Nog meer goed nieuws voor id Software. Haar game, Quake 4, is (in tegenstelling tot de andere Quakes) tóch niet verboden in Duitsland. Het spel waarvan iedereen in Duitsland dacht dat het een 18+ rating zou krijgen, blijkt toch een 16+ rating te krijgen. Dit betekend dat het spel alsnog in de Duitse schappen verkrijgbaar zal zijn. Veel mensen vreesden ervoor dat Quake 4, net als de welbekende game Painkiller, gewoon een 18+ rating zou krijgen. Dat heeft in het verleden ervoor gezorgd dat een groot toernooi, namelijk de CPL World Tour Stop Germany, afgelast moest worden. Dit betekend, dat er wellicht volgend jaar, wél een soortgelijk evenement plaatsvind. ScOOp, van ESReality, had het volgende te melden:
Quote:
Every single Quake game got banned in Germany. Today the USK (the institute, that gives the age restrictions in Germany) rated the Quake 4 with 16. This means the game will not be banned in Germany.
Met de 16+ rating zal id Software beschikken tot onder andere; de mogelijkheid om reclame te maken in Duitsland en het houden van toernooien, binnenin Duitsland. Goed nieuws voor onze oosterburen dus! Bron: http://www.usk.de/