Onze collega's van Ownage.nl hebben een interview gehouden met JJ van Gamekings over de World Cyber Games kwalificaties.

In dit interview wordt onder meer duidelijk waarom er is gekozen voor maar 1 speler per game, hoe de finales in OffCorso eruit komen te zien en waarom er wordt samengewerkt met The Game Syndicate en Netgamez.

Er worden door JJ verschillende opmerkelijke uitspraken gedaan, maar ook maakt hij duidelijk wie er precies verantwoordlijk zijn (of beter gezegd, wie nou eigenlijk de rechten hebben) voor de WCG.Benelux kwalificaties. Dit zei hij daarover:

De organisatie van de WCG Benelux ligt in handen van drie mensen, Eén van deze mensen werkt bij VNU, een ander bij Blammo TV en de derde persoon bij ik. De licentie is dus niet in handen van VNU, niet in handen van Blammo TV noch in de handen van Gamekings of PU. De laatste twee zijn mediapartners en dus mogen zij ook gewoon andere esports events coveren. Het is gewoon het initiatief van drie enthousiaste mensen die in de prettige omstandigheden verkeren om hun andere werkzaamheden bij het event te betrekken. Met z'n drieën zijn we ook betrokken bij een TV-programma, een blad, een groot mega-event in de vorm van PU Gameplay etc.

Het interview zelf kan je lezen door te klikken op deze link.

Vergeet overigens niet de comments te lezen want daar geeft JJ (als jjpu) nog meer commentaar.