Zowie Swift

Geschreven door 'itons'' op Thursday, 28 October 2010 om 16:16

De Zowie Swift Black is ontwikkeld in samenwerking met de alombekende Counter-Strike speler SpawN en is dan ook onderdeel van zijn pro-gamer series. De Swift doet heel erg denken aan de Steelseries S&S qua uiterlijk, het is een harde stevige plastic muismat met een soortgelijke textuur.

Naast de EC-1 heeft Zowie ons ook hun nieuwe SWIFT muismat opgestuurd. Het makkelijkst is even de features gewoon op een rijtje te zetten.

- ZOWIE complex plastic compound offers enhanced durability and performance
- ZOWIE designed texture combines speed, precision and control
- ZOWIE designed rubber base for optimal steadiness. Refresh with water
- ZOWIE designed rounded edges for a higher level of comfort
- Tested and approved for all types of mice
- Dimensions: 340 x 290 x 2 mm
 
Verder valt er qua features weinig aan toe te voegen, laten we verdergaan met de review.

Na het uitpakken van de Swift viel mij direct de gelijkenis met de Steelseries S&S die ik als eerste muismat zo’n 6 jaar geleden kocht. In essentie is de muismaat ook identiek, een gladde kant en de onderkant gecoat met een anti-slip laag. Nu is het natuurlijk zaak om te zorgen dat de bovenlaag heel glad is en de gebruiker zijn muis op gewenste manier kan laten bewegen terwijl de onderkant zorgt dat de mat niet over heel het bureau schuift.

In het 2e, het stil blijven liggen van de mat, is Zowie in ieder geval extreem goed geslaagd. Ze hebben een antisliplaag met relief in de vorm van Zowie logo’s die werkelijk onder bijna alle omstandigheden op zijn plek blijft liggen. Pluspuntjes hier dus.

Het eerste gedeelte vind ik de mat iets minder in geslaagd, net als bij de Steelseries S&S het geval was vind ik de mat een beetje ’krassen’ bij beweging van de muis. Het voelt alsof de muismat niet volledig egaal is en er vuil op ligt, hoewel dat zeker niet het geval is. Misschien komt het omdat ik ondertussen al heel lang een stoffen muismat gewend bent die dit fenomeen van geluid maken bij beweging totaal niet kent.  De beweging over de mat gaat zelf prima maar ik blijf het gevoel hebben dat het niet ‘moeiteloos’ gaat vanwege het krassende geluid.
Verder valt er niet veel over de mat te vertellen, er staat een Zowie logo rechts, een SpawN logo in het midden en verder is de Swift reflecterend zwart. De hoekjes zijn netjes afgerond en de zijkant zijn ook niet scherp, ziet er verder verzorgd en netjes uit.

Ben je op zoek naar een vervanging van je Steelseries S&S dan is de Swift waarschijnlijk een goede keuze, voor elke gamer die inmiddels aan een stoffen muismat gewend is denk ik dat het een teleurstelling zal zijn. Als de prijs meezit dan is het wellicht interessant, maar met een aanbevolen retail prijs van $35 en geen leveranciers in de Benelux voor deze muismat gok ik niet dat deze muismat in de nabije toekomst in de Benelux een hit zal worden. Als eindcijfer krijgt de Swift een 6 van mij, het is niets bijzonder speciaals en de prijs is aan de hoge kant voor een stukje plastic.

Afbeeldingen

 

Reacties

fransrdx schreef op 28 October 2010 - 16:29 0 thumbs
Avatar
 
Mooie review ben niet van plan de muismat te kopen, maar ik vind het wel een aardig dingetje.
In de combinatie met een razer muis zijn dit soort matjes het beste denk ik.
Het krassende geluid zou ook door je mouse skates kunnen komen...
Heb nog niet eerder gehoord van mensen dat hun gladde muis mat ( waar er overigens meerdere van uit zijn buiten de Steelseries S&S en Swift ) een krassend geluid opleverde.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->