Hier kun je een samenvatting vinden van allebij de dagen van de ESWC Qualifiers in TGS Den Haag. De spelers die dikgedrukt staan bij de standings hebben een ticket naar Parijs gewonnen.

Trackmania Nations

Dit spel kende de spannendste finale tussen Xenogear en Jazz. Jazz kwam uit de match als de grote winnaar, waar Xenogear de favoriet was. De laatste ronde van de laatste map deed het hem. Jazz sprong uit een achterstand eerder door de finish heen en verzekerde zijn ticket naar Parijs.

Grand Final
Jazz vs Xenogear
3 vs

2

Standings:
1. Logic|Jazz
2. Logic|Xenogear
3. Msr911
4. zR-Cliiiii

Quake 4

In dit toernooi was de spanning te snijden tussen Rufus en Forever, letterlijk en figuurlijk. Er waren wat (negatieve) woordwisselingen tussen de twee en dat zal de rivaliteit alleen maar vergroten. In de finale won Forever, maar beide hebben een ticket naar Parijs gewonnen. Rufus beloofde het in Parijs recht te zetten. Wij wensen beide spelers succes.

Grand Final: 1e Best of 3
Forever vs Rufus
0 vs 2
Grand Final: 2e Best of 3
Forever vs Rufus
2 vs 0
Standings:
1. tek9|Forever
2. syc`Rufus
3. tek9|Draven
4. srs`Maddog

Warcraft 3: The Frozen Throne

In deze competitie waren er twee favorieten, Rotterdam en Zerter. Zerter wist de winnerbracket final te winnen van de andere favoriet en verzekerde hiermee een ticket naar Parijs. Rotterdam won de consolation final en ook hij heeft een ticket naar Parijs gekregen. De finale resulteerde nogmaals in een win voor Zerter. Good game!

Grand Final
Zerter vs Rotterdam
2 vs 1
Standings:
1. srs`Zerter
2. fnatic`Rotterdam
3. DeSnodeSnodaard
4. IDoNotAgree

Counterstrike 1.6

Misschien wel de best georganiseerde compo. Er waren weer veel verassingen aanwezig met bijvoorbeeld 3scape in de top3. Er is 1 keer een overtime voorgekomen. De belangrijkste teams waren natuurlijk Plasa en Conzto, laatstgenoemde heeft de compo op haar naam geschreven en hiermee een ticket naar Frankrijk verdient. Wij wensen Conzto veel succes in Parijs!

Grand Final
conzto vs Plasa
16 vs

12

Standings:
1. Conzto
2. Plasa
3. 3scape
4. pure.eSports

Gran Turismo 4

Vanmiddag werd ook in de TGS de Gran Turismo 4 competitie gespeeld op de Playstation 2. Hierbij werd er met 4 spelers een pouleronde gespeeld. Elke speler speelde op een track tegen een andere. Het toernooi begon met Hugo Engelen, die nam het op tegen Steffan. Hij verloor, mede door problemen met zijn stuur en een pitstop, met 30 seconden verschil. Arwin won de 2e match in de eerste ronde van Stefan87. De 2e matchronde leverde ruime wins op voor Hugo Engelen en Steffan tegen respectivelijk Arwin en Stefan87. Hierna was het voor Steffan erop of eronder. Als hij won van Arwin dan was hij zeker van de ESWC Grand Finals. Arwin nam een voorsprong, mede door een fout van Steffan, maar na een crash van Arwin kon Steffan onbedreigd naar de zege rijden en had hij een ticket naar Parijs verdient!

Grand Final
Steffan vs Arwin
1
vs
0

Standings:

1. Steffan
2. Arwin
3. Hugo Engelen
4. Stefan87
Pro Evolution Soccer 5

Op zondag werd ook nog de PES5 competitie gehouden. Dit werd gedaan in een cafe in Bussum. Na een lange en enerverende dag bleken 2 man te sterk voor de rest van het deelnemersveld: Mocro Flavour en Boefy.

De finale ging gelijk op, maar Mocro Flavour nam uiteindelijk een flinke voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Door deze winst plaatst hij zich voor de ESWC in Frankrijk!

Standings:
1. Mocro Flavour
2. Boefy
3. Rabombovic
4. Mistagamer

Gamelux

Dag 1: Zelf hebben we een succesvolle dag achter de rug, met een redelijk goed lopende coverage, maar belangrijker nog; een goede begeleiding bij de competities. Er waren maar liefst 12 Gamelux crewleden aanwezig met ieder hun eigen taken; coverage, compo begeleiding en 'belangrijke zaken' om het zo te noemen. Er waren veel foto's geschoten en de samenwerking verliep uitstekend. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag en verder kijken naar, hopelijk, nog een geslaagde dag! Een klein minpuntje was dat er weinig mensen aanwezig waren voor de Quake 4 qualifier. Helaas moesten we de poules opnieuw indelen hiervoor, maar al om al is het wel goed gekomen. Tot morgen!

Dag 2: Wij van Gamelux hebben ons best gedaan een goed lopend toernooi te organiseren, naar onze mening is dit aardig gelukt. De meeste games liepen goed op schema en alles was wel gecovered. Er waren veel foto's geschoten, waar we met een blij gezicht naar terug kijken.
De coverage crew bestond uit: Gina, YaMi, SoulReaver en EMiLE.
De compo admins waren: Ek- (WC3), Stalin (Trackmania & Gran Turismo 4), YaMi (Trackmania),Quakerix (Counterstrike 1.6), Xhep (Quake 4) en DJiTH (Quake4).
Achter de schermen zaten verstopt: talle, jsome, w1mpio, en Crimi. Zij hebben ervoor gezorgt dat de organisatorische zaken in orde kwamen. Crimi is 2 dagen bezig geweest met de maintenance van Gamelux.
Verder gaat onze dank uit naar de geweldige mensen van de TGS: Arthur, Lau, Rik, Tim, Edwin, Wouter en Matthijs. Dankzij hun volledige inzet en hulp hebben wij dit kunnen redden. Ook zijn we T1000 aka Ernst erg dankbaar voor de professionele en snelle hulp bij het oplossen van de technische problemen van vrijdag op zaterdag zodat de competitie op tijd van start kon gaan.

Ook bedanken wij Pesgroningen.nl voor het organiseren van de PES5 competitie, onze dank hiervoor!

Leuk om te weten: T1000, qX, Lau en MAtthijs hebben vrijdag de hele nacht door gewerkt om de pc's werkende te krijgen... respect!

Namens de crew willen wij iedereen bedanken voor hun steun en hopelijk komt er een volgende keer!