14 August 2011 - 17:04 #3680058
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Ik heb 15 meter nodig! Ik ga het gewoon proberen, is internet trager pak ik langere ethernet kabels. Ga liever voor langere telefoonkabel omdat er dan maar 1 lijn door het huis zwerft.
Nappa schreef op 14 August 2011 - 17:20 #3680065
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Hm ik loop wat te zoeken op internet over signaal verlies in telefoonkabel en kom verschillende argumenten tegen.

Ik wil morgen langs mediamarkt en zal daar gelijk vragen over de verschillen alhoewel ik weinig vertrouwen in heb dat deze mensen er meer verstand van hebben.
Nappa schreef op 14 August 2011 - 17:38 #3680076
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Wat is de max. lengte van de telefoonkabel van splitter naar modem?
De kabel van splitter naar modem mag maximaal 20 meter zijn in geval van twisted pair. Let op! Gebruik van een ander type kabel kan de snelheid van ADSL negatief beïnvloeden.

Wat ook een optie is, is om de lengte vanaf ISRA punt tot splitter te verlengen..
Dit heeft volgens mij helemaal geen effect op signaal verlies..

Maar dan zou ik geen idee hebben wat voor verleng iets ik moet aanschaffen.
Nappa schreef op 15 August 2011 - 14:56 #3680480
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Om even een update te geven, ik heb zojuist 2 telefoonkabels van 4 meter aan elkaar gemaakt met behulp van een connector/splitter. En modem met een 1 meter ethernetkabel aan de verdeelblok gezet, en alles werkt! Behalve tv nog...

En download snelheid is nu hoger.... van 780kb/s naar 940kb/s ....
GREGGGG schreef op 15 August 2011 - 16:26 #3680543
Avatar
2218 berichten
Te enthousiast
ik heb ook sinds kort interactieve televisie en het maakt wel degelijk uit welke poort je gebruik, waarom i dont know. Maar in elke andere poort doet mijn televisie het dus niet. En fout 12 is inderdaad dat je interactieve televisie nog niet aan staat ( geen signaal )
Nappa schreef op 15 August 2011 - 17:21 #3680606
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
GREGGGG schreef:
ik heb ook sinds kort interactieve televisie en het maakt wel degelijk uit welke poort je gebruik, waarom i dont know. Maar in elke andere poort doet mijn televisie het dus niet. En fout 12 is inderdaad dat je interactieve televisie nog niet aan staat ( geen signaal )

Top! Bedankt voor de bevestiging!
Nappa schreef op 6 September 2011 - 17:07 #3693513
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Toch even mijn verhaal eruit gooien, wordt nu toch wel behoorlijk chagrijnig.
Ik had dus nieuwe modem gekregen, top werkt, internet snelheid is zelfs verhoogd!

29 Augustus werd signaal veranderd zodat ook Interactieve TV aan kan. Top werkte ook, ik heb internet & interactieve tv. Paar dagen verder merkte ik toch al gauw op dat wanneer interactieve tv aan stond, internet wel erg traag is..

Zal toch niet dat internet het niet aan kan wanneer interactieve TV aan staat. Snelheidstest gedaan op speedtest.net en blijkt dat internet maximale download met de helft minder is! 350kb/s.. nooit genoeg om TV + internet tegelijk te regelen.

KPN gebeld, ja meneer alles is correct aangesloten! Modem zit 20 cm van het hoofdpunt af, en er zit 1 ethernetkabel naar de pc, 350kb/s MAX!!! Zonder tv aangesloten! Klopt natuurlijk helemaal niets van!

KPN gaf ook aan met een test dat de snelheid inderdaad 350kb/s is en dat hier eigenlijk 1.7 mb/s gehaald moet worden!!!

Nu komt er morgen een 'monteur' maar zodra meneer de 'monteur' zegt dat het toch echt de bekabeling binnenshuis is krijg ik de rekening van 70 euro voor mijn neus geduwd...

Hier moest ik maar akkoord mee gaan, en komt er morgen dus een monteur kijken.

Ik weet voor 99% zeker dat het buitenshuis moet zijn. Toen het nieuwe modem binnenkwam en ik deze aansloot met dezelfde bekabeling van het oude modem, werkte het nieuwe modem meteen en was internet zelfs 150kb/s sneller! 29 Augustus werd het signaal gewijzigd voor interactieve tv en toen is internet ineens 350kb/s dus het moet wel buitenshuis ergens fout gaan!


