Hier volgen twee interviews met de finalisten van de Trackmania qualifier.

Gamelux: Gewonnen! Heerlijk gevoel he, voldoening?
Jazz: Zo, niet normaal jonge! Vet blij! De twee mooiste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld, echt geweldig! Gewoon naar Parijs toe!

Gamelux: Ik ga naar Frankrijk en ik neem mee...
Jazz: Ja zou leuk zijn als Xenogear mee mocht, maarja. Een goed humeur natuurlijk he! Ik ga in ieder geval plezier beleven. Ik moet natuurlijk veel snoep meenemen voor de lange lange reis.

Gamelux: Wat vond je van Xenogears spel?
Jazz: Hij speelde erg goed, dat ik heb gewonnen is gewoon geluk. Het kon beide kanten opgaan. Zo heb ik twee keer gewonnen, allebij de wedstrijden waren zo spannend!

Gamelux: Bij de derde map pakte je een alternatieve finish wat ervoor zorgte dat je de map won, had je dit van tevoren geplanned?
Jazz: Toen ik de finale ging spelen wel, maar daarvoor nog niet. Ik wist wel dat er een alternatieve finish was maar ik wist niet waar die was. Voor de finale had ik die gevonden en ik had hem gelijk door. 

Gamelux: Had je aan het begin van de dag verwacht dat je naar Frankrijk zou gaan?
Jazz: Nou ik had verwacht dat ik ver zou komen en dat Xenogear de moeilijkste tegenstander zou worden, maar dat ik zou winnen verwachtte ik niet echt. Ik had ook het gevoel dat Xenogear net zo goed kon winnen.

Gamelux: Hoe ging je voorbereiding op dit evenement?
Jazz: Ja ik had het op zich best druk, halverwege deze week kon ik pas echt beginnen met trainen. Het was heel mooi weer maarja toch even getrained met Xenogear. Daardoor wist ik ook hoe hij racete. Ik had donderdag even goed geoefend en dan vrijdag rustig aan gedaan. En nu even genieten van de andere games hier.

Gamelux: Wat verwacht je van Frankrijk, denk je een goede prestatie neer te zetten?
Jazz: Ik denk dat de internationale competitie een stuk heviger word, vooral door Duitsland en Frankrijk. Dat ligt vooral aan tegen walls bouncen en veel gebruik maken van slipbochten en dat is lastig met een keyboard, waar ik dus mee speel.

Gamelux: Gefeliciteerd met je overwinning en maak Nederland trots! Nog enige shoutouts?
Jazz: Eerst hartstikke bedankt voor deze kans die ik heb gekregen en ik ga me best doen ik Frankrijk. Gewoon lekker veel naar Jazz luisteren onderweg naar Frankrijk, dan lekker rustig aan doen en zien wat er van komt!

Gamelux: Het mocht niet lukken, wat ging er mis?
Xenogear: Nou er ging eigenlijk niks mis, we speelde allebij heel goed. Hij had net een beetje meer geluk bij die laatste jump op de laatste map maarja...

Gamelux: Wat is jouw mening over de alternatieve route die Jazz nam?
Xenogear: Ik vond het erg jammer dat hij hem genomen had, ik had em sowieso nog nooit genomen. Hij is hem gaan oefenen hier op LAN omdat iemand anders hem ook had genomen. Hij had verwacht dat ik het ook zou doen, maar dat deed ik niet. Erg jammer.

Gamelux: Hoe voel je je nu?
Xenogear: Nou ik voel me eigenlijk nog wel oke, het was een hele spannende match en qua niveau waren we toch wel gelijk. Ik vind het alleen jammer dat er maar 1 mee mag naar Frankrijk.

Gamelux: Wat betekend dit voor de toekomst, ga je nog door met Trackmania?
Xenogear: Ik ga eerst even een tijdje rusten, ik ga nog wel clanbase toernooien spelen samen met Jazz, maar dat ga ik wel op een lager pitje doen. Ik ga daarna denk ik wel stoppen met Trackmania, het heeft geen nut meer, er valt amper nog wat te winnen.

Gamelux: Het scheelde echt enorm weinig, was dit de spannendste match die je ooit gespeeld hebt?
Xenogear: Voor Trackmania wel ja.

Gamelux: Bedankt voor je tijd en succes verder! Nog enige shoutouts over?
Xenogear: Logic ftw!