Komend weekend wordt het bekende Zweedse toernooi DreamHack gehouden. Gedurende dit evenement zijn er verschillende Counter-Strike toernooien. Zo is er de laatste pre-qualifier van ESWC Zweden en wordt er gespeeld voor de twee tickets naar Parijs, Frankrijk waar het ESWC (Electronic Sports World Cup) toernooi gehouden wordt. Daarnaast is er ook nog een toernooi van de WSVG (World Series of Video Games).

ESWC Zweden zal als eerste de laatste pre-qualifier houden voor het ESWC qualifier toernooi, dat eveneens op dit evenement plaatsvind. Twee teams zullen zich hieruit kwalificeren voor de qualifier. De volgende zes teams hebben zich al gekwalificeerd voor de qualifier van ESWC Zweden:

Lehnitz
SK Gaming
NiP
 Geeks Gone Wild
 brunt
 mYm


Naast deze qualifier wordt er dus ook een toernooi georganiseerd door de WSVG waarin 16 invited teams het opnemen voor een totale prijzenpot van $25.000! Een aantal top teams zoals;  NiP, aTTaX en Catch Gamer zijn uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen. De volledige lijst van teams die meedoen zie je hier beneden:

mibr
Alternate aTTaX
Serious Gaming
Team Logitech.fi*
eXcellence
Catch Gamer
H2K.Aftermath
Lehnitz
SK Gaming
NiP
CheckSix
Raw Gaming
fnatic
mYm
Begrip Gaming
cisco9

* Team Logitech.fi heeft bekend gemaakt dat ze niet kunnen deelnemen aan het toernooi.


Deze 16 teams vechten het uit voor de volgende prijzen:

1. $12.500
2. $7.500
3. $5000.