De league van het Engelse TwistedPlay gaat vanavond van start, deze league heeft de hoogste verwachtingen qua organisatie en structuur met zich meegekregen. In de aankomende 9 weken zullen de beste Europese Sourceteams zich met elkaar meten en vanavond zullen we de eerste 3 wedstrijden live kunnen volgen. De term league houdt in dat elk team verplicht 1 keer tegen elkaar zal moeten spelen, dat zorgt ervoor dat uit de 9 wedstrijden per team 1 grote winnaar bekend word. De winnaar van een match zal 3 punten ontvangen en bij een gelijkspel verdient elk team 1 punt. Een verlies zal resulteren in 0 punten.

De deelnemende teams zijn;
syNergy
Insignia Cadre
LanFan
Team Dignitas
Team zEx
riZe
o2
Inspire Gaming
n!faculty
fatcap

 

TwistedPlay Orga wrote:
De source community word steeds groter. Hierdoor heeft Twistedplay besloten een proffesionele online league te houden. Hopelijk zullen wij na dit eerste seizoen nog verder uitgroeien. Wij wensen uiteraard alle clans veel succes, en veel plezier.

 

De eerste 3 wedstrijden zullen dus vanavond gespeeld worden en het enige Nederlandse team zal meteen in actie komen. De wedstrijden worden in een Best of 3 gespeeld, de maps die gespeeld zullen worden zijn; de_dust2, de_inferno en de_train.

Team zEx -  Insignia Cadre
sycGaming - LanFan
fatcap - o2

de_dust2 results:
Team zEx [16:10] Insignia Cadre
sycGaming [13:16] LanFan
fatcap
[16:6] o2

De sourceTV ips zijn terug te vinden bij de Media Gids op Gamelux! De matches zullen geshoutcast worden door RedEye van iTg (in het Engels) en er zal een livestream aanwezig zijn, mede mogelijk gemaakt door: www.gamers-tv.fi.

De volgende reeks wedstrijden zullen 22 juni gespeeld worden.

In de toekomst zal TwistedPlay proberen om meer gebruik te kunnen maken van sourceTV, shoutcasts etcetera.

Bron: www.twistedplay.net