Vanavond zal onze eigen jsome deelnemen aan een radio uitzending die speciaal in het teken staat van gaming. Jsome, die het afgelopen halfjaar veel in de spotlights heeft gestaan met zijn shoutcasts op onder andere Gamelux radio, TheParty, ESWC.nl en WCG.nl is vanwege zijn kwaliteiten als gamecommentator uitgenodigd. De show begint om 20.00uur en zal een half uur duren. Meer info vind je hieronder. Meer info over de uitzending:
Quote:
Gaming is arrivé als techniek en als huiskamervermaak. Maar het is nog steeds in opkomst: nu als maatschappelijk verschijnsel en wellicht zelfs als sport. Er zijn internationale wedstrijden, er zijn sponsors, er zijn beroepsspelers. Er zijn ook professionele commentatoren, en er is een sportbond in oprichting. De Electronische Eeuw spreekt met twee mensen die in deze wereld verkeren. Ten eerste een commentator. Hoe heeft hij het vak geleerd? Hoeveel nieuwe games moet je per jaar leren? Hoeveel tijd kost dat? Zijn er belangrijke verschillen met fysieke sporten? Daarnaast ontvangt dEE een organisator van gaming-evenementen. Wie betaalt voor deze wedstrijden? Komt er publiek, tegen betaling? Is er belangstelling van de televisie? Blijft gaming een bezigheid voor jonge jongens of wordt het even groot als - noem eens wat - voetbal?
Presentatie: Herbert Blankesteijn Uitzending: donderdag 29-9 20.00-20.30 Herhalingen: zaterdag 1-10 19.30, zondag 2-10 18.30. Webpagina: www.bn.nl/eeuw Weblog: http://eeuw.blogspot.com Live meeluisteren? Surf naar de BN Radio site en surf via de dropdown functie 'Radio' naar de functie 'Luister live'