De Playdowns van het negende seizoen van de Warcraft 3 Champions League zijn aan de gang. Vier teams strijden hierin om twee plekken voor het volgende seizoen van WC3L, de verliezers zullen de aankomende kwalificatie moeten spelen.

Gisteren zagen we  Mousesports het opnemen tegen verGe Gaming, het Duitse team zit midden in een team herstructurering die gedaan word vanwege tegenvallende resultaten. Het resultaat van 2-3 blijkt dat dit misschien wel nodig is aangezien het team sinds het zich plaatste de kwalificatie strijd niet meer heeft meegemaakt en vorig seizoen zelfs derde werd. Het Amerikaanse team overleeft voor het derde seizoen op rij de playdowns, ondanks dat het ook 3 keer van organisatie gewisseld is en veel spelers wisselingen heeft gekend weten ze toch keer op keer te overleven.

Op het moment is een strijd om een andere plek aan de gang, team fnatic dat volgens geruchten ook midden in een team herstructurering zit staat op het moment 2-2 tegen United 5. De Nederlander RotterdaM zal de beslissende match spelen tegen misschien wel Amerika's meest gevreesde Orc speler: IncInerator.

team fnatic 3:2 United 5

1on1
DIDI8 0:2 NilknarfLP
Replays: Game 1 - Game 2
Creolophus 2:0 ViVi
Replays: Game 1 - Game 2
 SunShinE 2:1 PaTo
Replays: Game 1 - Game 2 - Game 3
 RotterdaM 2:0 IncInerator
Replays: Game 1 - Game 2

2on2
LiiLD.C & SunShinE 0:2 IncInerator &
PaTo
Replays: Game 1 - Game 2