Hier een gesprek met Forever, de winnaar van de Quake 4 Qualifier. Een speler met veel emotie en vooral veel geschreeuw wat niet door iedereen gewaardeerd werd. Hij geeft openheid van zaken over zijn overwinning en de verwachtingen voor Parijs!

 

Gamelux: Gewonnen wat zullen we daar van zeggen?
Forever: Absoluut fantastisch. Hier heb ik zo lang voor getrained, dit evenement.

 

Gamelux: Je zei ook van te voren dit wordt mijn evenement, vanwaar die super motivatie die bij alles van je afstraalt?
Forever: Na dit jaar ben ik klaar met school en ik wil in gaming verder. Dat heb ik altijd al gewilt, een soort ultieme droom.

Gamelux: Ik zag je ouders, twee broers, een maat van je en zelfs een klasgenoot die bij de lawaaiigste bezoekers hoorde, die support is die belangrijk?
Forever: Zonder mn ouders had ik het echt niet gedaan. Mijn eerste grote event was Quakecon in Amerika. Toen ik dat zag dacht ik van, dit wil ik, dit is zo groot. Mijn ouders stonden er bij thuiskomst sceptisch tegenover. Maak eerst je school maar af zeiden ze, en dat moment is nu. Wat dat betreft is het snel gegaan. Vanaf Quake 4 dacht ik dit is mijn kans. In het begin ging t minder maar het ging steeds beter. Nu hoop ik tot de wereldtop te gaan behoren.

Gamelux: In je spel zit veel emotie veel geschreeuw, moet je mentaal nog groeien? Bij een achterstand ga je schelden en dat komt je spel niet altijd ten goede.
Forever: Ja ik moet mentaal nog groeien inderdaad. Maar thuis speel ik ook altijd zo, een hoop geschreeuw. Mijn ouders zijn daar inmiddels aan gewend. Alleen is mijn pc van de woonkamer wel naar mijn kamer verplaatst haha. Ik moet nog wat stabieler worden, met nog maar zeventien jaar en Quake 4 als mijn eerste duel is dat ook logisch.

Gamelux: In Parijs, wat zijn je verwachtingen?
Forever: Voor Parijs doe ik twee bootcamps, een in Engeland en een in Zweden of Amerika. Mijn doelstelling is gewoon de eindoverwinning. Ik ben niet aan het spel gewonnen om top zoveel te worden. Ik doe dit met zoveel emotie dat ik er ook helemaal voor ga. Dat ik dit keer twee keer van Rufus heb gewonnen geeft me een grote boost.

Gamelux: Rufus won ook een best of three van jou, jullie zijn dus nog steeds aan elkaar gewaagd. Hoe schat je zijn kansen in voor Parijs?
Forever: Inderdaad Rufus een geduchte rivaal. Hij heeft voor dit event ook weer veel getraind en is zelfs naar Zweden gegaan. Ik denk dat wij in Parijs allebei een goede kans maken om mee te doen in de top. Ik hoop eigenlijk ook dat  Rufus ver komt, als was de spanning vandaag er natuurlijk wel tussen ons.

Gamelux: Jij was een grote criticaster betreffende de TFT's voor het event, hoe denk je er nu over?
Forever: Ik moet zeggen dat ik eigenlijk helemaal geen problemen heb gehad. Ik hoefde zelfs niet te wennen. Ik hoorde van mensen dat het schokte maar ik zelf heb helemaal geen last gehad. Nu ik dit heb gezien denk ik dat CPL geen verkeerde keus heeft gemaakt, TFT is er denk ik toch wel klaar voor.

Gamelux: Bij wie hoop je in bed te komen liggen in Frankrijk, gezien de tweepersoonbedden die er vaak zijn?
Forever: Haha ownee, moet het met een man? In ieder geval niet met Rufus, stel je voor dat ik in mijn slaap schreeuw dan wordt t vechten. Eigenlijk maakt t me niet zo veel uit, mmmm doe Rotterdam maar, die is van mijn leeftijd.

Gamelux: Leeftijd maakt toch geen verschil? Ben je niet bang dat ie snurkt als een grunt?
Forever: Nee maar je kan beter met elkaar overweg dan vaak als je dezelfde leeftijd hebt. En als ie snurkt schreeuw ik gewoon terug. Dat heb ik geoefend.

Gamelux: Wat was gewoon je indruk van het evenement?
Forever: Ik heb geen fouten kunnen ontdekken, het was gewoon goed. Admins kwamen op tijd zeggen als je moest spelen, pauzes waren goed, ik heb t naar mijn zin gehad. Vanavond feesten!

Gamelux: De traditionele shoutouts?
Forever: Mijn ouders wil ik bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, mijn manager dat ie uit Belgie is gekomen voor Draven en mij, TEK-9 en de sponsors die het allemaal mogelijk hebben gemaakt.