Deze week was het, zoals bekend, tijd voor een aantal van onze spelers om hun kwaliteiten te laten zien tegen veel europese topspelers. Iets wat natuurlijk een mooie manier is om te weten waar we nou precies staan op de internationale ladder. Helaas hebben we het niet helemaal gered en hebben we deze week maar een (1) win op onze naam mogen zetten, die ook nog eens een keer automatisch een verlies voor ons betekende.

Weird, draven, Optimizer en forever mochten hun kunsten vertonen tegen respectievelijk Av3k, PURRI, winz en Dav. Niet te misselijke namen want Av3k heeft bijvoorbeeld de eerste plek gestolen op Netgamez en winz heeft de vorige Eurocup de tweede plek op zijn naam geschreven.

Ondanks de voorspellingen was de wedstrijd tussen Weird en Av3k ontzettend spannend. Of dat door het pingverschil komt (Av3k: 80+, Weird: 20-) laten we in het midden want de tweemapper was erg close. De eerste map Galang werd door de pool gewonnen met een verschil van vijf punten. Namelijk 16 tegen 11. De map die volgde, The lost fleet, was waarschijnlijk ontzettend leuk om te kijken want in die vijftien minuten werd er bijna vijftig keer gefragged. Iets wat in een duel tussen grootheden niet vaak voorkomt. Eindstand: 26 - 11.

Ook PURRI had moeite met het hollandsch bloed maar ondanks dat bleef het bij een tweemapper. In de comments op clanbase wordt PURRI's speelstijl in de match als koelbloedig omschreven, ik denk dat hij het behoorlijk heet onder voetjes heeft gekregen want het was erg close. De eerste map Monsoon eindigde in 21 tegen 17, een score die op een map als Monsoon als ontzettend close betiteld mag worden. De tweede map was zenuwslopend tot op het bot want een verschil van maar twee punten komt over alsof de overwinning aan een zijden draadje hing. PURRI mocht zijn zweet deppen met een eindstand van 16 - 14.

Als we dan toch bezig zijn met het opnoemen van spannende matches mogen we Optimizer versus winz niet vergeten. Als je denkt dat het na de eerste map, Phrantic, al over was voor Optimizer, heb je het mis. De eindstand van 11 tegen 3 liet Optimizer's bloed koken en dat betekende dat hij helemaal losging op Galang. Deze map was de keuze van de fransman, iets wat hij beter niet had kunnen doen. Eindstand: 17 - 8. De tiebreaker map waren de rollen helaas weer omgekeerd en dus mocht winz The lost fleet op zijn naam schrijven met een eindscore van 22 tegen 11. Dit zorgde ervoor dat Optimizer hard moet gaan bidden om een wonder, want vrij veel kans om in de playoffs te komen heeft hij niet meer.

De match tussen forever en Dav was helaas vantevoren al besloten en ook Dav mag plaatsnemen naast Optimizer om te bidden dat er nog een extra plaatsje vrijkomt in de playoffs. forever speelde met Dav alsof het een klein kind was dat speelde met een insect; Eindresultaat: compleet geplet.
De map Galang was nog onschuldig en eindigde in 24 tegen 1 maar de map daarna had forever meer lust in zijn lijf en plette hij Dav met 42 tegen 4. Nogal eenzijdig en saai maar dat zorgt er wel voor dat Optimizer niet in zijn eentje hoeft te bidden om dat vrije plekje in de playoffs.

Nu is het wachten op de volgende week, maandag zullen er weer matches door onze jongens gespeeld worden en laten we duimen dat deze wel goed zullen eindigen.

Weird [00] versus [02] Av3k

draven [00] versus [02] PURRI

Optimizer [01] versus [02] winz

forever [02] versus [00] Dav