In de pers ruimte op de ESWC zijn geregeld persconferenties met spelers na wedstrijden. Zojuist is de openingwedstrijd gespeeld tussen de Franse nightelf speler Wolfy en de Duitse human speler Fire_de, deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Duitser. De vragen waren als volgt:

De eerste vraag was hoe hun voorbereiding was?
Wolfy: Ik heb extra veel gespeeld, veel custom games.
fire_de: Ik heb niet meer of minder getraint als gebruikelijk, ik heb zelfs geen speciale custom games gespeeld tegen specifieke rassen. Ik heb vertrouwen in mijn normale tactieken die bestaan uit fast expand en towers

De tweede vraag: Wat vinden jullie van het toernooi:
Wolfy & fire_de: Het is geweldig zo'n grote arena de mensen super.

Wat zijn de verwachtingen voor de rest van het toernooi?
Wolfy: Ik hoop net als vorig jaar weer in de top8 te eindigen, maar dit zal heel erg afhankelijk zijn van de spelers die ik tegen kom.
fire_de: Ik denk dat ik best ver kan komen maar het is wel afhankelijk van de 2de poule ronde wanneer ik dan weer een relatief makelijk poule heb zoals nu moet er veel mogelijk zijn.

Wat vinden jullie van de match up Night elf Vs. Human?
Wolfy: Ik denk dat het een beetje imbalanced is, omdat de footmen met militia bijna niet om te krijgen zijn. terwijl mijn level 1 units zoals de archers en de hunters zeer kwetsbaar zijn. en daarnaast kan human veel te snel een expansion krijgen.
fire_de: Ik denk dat Human Vs. night elf op twisted meadows veel te imbalanced is. Ik hoef alleen een paar militia, paar footmen en mijn archmage met summons naar de basis sturen en ik bouw wat torens en dan heb ik al bijna gewonnen.

Tegen wie willen jullie het liefst niet spelen?
Wolfy: Ik wil niet tegen nog meer human spelers spelen aangezien ik dit dus zeer imbalanced vind en specifiek niet tegen ToD omdat hij mijn vriend is en ik speel samen met hem in het Franse team. Ik wil daarintegen wel graag tegen BiGs spelen want veel spelers denken dat hij beter is geworden als mij en ik wil bewijzen dat ik de betere van ons 2 ben.
fire_de Ik hoop niet de Koreanen tegen te komen aangezien ze en heel goed zijn en ze spelen undead wat ik een erg lastige match up vind. Ik zou wel heel graag tegen Grubby spelen aangezien hij gewoon geweldig is en je kan van hem verliezen en er toch een voldaan gevoel aan overhouden.