Drome, de grootste LAN party organisator van Nederland, gaat er mee stoppen. Het komende evenement, Drome 13, van 7 tot 9 juli zal nog gewoon door gaan, maar zal het laatste Drome evenement zijn.

De organisatie is tot dit besluit gekomen, omdat de bezoekers aantallen de laatste jaren terug zijn gelopen en de sfeer er niet beter op geworden is. De internet connecties zijn de laatste jaren oook veel beter geworden, dat de lage ping tijden op LAN ook geen 'must' meer zijn.

Ook de kosten voor het evenement stijgen elk jaar, waardoor ze steeds meer risico lopen en met de huidige terugloop van bezoekers aantallen is dit risico te groot.

Statement Drome:

St. Langaming Drome Nederland stopt met het organiseren van grootschalige LAN evenementen.

Drome 13, op 7 t/m 9 juli 2006, zal vanzelfsprekend gewoon door gaan zoals gepland.

Dit evenement zal het allerlaatste grote LAN evenement zijn dat door Drome georganiseerd wordt, de grote finale na een lange reeks LAN evenementen over de afgelopen tien jaar.

Hiertoe is besloten na lang en zorgvuldig overleg binnen het bestuur van de stichting.

We willen iedereen er op wijzen dat, ALS je een Drome LAN wilt bezoeken, toch door velen omschreven als een happening die je mee gemaakt moet hebben, je nog een week of twee de tijd hebt om je in te schrijven. Met de reductie in het aantal zit plaatsen kon het toch nog wel eens snel richting uitverkocht gaan, en er komt dus geen herkansing volgend jaar.


Voor de volledige statement: Drome.nl

Dus als je nog nooit op een Drome evenement bent geweest en het toch nog een keer mee wil maken: dit is je laatste kans!