Wederom zijn er 2 interviews gehouden die zeer de moeite waard zijn om te lezen. Allereerst hebben onze collega's van ownage.nl een interview met één van hun eigen hoofdredacteuren Nederob. Hij maakt verder ook deel uit van cowworks dat in samenwerking met Clanbase de EC lan-finales organiseert in Almere. Het uitgebreide interview is zeer varierend van onderwerpen en was oorspronkelijk gestart als een forum thread. Je kunt het hele interview hier vinden.
Quote:
De taken van de Ownage crewleden verschillen soms, maar ze doen vrijwel allemaal reportages uit de gamewereld. Hoe gaan jullie te werk? Screenen jullie het internet af, of zorgen jullie ook voor directe, misschien exclusieve informatie van actuele gebeurtenissen rondom al het game-gebeuren? Het afscreenen van het internet is een van de hoofdzakelijke dingen die wij doen. Ownage bestaat nog niet eens twee jaar en moet dus behoorlijk opboksen tegen de gevestigde garde (Insidegamer en Gamer). Toch denk ik dat wij het goed doen. Iris en ik zijn hard bezig om met publishers een relatie aan te gaan en een soort vriendschap op te bouwen. Exclusieve info is denk ik zeer uniek in Nederland, hiervoor moet je vaak echt bij een magazine zitten. Ook al heeft Markus Windelen mij in mijn eerste interview exclusief verteld dat Transformers 2 er aan komt inclusief multiplayer. Tot op heden helaas niks van die game gehoord, dus dat is dan wel weer jammer. We dan ons best om de meest recente info en natuurlijk de tofste dingen naar jullie toe te brengen, en we zitten op de goede weg.
Het tweede interview dat zeker de moeite waard is om te lezen is vrij kort. In dit interview komt Quek Swee Kuan, voorzitter van de raad voor economische ontwikkeling in Singapore, aan het woord. Het interview is gehouden door de WCG en gaat voornamelijk over de economische invloed die de komst van het evenement op een land als Singapore heeft. Het hele interview kun je hier vinden.
Quote:
What are some of the responses among the Singapore media about WCG 2005 grand final? There have been numerous positive reports in the major newspapers, trade and gaming publications over the past months when we announced the selection of Singapore as the host city. As we approach the tournament week, we expect to see a build-up of media reports that will generate even more excitement for game aficionados and the public. And during the week of the event, WCG will be broadcast daily on the national airwaves -- Media Corp TV (Channel U as well as TV Mobile) so that Singaporeans can experience the excitement of the games wherever they are.