De naam BoxeR is op het moment zo hot in Korea dat een voorlopig anoniem bedrijf hem persoonlijk wil sponsoren voor dit ongelofelijke bedrag.

Zijn fantastische prestaties in de GSL hebben de iconische positie van BoxeR nieuw leven ingeblazen.

 

Dit bedrijf zou naast het geld voor BoxeR nog 300 miljoen won extra spenderen aan een team. De details hier rond zijn nu nog vaag en zullen waarschijnlijk later verder worden verduidelijkt.

 

Een verantwoordelijke van het bedrijf had dit te zeggen over de situatie:

"Het is waar dat er gesprekken zijn met BoxeR, maar door de verschillende betrokken partijen kunnen we nog niets bevestigen. Wij hebben BoxeR's overstap naar SC2 gevolgd en hebben gezien wat voor impact hij heeft op het spel in Korea. Daarom hebben wij besloten hem te contacteren.".

 

Door het ingewikkelde Koreaanse pro-gaming systeem (dat veel doet denken aan dat van de Amerikaanse NBA, NFL, etc) was er nog een conflict met zijn oude team, SKTelekom, dat nog altijd de rechten voor de speler bezit. Intussen is er bevestiging gekomen dat BoxeR is losgelaten door zijn voormalige team en de status "amateur" heeft gekregen van de KeSPA(Korean eSports Association).

 

Ik snap het Koreaanse progaming systeem niet genoeg om meer te zeggen maar ik geloof dat dit betekent dat BoxeR zijn officiële status als progamer kwijt is in Korea. Wat de impact hier van is kan ik niet zeggen.