In de eerste aankondiging had ik de basis gelegd voor het team waarin zes personen al zaten en een zevende zou worden toegevoegd. Omdat ik daarbij mijn invloed al heb uitgeoefend wat het ditmaal de beurt aan het team zelf. Zij zijn mijn basis en mochten nu uitzoeken met wie ze wilden samenspelen. Toch liep het anders dan verwacht. Allereerst heeft Ralf van 1HP helaas op eigen aangeven het team verlaten.
Ralf schreef:
Ik vind het een enorme eer om met Team-NL te spelen maar gezien mijn WoW activiteiten de afgelopen en komende periode gun ik het diegene die 100% inzet toont meer.
Dat betekende dus dat de kern van zes overbleef en zij de andere twee spelers moesten beslissen, met behulp van ook Ralf. Unaniem zijn zij tot het besluit gekomen om de spelers trx ( xstars) en RoachZ ( plasa) toe te voegen. Beide spelers zijn op de hoogte gesteld van de voorwaarden als genoemd in "The Orange Files, deel 3” en zullen hier, net als het gehele team, stevig aan gehouden worden. Ze hebben aangegeven het hier mee eens te zijn en zin te hebben de reputaties van zichzelf en het Nederlands team drastisch te verbeteren. Hoewel het feit dat drie clans twee spelers afvaardigen wel binnen mijn initiele plannen vallen, is het toch niet de radicale diversiteit die ik voor ogen had. Toch was in deze de keuze aan de spelers en heb ik het vertrouwen dat er genoeg diversiteit in deze selectie zit om een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen. Oranje.cs FinM (Logic) Legend (DigitalMind) Ferrid (xstars) Muh (Plasa) trx (xstars) Jurnst (Ridiculous) Tommeh (DigitalMind) Roachz (Plasa) Verwacht voor het begin van het toernooi (16 januari) een showmatch tegen het team van België. Dit team, wat onder leiding staat van mijn collega Steven, nadert ook zijn voltooiing. Een nieuwe "The Orange Files" wordt later deze week uitgegeven. Support het team in #oranje.cs op quakenet!