Roccat Arvo

Geschreven door 'itons'' op Thursday, 28 October 2010 om 14:57

Roccat voorzag Gamelux van een Roccat Arvo toetsenbord, een compact, op gaming gericht apparaat met verschillende macrofuncties. Hoe bevalt dit keyboard in vergelijking tot andere gaming keyboards?

De Roccat Arvo is een compact gaming toetsenbord en onderdeel van het Roccat Smart Desktop Management System (SDMS). Dit is een verzameling gaming producten die samen zouden moeten zorgen voor de ultieme gaming setup. De ideale SDMS setup bestaat uit een Apuri Mouse bungee, het Arvo toetsenbord, de eerder besproken Kova muis en een Sota muismat.

Eerste indruk
De eerste indruk van de Arvo wordt bepaald door het gewicht. Alhoewel het een compact toetsenbord is, heeft Roccat er toch voor gekozen het toetsenbord te verstevigen met een metalen plaat. Handig voor eventuele rage momenten en het voorkomen van het verschuiven van je toetsenbord, maar het maakt het toetsenbord wel zwaar.
Het toetsenbord is zeer klein, doordat de Insert en Home knoppen versmolten zijn met het keypad en de pijltjes toetsen. Op die manier wordt ruimte uitgespaard, maar het betekend wel dat als je gebruik wilt maken van het keypad je eerst op de mode knop moet drukken. Dat kost enige gewenning en blijft onhandig als je regelmatig gebruik maakt van het keypad in spreadsheets bijvoorbeeld.
De Arvo heeft geen mediatoetsen. Dat betekend: geen makkelijke knop op je toetsenbord om van nummer te wisselen tijdens het gamen, geen mute knop om even makkelijk je telefoon op te kunnen nemen en wat dan al niet meer. Erg jammer, want wie gebruikt deze knoppen nou tegenwoordig niet?

Software
Onder de spatiebalk zijn 3 macroknoppen aangebracht die geprogrammeerd kunnen worden door middel van het driver programma. Je kunt hier macro’s aan verbinden om op die manier meerdere toetsaanslagen te versturen met een knop. Ook biedt de driver ondersteuning om bepaalde knoppen uit te schakelen, zoals de Windows knoppen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om profielen te maken en deze te koppelen aan specifieke applicaties. Zodoende kun je dus andere macro’s en indelingen gebruiken in verschillende spellen, zonder zelf van profiel te wisselen.

Bouwkwaliteit en gebruik
De bouwkwaliteit van de Arvo is bijzonder goed, mede natuurlijk door de verstevigende stalen basis. De knoppen zijn makkelijk in te drukken en bieden een prettige hoeveelheid weerstand voor langer gebruik. Gamen gaat dan ook prima op dit toetsenbord en als je het toetsenbord normaal behandeld is het zo goed als onverwoestbaar. Normaal werk op het toetsenbord in Windows is een ander verhaal. Door dat de functie toetsen verplaatst zijn en eigenlijk opgenomen zijn in het keypad kost het enige gewenning om deze knoppen weer blind te kunnen vinden. Daarnaast moet je voor het intypen van een getal eerst het keypad inschakelen met de MODE knop rechtsboven aan het toetsenbord. Als je regelmatig huiswerk op je pc maakt of verslagen moet typen is deze toetsenbord layout enorm storend.

Conclusie
De Roccat Arvo is een kwaliteits toetsenbord dat zich specifiek richt op gamers die een degelijk, klein toetsenbord kunnen waarderen. De bouwkwaliteit en afwerking van de Arvo is uitstekend en dit toetsenbord zal je niet in de steek laten in het heetst van de strijd. Als je echter veel Office werk doet en waarde hecht aan media toetsen, dan is dit niet het toetsenbord voor jou. Eindoordeel: 8

Cijfer Roccat Arvo: 8

Afbeeldingen

Roccat Arvo keyboard Roccat Arvo keyboard Roccat Arvo keyboard
Roccat Arvo keyboard Roccat Arvo keyboard Roccat Arvo keyboard
Roccat Arvo keyboard Roccat Arvo keyboard  

Specificaties
Compact Keyboard Layout with 97 Keys
 1000Hz polling rate
197cm USB cable, cable diameter: 3mm
Keyboard Size
Maximum width ca. 14cm x ca. 39cm maximum length
System Requirements
Windows® XP/Vista®/Vista64®/Windows® 7
USB 1.1 Port
CD-ROM Drive

Reacties

abz schreef op 28 October 2010 - 16:18 0 thumbs
Avatar
 
Richtprijs?

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->