Sorry moest dit even kwijt, veelste veel tekst maar hier kan ik echt chagrijnig van worden!
KPN, jullie zijn weer goed bezig!
jARON schreef op 6 September 2011 - 17:51 #3693560
Avatar
5484 berichten
Honorary Gamelux Member
ik heb hetzelfde, het leuke is het volgende:

Eerst had ik alleen internet van KPN , perfecte ping en stabiele verbinding.. nu internet-tv-telefonie blabla van KPN, maar ze hebben het internet opeens op planet.nl gegooit! en daar gaat alles mis :@:@ (onderdeel van kpn maargoed)
Nappa schreef op 6 September 2011 - 17:53 #3693562
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Als ze het morgen niet oplossen, wat zou ik dan eventueel kunnen doen?
Expjah schreef op 6 September 2011 - 18:11 #3693567
Avatar
718 berichten
Veel vrije tijd
Nappa schreef:
Als ze het morgen niet oplossen, wat zou ik dan eventueel kunnen doen?

het probleem is gewoon als je ver van centrale afwoont met adsl dat je niet veel snelheid krijgt (is uit te lezen in modem)

en interactieve tv vraagt ook gewoon gemiddeld bij normale zenders 1.2mbit, dus het klopt wel dat je zegt dat het langzamer wordt als je tv kijkt.. zal alleen niet moeten (wellicht kunnen ze een ander koperdraadje pakken en daar het tv signaal overheen sturen)

toen glasvezel net was aangesloten bij me merkte ik ook dat ik 10mbit miste als tv aan ging, had gebeld en ze konden dat ook zien dus hadden ze wat veranderd waardoor mijn internet er niet meer onder "lijd".

post anders even je gegevens die je hier uit kan halen, http://www.bbned.nl/netwerk/postcodecheck

kan je beetje zien hoeveel mbit je moet kunnen halen
Neato3i schreef op 6 September 2011 - 18:55 #3693586
Avatar
3776 berichten
Vierkante ogen
@ Nappa
Ik lees dat je ADSL hebt van KPN. Interactieve TV (iTV) neemt 4-8MBit in beslag van je lijn afhankelijk of je een recorder hebt. Dit word niet gereserveerd, dus het gaat idd van je downloadsnelheid af. Ik weet niet precies welk ADSL abonnement je hebt, wat de snelheid daar van is, dus als je dat kan vermelden zou fijn zijn.
Lijkt me sterk dat het aan je bekabeling ligt, lijkt me eerder dat het aan je ADSL snelheid ligt.

Ik werk sindskort op de Glazvezel afdeling van KPN, dus weet hier wel wat van af.
PM me anders als je meer vragen hebt, of zet ze hier neer ;)
jARON schreef:
ik heb hetzelfde, het leuke is het volgende:

Eerst had ik alleen internet van KPN , perfecte ping en stabiele verbinding.. nu internet-tv-telefonie blabla van KPN, maar ze hebben het internet opeens op planet.nl gegooit! en daar gaat alles mis :@:@ (onderdeel van kpn maargoed)
Klopt niet, Planet Internet bestaat niet meer, was inderdaad een onderdeel van KPN maar word niet meer ondersteunt, is opgegaan in KPN. Dus ze kunnen je nooit hebben overgezet op Planet lol
Nice story.


Laatst gewijzigd op 6 September 2011 - 19:13

Neato3i schreef op 6 September 2011 - 19:00 #3693589
Avatar
3776 berichten
Vierkante ogen
Oh en dat probleem van 14 augustus is denk ik al opgelost maar leg het nog even uit.:

iTV werkt alleen via poort 3 op je modem, die is daar speciaal voor gereserveerd.
Dus een netwerkkabel van poort 3 naar je tvtuner is prima
Daarnaast je PC aansluiten op poort 1,2 of 4.

Die situatie beschreven met die switch werkt niet op die manier.
Je kan wel de bijv de switch op poort 3 aansluiten, en dan 2 tv's op die switch. Maar pc's gaan dan niet werken als je die dan alsnog op die switch aansluit.
Neato3i schreef op 6 September 2011 - 19:05 #3693594
Avatar
3776 berichten
Vierkante ogen
Expjah schreef:
toen glasvezel net was aangesloten bij me merkte ik ook dat ik 10mbit miste als tv aan ging, had gebeld en ze konden dat ook zien dus hadden ze wat veranderd waardoor mijn internet er niet meer onder "lijd".
Bij KPN Glasvezel kan je een brons(30MBit), zilver(50MBit) of goud (100MBIT) pakket hebben. Alleen bij die 100 MBit is je iTV niet gereserveerd, dus die zal van je downloadsnelheid afgaan. Bij 30 en 50 zou het geen invloed moeten hebben.
GREGGGG schreef op 6 September 2011 - 19:45 #3693617
Avatar
2218 berichten
Te enthousiast
ik beaam de kut KPN :)
kreeg ook een aanbieding van 35 euro, onbeperkt bellen, iTV en 40mbit internet. Dus ik dacht ik doe het, maar toen werd het dus 40 euro zonder onbeperkt bellen
yoraN3i schreef op 6 September 2011 - 19:47 #3693620
Avatar
5720 berichten
Professional
Itv zonder glasvezel.. Wij raden het af.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
Expjah schreef op 6 September 2011 - 19:50 #3693623
Avatar
718 berichten
Veel vrije tijd
Neato3i schreef:
Expjah schreef:
toen glasvezel net was aangesloten bij me merkte ik ook dat ik 10mbit miste als tv aan ging, had gebeld en ze konden dat ook zien dus hadden ze wat veranderd waardoor mijn internet er niet meer onder "lijd".
Bij KPN Glasvezel kan je een brons(30MBit), zilver(50MBit) of goud (100MBIT) pakket hebben. Alleen bij die 100 MBit is je iTV niet gereserveerd, dus die zal van je downloadsnelheid afgaan. Bij 30 en 50 zou het geen invloed moeten hebben.

