De ESWC-kwalificatie bestond enkel voor Nederlandse spelers, al zal dat wellicht geen al te groot verschil gemaakt hebben. De twee beste Nederlandse spelers waren er niet bij, daar dat [ZE] Jos Ret de Kroon meespeelde in The GD Invitational en [PR] Manuel Grubby Schenkhuizen WCS Asia deze nacht aan het voorzien was van commentaar.

 

Desondanks kregen we wel de andere toppers van Nederland op de kwalificatie, waardoor [TE] Marc Curse Schlappi en [PR] Kevin Harstem de Koning in de finale kwamen. Curse, ook wel gekend als uThermal, had zijn finaleplaats verdiend door te winnen van [TE] Tom PoYo Brekelmans met 2-1. Harstem had dan weer genoeg met zijn 2-0 overwinning tegen [PR] Ferry Darkomicron van de Pol. In de finale werd een best of 5 gespeeld waar de Nederlande Protoss won met 3-1.

 

Met deze overtuigende overwinning zullen we de speler van Fnatic te zien krijgen op de ESWC Finals. Deze finale zal plaatsvinden van 2 tot en met 4 november, waar al enkel toppers voor gekwalificeerd zijn. We wensen Harstem het beste toe in zijn deelname aan ESWC 2012. Hopelijk kan hij Grubby's score van vorig jaar evenaren of zelfs overtreffen.

 

Bron

Fnatic