oof.jpg

De CoD2 scene is sinds de release enorm groot geworden en heeft in aantallen zelfs de CoD1 scene overtroffen. Een mooi voorbeeld hiervan is de laatste ClanBase opencup, voor CoD2 had deze meer dan 500 inschrijvingen, wat een enorme hoeveelheid is, misschien zelfs wel de grootste OpenCup ooit!

Wat wel erg jammer is voor de scene is dat het spel nog niet echt opgepikt is door de 'mainstream' in esports. Dat wil zeggen, de grote clans hebben nog geen CoD2 team, maar ook events als ESWC en CPL hosten voorlopig geen officiële tournooien.

Dit word niet alleen door mij opgemerkt, maar onder andere ook door de welbekende Belgische clan TeK-9. Onder het motto, als je wil dat iets goed gebeurd moet je het zelf doen, hebben zij besloten om zelf een event voor CoD2 te gaan hosten.

De naam van dit event zal Outpost on Fire zijn. Het zal op 29 en 30 Juli gehouden worden in het Outpost gamecenter te Antwerpen. Er is ruimte voor 24 teams en er zal een prijzenpot zijn van €5275,- waarvan €2500,- in hardware. Het ziet er allemaal veelbelovend uit, de meeste topteams uit Europa hebben ook al interesse getoond om naar dit event toe te gaan.

Meer informatie kun je vinden op de website