hmk, ik kan zelfs voor 200/200 gaan maar ga geen 97 euro per maand betalen, plus qua latency maakt het toch niet veel uit

bij 100/100 is bij concepts ook de volle, itv gaat er niet van af.

maar TS moet ff http://www.bbned.nl/netwerk/postcodecheck checken en wellicht posen
Neato3i schreef op 6 September 2011 - 20:00 #3693625
Avatar
3776 berichten
Vierkante ogen
T ligt ook meer aan de bekabeling, als die alleen geschikt is tot 100 MBit zal je dus nooit meer kunnen trekken.. Als die geschikt is tot 1000MBit is het volgens mij wel ondersteunt bij 100/100 van KPN.
Nappa schreef op 6 September 2011 - 22:24 #3693706
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Even voor de duidelijkheid:

Internet zonder TV is momenteel gehalveerd, dus interactieve tv moet er nu even buiten worden gehouden.

KPN medewerker vertelde mij dat ik ruim genoeg moest halen om zorgeloos tv te kijken en normaal te internetten. Toen het signaal werd overgezet voor interactieve tv gaat dit nu over een andere lijn vertelde hij mij, dit kan een oorzaak zijn.

Wat gewoon vreemd is, toen ik het nieuwe modem kreeg en aansloot haalde ik bijna 1mb/s en nadat het nieuwe signaal geactiveerd werd voor internet + tv is het dus gehalveerd.

Ik wacht af wat de monteur te zeggen heeft en hoop dat hij iets kan doen..
Nappa schreef op 6 September 2011 - 22:29 #3693712
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Expjah schreef:
Nappa schreef:
Als ze het morgen niet oplossen, wat zou ik dan eventueel kunnen doen?

het probleem is gewoon als je ver van centrale afwoont met adsl dat je niet veel snelheid krijgt (is uit te lezen in modem)

en interactieve tv vraagt ook gewoon gemiddeld bij normale zenders 1.2mbit, dus het klopt wel dat je zegt dat het langzamer wordt als je tv kijkt.. zal alleen niet moeten (wellicht kunnen ze een ander koperdraadje pakken en daar het tv signaal overheen sturen)

toen glasvezel net was aangesloten bij me merkte ik ook dat ik 10mbit miste als tv aan ging, had gebeld en ze konden dat ook zien dus hadden ze wat veranderd waardoor mijn internet er niet meer onder "lijd".

post anders even je gegevens die je hier uit kan halen, http://www.bbned.nl/netwerk/postcodecheck

kan je beetje zien hoeveel mbit je moet kunnen halen
Ik woon niet te ver van de centrale, dit is mij duidelijk verteld. Woon vrij dichtbij.

Het is mij duidelijk dat TV wat snelheid neemt van het internet maar het probleem is dat de internetsnelheid op zichzelf al voor de helft verlaagd is. Dat is momenteel het probleem.
Nappa schreef op 6 September 2011 - 22:36 #3693715
Avatar
11202 berichten
Eindbaas
Neato3i schreef:
@ Nappa
Ik lees dat je ADSL hebt van KPN. Interactieve TV (iTV) neemt 4-8MBit in beslag van je lijn afhankelijk of je een recorder hebt. Dit word niet gereserveerd, dus het gaat idd van je downloadsnelheid af. Ik weet niet precies welk ADSL abonnement je hebt, wat de snelheid daar van is, dus als je dat kan vermelden zou fijn zijn.
Lijkt me sterk dat het aan je bekabeling ligt, lijkt me eerder dat het aan je ADSL snelheid ligt.

Ik werk sindskort op de Glazvezel afdeling van KPN, dus weet hier wel wat van af.
PM me anders als je meer vragen hebt, of zet ze hier neer ;)

Correct, ik heb momenteel Internet Basis + Interactieve TV (iTV).
Interactieve TV heb ik standaard abbo dus niet alle zenders en geen record functie!
Wanneer ik nu een testfile download is de snelheid - 400kb/s stable max.
Wanneer ik een testfile download met interactieve tv aan - 100 kb/s stable max.

Hieruit concludeer ik dat Interactieve TV 300 kb/s van de internet snelheid haalt.

Aangezien ik voorheen 950 kb/s haalde, moet het geen probleem zijn om te internetten + tv te kijken.

Zoals aangegeven, toen het signaal veranderd werd voor de TV is het probleem ontstaan! (De vermindering van de internet snelheid)

KPN heeft ook bevestigd mbv tests dat de snelheid momenteel 400kb/s is terwijl ik makkelijk 1mb/s kan halen.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->