In de jaren dat CS bestaat zijn er al velen spel varianten geweest. Vroeger had je de zogenaamde "CO-rules" op clanbase. Later stapte clanbase over op het MR-systeem. Het begon een aantal jaar geleden met MR12, dit groeide in het 1.6 tijdperk uit tot een MR15 systeem. Nu is het tijdperk aangebroken om de oude Charge Only regels weer terug te brengen naar het strijdveld! Er is een nieuwe engelse league opgestaan, namelijk de Xtreme Counter-Strike League (XCSL). In deze cup zullen de oldskool CO-rules gespeeld worden met de volgende achterliggende gedachte:
Quote:
to bring back the vast amount of fun and excitement that counter-strike matches used to have
CO Rules – voor degene die hier nog nooit van gehoord hebben, is een systeem dat jaren terug gebruikt werd, maar vervangen werd door het MR-systeem. Bij CO-rules draait alles om het planten van de bom (charge only). De Terroristen moeten in een bepaalde tijd zo vaak mogelijk de bom planten. Als de tijd verstreken is wisselen de spelers van team en gaat het andere team hetzelfde proberen. Aan het einde worden het aantal gewonnen rondes van de Terroristen geteld. Doordat er een tijdslimiet aanvast zit is de gameplay een stuk sneller en zal er veel meer gerusht worden, omdat een langzame tactic veel te veel tijd kost. Deze regels maken een game veel leuker om te spectaten en uiteraard ook om te spelen. Hieronder de statement van de XCSL:
Quote:
We have now completed the development of our main ideas; with our main aim being to bring back 'the good old days' of counter-strike, by using the Charge Only (CO) Rules in our main league. We will be striving to give our league members the most exciting, fast-paced and fun filled matches they will have had in a long time, and we know that all of us together can make this happen.
Hopelijk is dit voor andere cups/clanbase/etc ook een idee om over te stappen op de oude CO-Rules.