DiRT 3 (Multiplayer)

Geschreven door 'Ijsklont'' op Sunday, 26 June 2011 om 23:06

In 2007 kwam de eerste Colin McRae: DiRT game uit op de markt, maar DiRT had toen al vijf voorgangers waarvan deze kon leren en verbeteren. Nu zijn wij inmiddels weer enkele jaren verder en zijn wij al aangekomen in de derde deel in de DiRT reeks en zal dit de eerste game zijn die de Colin McRae naam niet zal dragen.

Grafisch genot

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, grafisch is DiRT 3 echt een genot voor het oog! Of je nu door de Keniaanse gebieden heen racet, of over het sneeuw in Noorwegen scheurt. Er zit wel zoveel grafische details in deze rally game, dat je zeker versteld van zult staan.
 

Een belangrijk onderdeel is dan wel ook de weersomstandigheden tijdens de races. Als je bijvoorbeeld met een race bezig bent in Noorwegen dan sneeuwt het ook gewoon tijdens de race en merk je ook dat dit invloed heeft op de omgeving en je auto. Ook hoe verder je met de race komt, des te meer je auto bijvoorbeeld onder de sneeuw komt te zitten. Ook zie je in de sneeuw op de weg duidelijke afdrukken waar jij of één van de tegenstanders heeft gereden. Uiteraard heeft de sneeuw ook effect op je rijgedrag en kun je snel uitglijden dan wanneer je op een mooi droog asfalt weg scheurt.

Multiplayer

Maar laten wij eens gaan storten op de multiplayer van DiRT 3, zo heeft Codemasters alle online modus van DiRT 2 meegenomen en aangevuld met wat nieuws. Zo hadden de vorige DiRT games geen splitscreen multiplayer mogelijkheid, maar in DiRT 3 heeft Codemasters besloten om dit er wel in te bouwen.

DiRT 3 kent ook drie leuke en wellicht bekende party games, waaronder Transporter. Transporter is namelijk gebaseerd op de wel bekende ‘Capture the Flag’ dat je in vele FPS games wel tegenkomt. In DiRT 3 is er echter maar één vlag, deze vlag wordt ergens in het gebied geplaatst en de speler probeert deze vlag te pakken en daarna terug te brengen naar de basis. Mijn favoriete party game in DiRT 3 is echter ‘Outbreak’. In Outbreak begint één speler als een soort zombie auto, deze speler is herkenbaar aan de groene gloed over zijn wagen. Het idee achter deze game mode is echter vrij simpel, jij als zombie moet andere wagen geïnfecteerd maken door deze te rammen. De laatste speler die niet geïnfecteerd is geraakt heeft uiteindelijk gewonnen. De laatste party game is ‘Invasion’. In deze party game die je een invasie van kartonnen robots tegen te gaan door deze om te rijden.


Verder is de online multiplayer opgebouwd in twee hoofd delen, namelijk Pro Tour en Jam Sessions. De naam Pro Tour zeg het al een beetje, deze is namelijk voor de meer serieuze spelers die ranked matches spelen en daarmee meer roem en faam willen behalen. Jam sessions is meer voor de fun spelers, hierin kun je zelf ook de game maken en daarbij ook zelf de regels bepalen. Verder bevatten zowel Jam Sessions als Pro Tour de zelfde game modus die je ook terug kunt vinden in de singleplayer van DiRT 3.

Er is nog meer…

Als je dacht dat dit alles is dan heb je het fout! De multiplayer van DiRT 3 bevat namelijk nog iets anders wat nog niet in eerdere DiRT games terug te vinden is, namelijk Gymkhana. Hierin is het belangrijk om zoveel mogelijk van je skills zoals donuts draaien, driften, voorwerpen om beuken om punten te kunnen verzamelen en hoe meer je doet en vlekkeloos achter elkaar, hoe meer punten je verdient. De grote van de courses voor
Gymkhana zijn niet te klein maar ook niet te groot, dit is eigenlijk perfect je wilt zo snel mogelijk achter elkaar verschillende van je skills kunnen showen.  Gymkhana is wellicht de beste toevoeging aan DiRT 3 wat Codemasters heeft kunnen bedenken.

Tevens zit er in DiRT 3 de mogelijkheid om korte video opnames te maken en deze direct naar Youtube te uploaden. Het is zeker een goede en leuke manier om je beste race momenten te delen met de rest van de wereld. Helaas is echter deze optie alleen beschikbaar voor de singleplayer en hebben dit dus niet kunnen testen met de multiplayer.


Conclusie


DiRT 3 is wellicht de beste rally game van dit jaar, of is dit meer omdat er geen andere rally game dit jaar is uitgekomen? De multiplayer brengt naast het serieuze racen ook veel fun met zich mee, hiermee heb je dan ook zeker een mooie afwisseling. Op grafisch gebied durf ik zelfs geen woord over vuil te maken.


Voor de rally fans is DiRT 3 dan ook zeker een musthave en ook gamers die minder hebben met deze genre zullen ook veel plezier hebben met DiRT 3.


Pluspunten

Minpunten

+ Grafisch genot voor het oog

+ Veel content

- Youtube alleen te gebruiken in singleplayer

 

Reacties

foute_willem schreef op 28 June 2011 - 14:21 0 thumbs
Avatar
 
Goed geschreven,Dennis
Jammer dat het vrij kort is ,gelukkig wel lekker duidelijk
Top!!!:D
BadazzNL schreef op 28 June 2011 - 16:37 0 thumbs
Avatar
 
Leuke review, heb hierdoor een goeie indruk gekregen van DIRT 3, niks voor mij dus:D
bathurst schreef op 24 November 2011 - 11:43 0 thumbs
Avatar
 
Game werkt niet in combinatie met een logitech g110 toetsenbord :) even als minpunt het probleem is bekend.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->