Eerder deze dag werd in het Champions channel het topic veranderd, want er zou een nieuwe 6e member bekend gemaakt worden. Dit is echter een 5e member geworden, want een van CEA's spelers, Nordien 'minto' de Jong, heeft enkele momenten geleden besloten het team te verlaten. Minto, bekend van clans als mysod en digital Mind, is in zijn tijd bij CEA ontzettend gegroeit en wordt door vele Nederlands beschouwt als een van Nederlands' beste csers. Vandaag heeft hij echter besloten het team te verlaten. Een korte verklaring gaf hij mij;
Quote:
Er waren wat problemen tussen mij en een andere CEA member. Hierdoor was er ook veel backstab shit. Voor NG zei ik nog, na ngz stop ik als er niets gefixt is. De persoon in kwestie zou gisteren gekicked wordt, maar het ging ineens niet door. Ik speelde niet meer voor de fun. Daarom leave ik. Ik zal nu xstars joinen, een team waar ik op lan wel met veel fun gespeeld heb.
Zoals jullie lezen zal minto zich dus bij het Belgische Xstars voegen.
Quote:
I am glad to announce that as of today, m!nto, from CEA, joins xstars on their crusade to cybersuccess. We are very happy with m!nto joining up, who we feel is an addition as person as well as player. M!nto, welcome on board and hopefully we can make you feel right at home!
De nieuwe Xstars lineup: - Apollo - Bax - luce - corkie - Spacey - duncan - minto Het nieuwe CEA team zal vanavond bekend worden. Tot dusver bestaat dit nog uit; - r0y - MasterMe - Xire - xyLo Veel geluk minto, Champions en xstars ! [update] In een reactie heeft de manager van CEA, Frenk 'Juvenile' Tames het volgende te melden.
Juvenile schreef:
Er zouden wat dingen gezegd zijn door MasterMe over m!nto, waardoor m!nto zich niet meer op zijn gemak voelde binnen de groep. We hebben het er over gehad na Netgamez afgelopen weekend en iedereen was het ermee eens dat dit niet klopte en MasterMe heeft het een en ander naar ze kop geslingerd gekregen. Achteraf blijkt dat de helft er maar van waar is. Er is inderdaad wel wat gezegd, maar daar is al eens over gesproken binnen de groep en dat was opgelost. Hetgeen de zogenaamde druppel moest wezen was niks anders dan een hoop onzin dat onze Belgische vrienden tegen m!nto hadden verteld puur om er een issue van te maken. Puur een vorm van wraak vanwege de mislukte NL/BE samenwerking binnen onze organisatie. Die samenwerking ging enkel mis, omdat de chemistry uit het team was en niet omdat de belgen niet skilled genoeg waren. Blijkbaar is dat door onze onderbuuren niet geheel begrepen. De Belgen spelen gewoon heel anders als wij Nederlanders. Natuurlijk brengen dit soort gebeurtenissen emoties met zich mee en worden er dingen geroepen die niet helemaal juist zijn. Op zo'n moment is iedereen voor zichzelf bezig om een oplossing te vinden voor het team en niet elke daarvan is de juiste. Er worden dingen gezegd uit frustratie en niet met het volle verstand. Het is gelukt om de boel op te naaien en het gevolg ervan was een heftige discussie. m!nto zelf wilde er niet bij zijn (wij denken zelf omdat hij de confrontatie niet aandurfde). We gaven m!nto gelijk dat hetgeen er gezegd was niet door de beugel kon, maar het was allemaal nogal opgeblazen. We moesten het oplossen en dit zeker niet door iemand buiten het team te plaatsen. Daarbij bleken de zogenaamde bewijzen in vorm van msnlogs inneens spoorloos. Wij zien het leaven van m!nto als een enorme tegenslag aangezien niemand binnen het team hem kwijt wilde. We betreuren het daarom ook enorm dat de aangekondigde toevoeging nu inneens een wissel zal zijn. We wensen m!nto veel succes bij xstars ondanks hetgeen er gebeurd is en zullen vanavond nog de nieuwe 5de man aankondigen. Met deze 5 zullen wij ook deel nemen aan Lancity LAN om zo onze sportieve wraak te nemen op de lage streek die ons een zeer gewaardeerd member heeft gekost. Mvg, Frenk "Juvenile" Tames CEO Champions eSports Association Ltd.