QPAD UC

Geschreven door 'itons'' op Tuesday, 21 December 2010 om 17:48

Na onze reviews van de QPAD Heaton en CT muismatten is het nu de beurt aan de UC. Voegt deze mat wat toe aan het QPAD assortiment of niet?

Iets dat direct opvalt aan de UC is dat dit wel een stoffen mat is, in tegenstelling tot de plastic Heaton en de zachte CT mat met harde coating. Niets van dit alles vinden we terug bij de UC, dit is een klassieke stoffen muismat. Velen van jullie zullen bekend zijn met deze muismat, hij is immers al beschikbaar sinds 2007. Kennelijk is de UC goed in wat hij doet, hij gaat immers al een tijdje mee.

Uiterlijk

De UC is een zwarte muismat van 3mm dik. De vorm is rond met een inkeping onderaan en doet nog het meest denken aan een uitvergrootte gel pols steun, maar dan zonder gel. Links onderaan vinden we een klein Qpad logo terug.

Afgezien van de aparte vorm, is de UC een echte doorsnee muismat. De typische anti-slip ondergrond, die we tegenwoordig op elke muismat tegenkomen, is natuurlijk aanwezig. Deze doet zijn werk goed en houdt de UC op zijn plaats, hoe wild je ook doet. Misschien dat dit revolutionair was bij de introductie van de muismat in 2007, maar ondertussen is dit natuurlijk een vereiste feature die terug komt in elke muismat.

Water afstootbaarheid

Dat de UC al een tijdje meedraait is goed te merken aan de afstootbaarheid van de mat. Waar veel fabrikanten afstootbaarheid van water en andere vloeistoffen als verkooppunt nemen, is de UC niet speciaal behandeld hiervoor. Water blijft op de mat liggen, maar trekt er voor een groot deel wel in. Doorspelen na een ongelukje is dan ook niet aan te raden als je je muis heel wilt houden.

Prestaties

Zolang de UC droog blijft is het een prettige mat. De stof zorgt voor voldoende glide om snel te kunnen reageren en soepel te bewegen. De oppervlakte is prettig zacht en gaat niet irriteren. Wij speelden een aantal prima potjes Starcraft 2, Heroes of Newerth en Counter-Strike op deze mat.

Conclusie


De Qpad UC doet alles wat je van een muismat in deze prijscategorie verwacht. Voor iets meer dan een tientje haal je een muismat zonder poespas in huis. Geen gestikte randen, geen water afstootbaarheid, geen geheime anti-slip formule, maar gewoon een muismat waar je een flinke pot op kunt ownen in welke game je maar wilt. De perfecte mat voor gamers die van stoffenmuismatten houden en niet teveel geld kwijt willen zijn. Eindoordeel: 7,5.

Afbeeldingen

 

Specificaties

QPAD®|UC™ Medium, Black, 3mm.
Gaming surface with uncoated cloth surface.
QPAD|Glidz™ included for utlimate control.
Size: Medium [35x25.5cm 13.77x10inch]
Thickness: 3mm
Color: Black
Surface: Uncoated cloth surface
Other: Including Q|Glidz and Q|Stickers
Art.Nr. 3909

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->