SteelSeries 9HD

Geschreven door 'itons'' op Wednesday, 12 May 2010 om 13:48

SteelSeries was zo vriendelijk om ons te voorzien van een review exemplaar van hun nieuwste muismat, de SteelSeries 9HD. Een plastic muismat, die precisie en stabiliteit beloofd. De eerder beoordeelde Siberia headset en Kinzu muis gooiden al hoge ogen, maakt SteelSeries ook met dit product zijn naam waar?

SteelSeries is natuurlijk een bekend merk op het gebied van gaming gear, vooral bekend van de headsets, muismatten, muizen en keyboards. Dat betekend dat alle ervaring die opgedaan is met het ontwikkelen van vorige producten gebruikt is om van de 9HD de ultieme muismat te maken. Is de 9HD een bepalende factor in e-sport succes of gewoon nog zo'n nieuwerwetse muismat? Gamelux onderwierp de mat aan een uitgebreide test.

Materiaal
De 9HD is van hetzelfde materiaal gemaakt als de 4HD, een plastic samenstelling met een textuur bestaande uit licht reflecterende microscopische puntjes, zo gemaakt om de prestaties van je gaming muis te vergroten. De 9HD is in feite dezelfde muismat als de 4HD, alleen een klein stukje groter en daardoor beter geschikt voor mensen die graag met lage sensitiviteit spelen. De 9HD is 32cm breed, 27cm hoog en 2mm dik. Dat de muismat maar 2mm dik is, is prettig voor de polsen, deze hoeven dan niet zo'n grote hoek te maken en dat voorkomt RSI klachten. Het oppervlak van de 9HD zorgt ervoor dat je muis lichtjes heen en weer kan glijden, er is weinig frictie, waardoor het soepel schieten van headshots geen probleem is. In de verpakking van de muis vinden we ook nog een poetsdoekje, om je muismat periodiek te reinigen en om tussen de wars door je bril te poetsen. Dat noemen we nog eens de puntjes op de I zetten.

Prestaties
Eenmaal uitgepakt konden we niet wachten om de 9HD los te laten in het wild. De CS deathmatch publics, intense pubstomps in Heroes of Newerth, alles werd uit de kast getrokken om de 9HD's ware aard naar boven te halen. De mat stelde ons zeker niet teleur, er was weinig tijd nodig om te wennen aan de frictie en soepelheid van de 9HD. Alhoewel er gespeeld werd met een vrij lage sensitiviteit was de mat groot genoeg om snel 180 graden te kunnen draaien in CS en precies genoeg om de juiste creeps aan te vallen in Heroes of Newerth. Doordat de textuur van de mat niet grof is heb je geen last van schrapende geluiden zoals bij sommige andere plastic matten.

Conclusies
Met een adviesprijs van 34.99 Euro is de 9HD geen goedkope muismat, maar wel een muismat die waar maakt wat er op de verpakking staat. Wellicht is het niet zo'n ongelovelijk revolutionaire mat, maar het is wel een degelijke muismat, waar je langere tijd mee vooruit kan, ongeacht of je lage of hoge DPI gebruikt. Door de relatief hoge adviesprijs wordt het eindcijfer wat gedrukt, maar komt de SteelSeries 9HD alsnog met een prachtige 8.5 over de eindstreep.

Afbeeldingen

Reacties

wimbjorno schreef op 12 May 2010 - 15:33 0 thumbs
Avatar
 
Leuke muismat hoor. Helaas vind ik dat harde plastic maar niets :).

Feedback: Doe ander intro geluidje, klinkt echt nergens naar !
zeh lucken schreef op 12 May 2010 - 18:31 0 thumbs
Avatar
 
Erg leuk als je een filmpje erbij maakt but cmon.... ik hoef niet het halve filmpje te zien hoe iemand een doosje niet openkrijgt met daartussen een paar afbeeldingen

Don't get me wrong, leuk dat jullie het proberen maar er had iets meer tijd ingestoken mogen worden
fumbasi schreef op 12 May 2010 - 19:40 0 thumbs
Avatar
 
vierendertigeuro en negenennegentig cent

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->