Goed nieuws voor gamend Nederland. Vandaag is namelijk bekend geworden dat er een eSports programma zal worden opgenomen. Eindelijk zal er op tv een programma zijn wat zich op ons richt en waar een ieder van ons met veel interesse naar zal kijken. Een enorme stap in de goede richting die juist op dit moment heel erg belangrijk kan zijn voor ons. CowWorks, het bedrijf dat ook de ESWC qualifier organiseerde, heeft namelijk met hun nieuwssite (ownage.nl ) een deal gesloten met Endemol wat inhoudt dat zij samen een tv programma gaan organiseren. Dit televisie programma, Studio e-Sports genaamd, zal speciale matches houden en deze uitzenden op tv:
Quote:
De generatie gamers wacht op iets nieuws. Het is tijd dat gaming serieus onder de loep genomen wordt en dat de gamers de aandacht krijgen die ze verdienen. Dit gaat gebeuren met Studio e-Sports! Studio e-Sports is een nieuw TV-programma van Endemol en Ownage.nl waarin competitief gamen uitgebreid in de spotlight wordt gezet.Studio e-Sports is het eerste game programma dat gaming neerzet als zogenaamde “spectatorsport” op de Nederlandse televisie. Wereldtoppers uit Nederland bestrijden elkaar in een afgeladen studio met fans. In de uitzending zullen er competities worden gehouden in verschillende soorten games. Live zullen er wedstrijden gespeeld worden met commentaar van de beste shoutcasters. Game expert Paul Hulsebosch zal toelichting geven over de games, kampioenen geven exclusieve tips & tricks en in interviews met spelers wordt dieper ingegaan op hun speelervaring.
De eerste uitzending zal de volgende inhoud hebben: Unreal Tournament 2004 (PC) - Special guest: Laurens "Lauke" Pluijmaekers (wereldkampioen Unreal Tournament 2004) Project Gotham Racing 2 (Xbox) - Special guest: Arthur "King Tuur" Vankan (wereldkampioen Project Gotham Racing 2) neemt het in een speciale race op tegen een bekende Nederlander. FIFA Street (PS2) Dead or Alive Ultimate (Xbox) En voor fans van jsome is er helemaal goed nieuws! Hij zal namelijk de matches gaan shoutcasten en daarmee als caster zijn tv debuut maken!!