Groep A zag een heel dominante [PR] Moon MMA Sung Won die zonder een map te verliezen iedereen van tafel speelde en nooit echt problemen leek te hebben met zijn poule. De andere twee Zuid-Koreanen, die er een Koreaans trio in Group A van maakten, hadden veel meer noemenswaardige problemen om door te geraken. Vooral [PR] Park JYP Jin Young had echt te lijden en kwam uiteindelijk met een beetje geluk voorbij de Duitse Alternate speler, [PR] Giacomo Socke Thüs, die teleurgesteld als vierde naar huis moest.

 

De tweede groep werd een waar Protoss feestmaal, met vijf van de zes spelers allemaal van dit energetische ras. De immer sterke [PR] Jang MC Min Chul eindigde als eerste, maar moest zich toch een paar keer gewonnen geven en dit zal zijn vertrouwen geen goed gedaan hebben. Alhoewel dit ook gerelativeerd kan worden, aangezien PvP een van de meest onstabiele match-ups is in competitief StarCraft II. De 4-gate master, [PR] Samuli elfi Sihvonen, bewees weer maar eens dat Protoss hem ligt en kon zich relatief comfortabel als tweede plaatsen voor de playoffs. De Duitse Mousesports speler, [PR] Dennis HasuObs Schneider, liet hij nog achter zich, ook al speelde die laatste een zeer sterke groep en kon hij zeker hoger eindigen, met een tikkeltje meer geluk.

 

Eerder op woensdag werden dan de twee andere groepen uitgespeeld. [TE] Lee PuMa Ho Joon wist zich in poule C te garanderen van een eerste plek, eentje die fel bevochten was, aangezien ander Koreaanse koninklijken zoals [ZE] Choi Zenio Jung Min en compLexity's meest recent aanwinst, [PR] Shin Killer Sang Ho. Belangrijk om te noteren was het feit dat één van Europa's sterkste en meest geliefde Zerg-spelers, [ZE] Dmytro DIMAGA Filipchuk, een echt schabouwelijke dag had. Zo kon de Intel Extreme Masters topman niet verder geraken dan een miezerig winst, tegen de allerlaatste in de stand. Van iemand die zo'n statuut vergaard heeft in Europa, kon echt meer verwacht worden.

 

Hoe beschamend de Oekraïener zijn vormpeil was, zo goed was de Belg - en enige BeNeLux'er die nog kans maakt - [PR] Jérémy Feast Vansnick. Er was echt niemand die het voor ogen kon houden wat de jonge Millenium-speler hier vandaag uit zijn mouwen ging schudden, maar hij slaagde erin om zijn groep comfortabel te winnen en wist wraak te nemen op een aantal spelers die er in Sao Paulo ook bij waren. Tegen de Oekraïense EMPIRE-speler kon je nog van geluk spreken dat hij het haalde, maar uiteindelijk wist hij heel veel slechte situaties om te buigen in persoonlijk voordeel. We zijn allemaal benieuwd of de dag rust hem goed of slecht zal doen. Hopelijk begint hij niet met het te zeer overdenken van zijn resultaat en speelt hij gewoon verder zoals hij het vandaag gedaan heeft.

 

 

MMA
1
BYE
0
Zenio
3
SuperNoVa
1
JYP
3
elfi
1
BYE
0
PuMa
1
MC
1
BYE
0
viOLet
3
DarKFoRcE
1
Killer
3
HasuObs
0
BYE
0
Feast
1
MMA
3
Zenio
0
JYP
2
PuMa
3
MC
3
viOLet
0
Killer
2
Feast
3
MMA
1
PuMa
3
MC
3
Feast
1
PuMa
2
MC
3
MMA
3
Feast
0
MC
MMA

 

 

Bron
IEM Hannover Website