Roccat Pyra

Geschreven door 'itons'' op Wednesday, 17 November 2010 om 16:33

Gamen is inmiddels niet meer iets dat je alleen thuis doet, ook onderweg kan je gamen op bijvoorbeeld je telefoon of laptop. Voor de serieuze gamers heeft Roccat de Pyra geïntroduceerd, een kleine muis die je makkelijk mee kan nemen, maar die wel alles in huis heeft wat je van een echte gaming muis verwacht.

De Pyra heeft veel weg van zijn grotere broertje, de Kova. De Pyra is net een slagje kleiner en heeft geen lichtjes, maar lijkt verder qua uiterlijk veel op de Kova. Daarnaast heeft de Pyra 2 knoppen minder en een sensor die tot 1600DPI kan meten in plaats van de 3200DPI van de Kova.

Schijn bedriegt?

De Pyra zou als laptop muis toch de competitie aan moeten kunnen met full-size gaming muizen. Aan beide zijkanten van de muis vinden we twee grip oppervlaktes terug, deze zorgen ervoor dat het makkelijker is om de muis goed vast te houden. Boven deze grips is aan beide zijdes een knop aangebracht. Out of the box is de linker zijknop de EasyShift+ knop, die we ook terug zagen op de Roccat Kone+. Daarmee kun je knoppen een tweede functie toewijzen, die je activeert door de EasyShift+ knop ingedrukt te houden en dan op de andere knop te drukken.
Net als op de Kova vinden we een grof, rubberachtig scrollwiel terug. De rand op het scrollwiel die we bij de Kova zo ergerlijk vonden is hier minder scherp. Bovenop de muis zit een inkeping waaronder een status LED aanwezig is. Deze gaat langzaam aan en uit zolang de muis is aangesloten.


Qua uiterlijk lijkt de Pyra dus sterkt op de Kova, egaal zwart, degelijk en functioneel, maar daardoor ook wel een beetje saai.

De Pyra in gebruik

 Wat opvalt is dat over de vorm van de Pyra goed is nagedacht, eigenlijk is ten opzichte van de Kova voornamelijk ruimte bespaard bij de palm rust. Deze is gewoon een stuk kleiner, waardoor je vingers nog wel gestrekt op de muis liggen en je handpalm op de tafel rust in plaats van op de muis. Als je eenmaal gewend bent hier aan is de Pyra niet minder prettig in gebruik dan een gewone full-size muis.

In-game merk je niet dat je een laptop muis in gebruik hebt, de precisie van de pointer is zoals je van full-size gaming muizen gewend bent en snelle bewegingen worden ook correct geregistreerd.
 

Klein maar krachtig

De Pyra is dus echt een gaming muis in het klein. Hij heeft net wat minder knoppen en features dan zijn grote broertjes. Met het meegeleverde zakje kun je de muis makkelijk kwijt in een laptop tas. Of de Pyra een geschikte muis is voor jou hangt af van een aantal factoren: is portability belangrijk voor je of draag je net zo lief een normale muis mee in je laptop tas? Vind je het niet erg om de extras die veel gaming muizen bieden te missen? Als je echt heel veel gaat gamen op je laptop heb je waarschijnlijk een laptop met een redelijk groot scherm en daardoor ook meer ruimte in je tas voor een normale muis. Als je echter je gear tot een minimum wilt beperken en slechts sporadisch gamed op je laptop is de Pyra een goede keus. De toegevoegde waarde van deze muis zal slechts door een beperkt aantal mensen gewaardeerd kunnen worden. Eindcijfer: 7,5/10

+/- Punten
+ Makkelijk te vervoeren door de grootte
- Minder knoppen dan normale muizen
- Weinig voordeel ten opzichte van een normale gaming muis behalve de grootte en het gewicht.

Afbeeldingen 


 
 
 
 
 

Reacties

dbm schreef op 17 November 2010 - 18:08 0 thumbs
Avatar
 
Kan je misschien nog een foto regelen van deze muis naast een andere muis ofzo? Zodat we beetje in kunnen schatten hoe groot hij is.
XANNC schreef op 17 November 2010 - 18:15 0 thumbs
Avatar
 
Ik denk dat het beter en aantrekkelijker uitziet als je bij reviews (een paar) product foto's ook in het tekstgedeelte verwerkt.

En idd, voor de momenten dat je zulke muizen gebruikt ben je eerder voor een korte periode pizza frenzy of worms wilt spelen tijdens je treinreis, dan dat je daadwerkelijk aan het gamen bent.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->