Een aantal dagen geleden heeft het managementteam van DOK Gaming bevestigd dat de stekker eruit gaat. Naast het feit dat veel spelers en managers van DOK Gaming een functie bij wSquared hebben vervuld, was DOK Gaming ook één van de weinige stabiele factoren in de gamescene die eigenlijk wel op iedere LAN Party in de Benelux te vinden was en daar ook nog regelmatig in de prijzen viel. Dan natuurlijk nog DOK LAN niet te vergeten, die bij velen nog in het geheugen geschrift staat als één van de beste LAN Parties ooit. Genoeg redenen om DOK Gaming een waardig afscheid te geven.

 

DOK Gaming is op 17 april 2008 opgericht door Ruben “CompleX-“ Been met als doel draagvlak te creëren tussen de bibliotheek ‘DOK’ en de jongeren. Daarnaast heeft de bibliotheek de missie om de modernste bibliotheek ter wereld te worden. DOK Gaming moest eraan bijdragen om die missie te voltooien.

Vandaag, 31 januari 2011, is het de laatste dag dat de spelers van DOK Gaming de tag zullen dragen. DOK Gaming gaat in de boeken als één van de meest stabiele en toonaangevende organisaties ooit.
Daarnaast was DOK Gaming een uniek project die er voor gezorgd heeft dat heel bibliotheekland zijn pijlen heeft gericht op de bruisende gamescene en daardoor hopelijk ook de maatschappij en het bedrijfsleven.

DOK Gaming verdient daarom een eerbetoon. Degelijke organisaties moeten we te allen tijde blijven koesteren, want daar zijn er tegenwoordig veel te weinig van. Gamelux neemt je daarom mee naar 17 april 2008 en vertelt in een vogelvlucht de successen van DOK Gaming.

 

De hoogtepunten van DOK Gaming:

17 april 2008 heeft DOK Gaming zich voor het eerst bekend gemaakt aan het publiek. Met een Call of Duty 4 met o.a. de toppers DRAGZZ en robyYe zette DOK Gaming voet in de Call of Duty 4 scene. Enkele maanden later werd dit team opgevolgd door Thorpy, Skit, Fluxe, Germaine en Styles uit Engeland , die een uitstekend resultaat op i35 wisten neer te zetten. Dit bleek tevens het laatste buitenlandse team dat DOK Gaming onder haar vlag heeft gehad, aangezien de organisatie besloot het in de toekomst alleen maar op de Benelux te gaan richten. Een jaar later had DOK Gaming nog een top team in huis gehaald, onder leiding van archiMedes. Dit team wist 2e te worden bij de ESL Pro Series, na een spannende wedstrijd tegen Rage Gaming.

 

 

Ondertussen was ook het Fifa08 team van DOK Gaming doorgebroken met toppers zoals Rollo en Ackie. Een uitstekend resultaat op Antwerp eSports Festival 2008 was het hoogtepunt. Absoluut noemenswaardig was het eindklassement tijdens de ESL Pro Series, waarbij het DOK.fifa team de plekken 1 t/m 3 wist te bemachtigen. Hun succes bleef niet onopgemerkt en daar was dan ook tek-9 om het team een aanbod te doen die ze niet af konden slaan. Twee jaar later werd dit team opgevolgd door een fifa09/10 team. JerYb en zijn medespelers moesten voor de successen gaan zorgen.

 

 


Maar ook in de Counter: Strike scene heeft DOK Gaming veel weten te bereiken. Eerst met een 1.6 team met z1P en t1p. Later met het fameuze voormalig dcc-gaming, met o.a. ferrid en dDd. The Party en DOK LAN werden door deze heren overtuigend gewonnen.

 

Tussendoor heeft DOK Gaming ook nog eens een America’s Army team gekend. Het voormalig wereld top team met o.a. cloud in de gelederen had helaas weinig toekomstperspectief. AA3 bleek een grote flop te zijn waardoor enig uitzicht om een bruisende AA3 scene verkeken was. Desondanks is DOK Gaming er trots op zo’n voormalig top team in huis te hebben gehad.

 

Trackmania Nations Forever is natuurlijk ook een spel wat niet kon ontbreken bij DOK Gaming. In eerste instantie moesten enjoy en zijn teammaten er voor zorgen dat de benodigde resultaten binnen werden gehaald. Door een 1e plek op Lanscape werd daaraan voldaan. Ook bij dit team bleef hun succes niet onopgemerkt en kregen tevens een aanbieding van tek-9. Ruim een jaar later werd dit team opgevolgd door een voormalig neXion Gaming. Dankzij de twee topmanagers (Ron*** en rJ) werd het team met de week sterker. Met toppers als Zoeff en Spam hadden ze voldoende skill in huis om nationaal en internationaal schade aan te richten. Zoeff won dan ook The Party 5x op rij, waarvan de laatste editie onder de vlag van DOK Gaming. In de laatste maand hebben zelfs de topspelers Tamarillo, Nielos, Klaas en Arrayan namens DOK Gaming gespeeld.  

