Iedereen zal zo onderhand wel gemerkt hebben dat Gamelux enkele tijd uit de lucht is geweest. Reden hiervoor was om te voorkomen dat op Gamelux dezelfde problemen zouden ontstaan als onlangs op de site van Counter-Strike.NL. Iedere gebruiker heeft (indien zijn of haar e-mail adres geldig is) de volgende mail ontvangen:
Quote:
Beste {username}, De afgelopen dagen zijn verschillende gamingsites, forums en IRC bouncers in handen van derden gekomen. De oorzaak is waarschijnlijk een lek in een grote database waar diverse gebruikers hun huidige gebruikersnaam + wachtwoord combinatie ook gebruiken. Op dit moment is ons nog onbekend om welke database het precies gaat. Omdat de mogelijkheid bestaat dat ook jouw gegevens in handen zijn van derden, adviseren wij iedereen die zijn huidige gebruikersnaam + wachtwoord combinatie ook op andere sites gebruikt zijn of haar wachtwoord te veranderen. Laat het duidelijk zijn dat dit enkel voorzorgsmaatregelen zijn en dat wij als Gamelux met de volle 100% garanderen dat er via onze site géén logins zijn uitgelekt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Met vriendelijke groet, Tim Westervoorde Technical Director Wouter ter Halle Managing Director
Indien je niet van plan bent je wachtwoord te veranderen is dit volledig op eigen risico. Eventuele problemen met je account door het negeren van de waarschuwing zijn je eigen verantwoording. Inmiddels wordt met verschillende partijen hard gewerkt aan het achterhalen van de identiteit van de misbruikende personen, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden. Mochten er nog vragen zijn, kom gerust even langs in irc in het kanaal #gamelux op irc.quakenet.org. update 22:10 Na wat speurwerk en wat hulp van derden is de oorzaak van het probleem gevonden. Het probleem is veroorzaakt door een verouderde versie van de phpBB.com proleague.org forums, wat inmiddels is verholpen. Alle wachtwoorden zijn op te vragen waardoor iedereen met een account op proleague.org het risico loopt dat zijn of haar wachtwoord nu publiekelijk is geworden. Enkele 'daders' zijn inmiddels zo volwassen geweest toe te geven misbruik gemaakt te hebben van dit lek. Gamelux waardeert dit maar voelt toch een drang om de personen even te noemen: ufear die wachtwoorden van bekende personen opzocht en op ludieke wijze hier misbruik van maakte. xhaulted die wachtwoorden van bekende personen opzocht en hier op iets minder leuke wijze misbruik van maakte. Tevens zijn triple en ghex ook betrokken bij deze acties, op dit moment is ons niet bekend in hoeverre zij er misbruik van gemaakt hebben. Er zijn mogelijk nog meer personen betrokken. Gamelux wil de volgende partijen bedanken voor hun medewerking: DeTi Internet voor het linken van alle gebruikers en ips, om zo het lijstje van mogelijke 'daders' in te korten Reality Hosting voor het overhandigen van de betrokken ips bij het misbruiken van jsome zijn q-account Counter-Strike.NL voor het verifieren van de ips Gamelux raad iedereen met een proleague.org account aan om overal zijn of haar wachtwoord te veranderen.