 

 


Het spel met de meeste toekomstperspectief is natuurlijk Starcraft 2 en hoe kan het dan ook anders dat DOK Gaming daar actief in was. Met toptalenten zoals Harstem, Cherrymoon en b00mz0r kon DOK Gaming in de toekomst nog wel eens hoge ogen gaan gooien. Echter is het de spelers niet gegund om dit nog onder de naam van DOK Gaming te verwezenlijken. Eén ding is zeker, van deze heren gaan we nog veel plezier beleven.

 

 

Tot slot heeft DOK Gaming ook een aantal Counter Strike Source teams gekend. Beginnende met het allereerste team van DOK Gaming, waarbij manager Ruben “CompleX-“ Been zelf nog in speelde en samen met Kaknaab, Draknir, f1xxR en LOOT de scene probeerde te domineren. Een tweede plaats op Networkingday 28 was het hoogstepunt, maar aangezien DOK Gaming groter en groter werd had dit team geen toekomst met manager “CompleX-“ in de line-up en werd het team dan ook hervormd. De line-up werd langzamerhand vervangen totdat het team met Fragbastard, BuDa, tyr, fonz en milaanz de vaste line-up werd. Het team behaalde daarmee een prima resultaat op het loodzware toernooi tijdens DOK LAN 1 en wisten tweede te worden tijdens de ESL Pro Series.
Later werd dit team vervangen door kek.it, rawrmachine, Breakah.fV, Larry en neppi. Een 3e plek tijdens de ESL Pro Series was het hoogtepunt.
Het laatste CS:S team wat DOK Gaming gekend heeft was met o.a. r00d en pGii in de gelederen. Een tweede plek op Frag-o-Matic 12.1, na verlies tegen LowLandLions, was het hoogtepunt.

Daarmee komen we aan het einde aan de successen die DOK Gaming gekend heeft.

 

 

De teams van DOK Gaming door de jaren heen:

Counter Strike Source:
CompleX-, Kaknaab, Draknir, f1xxR, LOOT, tr1x
Fragbastard, BuDa, f1xxR, tyr, fonz, milaanz
kek.it, rawrmachine, Breakah.fV, Larry, neppi
r00d, pGii, z1P, fugazi, Hidde, wozo


Call of Duty 4:
twyzinz, cyphix, fatal, nezinho, Dragzz
bennY, domi, dENN, nezinho, dragz
Thorpy, Skit, Fluxe, Germaine, Styles
Antwan-, VexzUr, cozje-, wils, Dragzz
archiMedes, sEnzaj, sil, lucKii, XTC

 

Counter Strike 1.6:
t1p, z1P, scan,  bt,  harvoc,  
t1p, z1P , Epson, nrtz, , zem1k
Skire, roachz, dDd , muh, ferrid

America’s Army:

revelinio, bang, caz, cloud, killabee, zaQ, lexxxi

Fifa:
Rollo, Starshooter, Ackkie, Anakin, B4dBoy, Flopzie, JonasL, MarcD, Maxos en Nepstier
JerYb, ezkaR, FueGo, Pxl, Samuel, PutaMatti

Trackmania Nations Forever:

Nemesis, Willo, x2Tz, Enjoy, Phille, Zep, Moldo, Cookie, RzrBane
Ron***, rj, Tamarillo, Nielos, Klaas, schriek, Rete, Spam, ZeppeMan, Flits, WaKkoe, mEEEE, Yarisken, GamePhreak, Zoeff, Sheep, Yoz, gili, Phille, Sven!, Arrayan, Roos, Klaas, Flex, Insensus, Neo, Chelios, Playa, Aedion en Fragius

 

Starcraft 2:
B00MZ0R, CherrYmooN, Harstem, Fallout, Djoro, Na4rus, Dente, Kozz

 

 

Tot slot bedankt Gamelux het management van DOK Gaming, en natuurlijk de bibliotheek DOK, voor alles wat DOK Gaming de gamescene gebracht heeft. Laten we hopen dat er in de toekomst nog meer organisaties opstaan die stabiliteit en professionaliteit in de gamescene brengen.